Permalänk
Medlem

Vad hoppas du på för avkastning?

Visa signatur

Ryzen 5600x (Noctua NH-D15) || Kingston Fury 32GB 3600MHz
ASUS Prime X470 PRO || ASUS GeForce RTX 3080 Tuf OC
Fractal Design Define S (6x chassifläktar) || Corsair RM750X v2
FURY Renegade 2TB || WD Blue 1TB M.2 || LG C2 42" + XB271HUA

Permalänk
Relik 📜

Köpte en airfryer i fjol. Hade väl inga förväntningar direkt, var mest bra pris och ville testa.

Vi har använt den överraskade mycket! En eller ett par gånger i veckan hela våren. Hemmagjord pommes, olika biffar/bullar/nuggets.. Det mesta som normalt steks eller friteras funkar bra, och går väldigt snabbt att få till. Lite kladd, och delarna går att köra rakt in i diskmaskin.

Kan faktiskt rekommendera. Blir inte samma resultat som friterat, men bra på ett annat sätt. Den minskade flottigheten gör det snarast mer attraktivt för mig personligen.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras.
▪ Nöje #1 -> i5-11400F - B560M-ITX/ac - RTX 3070 - 16 GB DDR4
▪ Nöje #2 -> R5 5600 - Prime B450-Plus - RX 6750 XT - 16 GB DDR4
▪ Mobilt -> HP Pavilion Aero - R5 5625U - 16 GB DDR4
▪ Konsol -> Steam Deck, Xbox Series S

Permalänk
Medlem

Så sammanfattningsvis:

Airfryer: Du tycker pommes i ugn är okej, men vill ha dem bättre än i ugnen men de behöver inte vara Max-pommes kvalitet. Du föredrar även att det är smidigt, lite klabb och går snabbt och enkelt.

Fritös: Du älskar pommes. De ska smaka precis som på restaurang och du kommer använde den mycket till både det ena och det andra.

Gryta: Ett par gånger om året vill du ha hemma friterat, och då ska det bannemig smaka som på restaurang. Fett o härligt. Vill ju inte sitta med halvdan mat till Superbowl. Dock är det bara superbowl en gång om året och det finns redan mycket prylar i köket. En gryta med hålslev fungerar perfekt!

Permalänk
Medlem

Friterar hyfsat ofta och kör enbart gryta. Mindre klabb och enklare att rengöra. Kör 2l olja i en stor gryta och sen fullt ös på spisen och reglerar värmen med sakerna jag stoppar i.

Fritös är helt onödigt för hemmabruk och en Airfryer känns som en produkt för att värma halvfabrikat.

Permalänk
Avstängd

Friterade mycket när jag var yngre, kör man endast t'ex pommes kan man använda samma olja länge. Friterar man lite allt möjligt kan sakerna ta smak av varandra. Gjorde alltid pommes med köttbullar och ketchup, jävla simpelt och faktiskt riktigt gott

När det väl är dags att byta olja är det dock ett jävla klabb, och sen känns dte inte jättenyttigt att bada maten i frityrolja.

Har nu en airfryer, pommes i den blir absolut inte alls lika goda som i den ritkiga fritösen, men man känner sig mycket nyttigare och slipper oljeklabbet

Gammal frityrolja kan du filtrera genom ett kaffefilter och hälla i tanken på en äldre dieselbil (förkammardiesel)

Permalänk
Medlem

Har fritös, den börjar nog bli en 10år gammal, den är välanvänd kan man lugnt säga, fantastiskt bra. Friterar inte jättemkt av och till, ibland står den men det gör inget, oljan håller sig (att stå, däremot om du använder den så får man byta efter 5-10ggr beroende på vad man friterar).

Rekmmenderar en stor om man kan hitta en, min går i 4L olja, slipper man köra saker i omgångar.

Airfryer har jag provat också, det är helt ok men inte som en riktig.

Oljan är bara o filtrera o hälla i bilen (förutsatt att man kör en gammal diesel)

Visa signatur

Core i9 9900k - ASUS ROG STRIX Z390-F GAMING - 4x8GB Corsair Vengeance LPX 3200mhz - GTX1080TI - Corsair RM850i - NH-D15 - Windows 10 Pro
Krysslådahelvarv slim 320gb - Sega Dreamcast - Playstation 3 FAT 60GB
Sony Xperia 1 III

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av frong:

Vad hoppas du på för avkastning?

Styvnande artärer och olja till bilen verkar du kunna räkna med, allt annat får nog ses som bonus.

Visa signatur

Det kan aldrig bli fel med mekanisk destruktion

Permalänk
Medlem

Nu har jag aldrig provat en air-fryer men det är ju bara en varmluftsugn så jag kan inte tänka mig att det blir så mycket skillnad mot varmluftsugnen du förmodligen redan har.
Baserat på vad kockar tycker så låter det som slöseri på plats och pengar.

Att fritera mat hemma är fan emot ett måste om man aldrig gjort det.
Friterad mat är inte likt något annat och man kan fritera så mycket mer än bara pommes.
Allt från kyckling och fisk till glass och godis. (kan verkligen rekommendera glass!)

Att köpa en fritös eller inte kommer la ner på huruvida man vill hantera temperaturen på oljan manuellt eller inte.
Fritösen är la en liten säkerhet så man inte bränner oljan och det är lättare att fritera större saker som måste vara i längre med en stabil temperatur.
Själv är fritösen min absolut mest älskade köksmaskin även om jag bara friterar några gånger per år.

Och köp inte "Frityrolja" som finns i affären. Bara slöseri på pengar.
Finns många oljor man kan köra med som kostar en bråkdel av frityroljan:
Rapsolja, solrosolja, matolja, jordnötsolja, sojaolja, druvfröolja etc.

Och oljan kan man återanvända många gånger beroende på vad man friterar.

Visa signatur

Mina poster är en illusion. Det som står skrivet här över står i själva verket inte där så inget av det som du läser är sant. Inte ens den här texten. Jag har själv ingen kunskap om det jag skriver och ingen bör således läsa eller ta in den information som står skrivet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kwirek:

Det blir väldigt trist när de exploderar i sopbilen när soporna kompaktas - beroende på modell antar jag.

Höll själv på väg till jobbet att bli nedstänkt av gammal mjölk någon slängt, sopgubben var inte lika lyckosam tyvärr.

Skickades från m.sweclockers.com

Ah, det hade jag inte heller tänkt på. Risken torde vara tämligen liten men visst finns den där.

Permalänk
Medlem
Skrivet av frong:

Vad hoppas du på för avkastning?

Goda pommes såklart

Visa signatur

Min dator är Cat-säker.
Hakuna Matata