Bluetooth försvann plötsligt under användning (Windows 10, PCI-E adapter)

Permalänk
Medlem

Bluetooth försvann plötsligt under användning (Windows 10, PCI-E adapter)

Hejsan!

Jag brukar kunna Googla mig fram till lösningar på nästan alla problem jag stöter på, men den här gången har jag gått bet.

Efter en massa år av 3D-modellerande har jag blivit sugen på att prova 3D sculpting och köpte därför en Wacom Intous Pro igår. För att slippa ha sladden ansluten har jag använt bluetooth för att ansluta den till datorn, vilket har fungerat kalas.
Men för ett par timmar sedan, medan jag satt och kollade på en tutorial på YouTube, hördes det lilla plinget i Windows 10 som betyder att något har kopplats ifrån. Nyfiket börjar jag kolla vad som hänt och upptäcker snart att bluetooth har stängts av. Ikonen finns inte längre i menyraden.
Jag öppnar Device Manager och ser inte bluetooth där heller, men den dyker upp när jag väljer "Show hidden devices". Jag provar att uppdatera drivrutinerna direkt i Device Manager och de laddas ner och installeras. Efter en omstart är bluetooth fortfarande avstängt. Jag börjar googla på problemet och efter ett tag ser jag någon som föreslår att man avinstallerar enheten i Device Manager för att sedan starta om och låta Windows installera den på nytt. Jag provar, men det hjälper inte. Nu finns bluetooth dessutom inte med alls i Device Manager, även om jag väljer "Show hidden devices". Jag provar att scanna efter ny hårdvara, men det hjälper inte. Bluetooth är spårlöst borta.
Jag googlar och googlar, men nästan alla svar är bara samma upprepade steg (drivrutiner, avinstallera allt som har med bluetooth att göra och installera igen, osv, osv).

Mitt moderkort har inget inbyggt wifi eller bluetooth, så jag köpte ett PCI-E kort som har båda (ASUS PCE-AC55BT). Det har fungerat absolut felfritt fram tills nu. Wifi funkar fortfarande utmärkt, så kortet är anslutet och fungerar. Det är alltså bara bluetooth-delen som plötsligt gav upp.

Vet inte om det är relevant, men jag har gjort lite ändringar i datorn och anslutit ett par nya saker den här veckan och framför allt tidigare idag:
* Ny PS4-kontroll som jag använder med hjälp av DS4Windows, anslöt i måndags.
* Wacom Intous Pro Large, anslöts igår kväll.
* Idag slängde jag i två extra DDR4-stickor (av precis samma modell som jag hade sedan innan) samt bytte kylare till CPUn.
* Har också köpt ett Ducky Shine 7 som jag anslöt idag. Jag tvivlar på att det skulle ha något att göra med det här, för vad jag vet har det inte bluetooth.
Hur som helst så var det några timmar senare under kvällen som det här problemet dök upp.

Jag har använt bluetooth regelbundet för att ansluta PS4-kontroller sedan jag byggde datorn för två månader sedan, helt utan problem.

Fullständig spec på datorn:
Ryzen 5 2600
32GB (4x8) Corsair Vengance LPX 2666mhz
Gigabyte B450 GAMING X
ASUS GeForce RTX 2080 8GB DUAL OC
ASUS PCE-AC55BT
Corsair RM650x
Windows 10 Pro

Hoppas ni har lite bra idéer på vad som kan ha hänt!

Alex

Visa signatur

5950x | 64GB | RTX 4090 | 1000W

Permalänk
Medlem

Har helt plötsligt försvunnit för mig också enstaka gång. Efter en Clear CMOS (bios reset) fungerade bluetooth igen. Kanske värt att testa?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Wcx:

Har helt plötsligt försvunnit för mig också enstaka gång. Efter en Clear CMOS (bios reset) fungerade bluetooth igen. Kanske värt att testa?

Har varit bortrest sedan jag skrev mitt inlägg, men provade det här nu när jag kom hem igen. Det funkade skitbra och nu är bluetooth åter tillgängligt! Tack för hjälpen!

Visa signatur

5950x | 64GB | RTX 4090 | 1000W