Permalänk
Medlem

Dela på ett ethernet uttag! Hjlälp

Finns det något sätt att dela på ett ethernet uttag 1Gbit utan ström?

Fick fiber till lägenheten och har ett ethernet uttag in, behöver dock ha två där och routern en bit längre bort.

Det finns dock inget eluttag nära till hands där fiberlinan kommer in...

Finns det någon switch som kan köras strömlös som klarar av att skapa två portar?

Permalänk
Medlem

Nej, tänk om. Om du är här och frågar om grundläggande nätverksteknik ska du knappast fundera på någon annan variant än att koppla routern direkt till fiberkonverter och alla dina enheter till routern. Vill du med anledning av wifi placera routern långt bort från fiberkonverter är det enklast att dra två kablar, en för WAN mellan fiberkonverter och router, en för LAN mellan router och vad det nu är du vill nätverka upp som står i närheten av fiberkonvertern.

Visa signatur

Spela Swemantle! Du vet att du vill.

Ibland har jag fel, men då är det någon annans fel.

Permalänk
Hedersmedlem

Naej, däremot kan du skicka ström över ethernet. Power over Ethernet kallar dom det. Då behöver du en PoE injector borta vid din router och en passiv PoE switch som sitter där fibern kommer in.

Fast en billigare lösning kanske är att bara dra två kablar, en till routern och en tillbaks till fiberuttaget.

Visa signatur

Det kan aldrig bli fel med mekanisk destruktion

Permalänk
Medlem

Det är inte så att du menar att du har ett passivt lägenhetsnät med ethernet hemma också? Då går det lösa med kabeldelare och max 100 Mbit/s. Finns på Kjell och Co. Annars går det som sagt inte att dela upp.

Permalänk
Rekordmedlem

Men om du nu fick fiber så måste ju fiberomvandlaren också ha ström så varifrån kommer den, eller menar du att du har fått ett ethernetuttag installerat ?

Beskriv gärna mer i detalj vad du vill uppnå så kanske det går att hitta en bra lösning på problemet. varför behöver du tex ha 2 nätverksuttag på en plats där du inte har el för att driva en switch, det verkar underligt så förklara nätverket mer utförligt

Visa signatur

R5 5600G, Asus ROG STRIX X470-F Gaming, WD SN850X 2TB, Seasonic Focus+ Gold 650W, Aerocool Graphite v3, Tittar på en Acer ET430Kbmiippx 43" 4K. Lyssnar på Behringer DCX2496, Truth B3031A, Truth B2092A. Har också oscilloskop, mätmikrofon och colorimeter.

Permalänk
Medlem

Kanske funkar med switchen länkad nedan plus en powerbank.

https://www.conrad.se/p/renkforce-naetverks-switch-4-port-142...