Vad ångrar du med din dator?

Skulle vilja ha en annan kylare till cpun, valde att köra på stock då jag hade hört bra saker om den men den blir väldigt högljudd vid vissa spel. Byter väl ut den någon gång i framtiden när jag har blivit helt less på den.

Hade definitivt gått till vanlig luftkylning med en dh15 eller vad dom heter istället för corsair aio.

Dels för att... Det känns som en onödigt dyr utgift, ger mig inga direkta fördelar, samt att mjukvaran är absolut skit. Den funkar, den uppdateras, den funkar inte. Nästa uppdatering funkar den, men sen uppdateras windows då fungerar den inte. Gör man en inställning verkar den ju hålla det sparat åtminstone så det är väl ok, kan ställa in nuka windows gå all in Linux, men blir inga ändringar efter det steget om man inte sparar win på en partition för att kunna fixa inställningar..

Skickades från m.sweclockers.com

Jag skulle valt ett moderkort med bättre VRM än mitt Asus b350-f gaming så att jag skulle kunna göra ett större hopp i cpu prestanda från min R5 1600 nu när zen2 kommer.

Ångrar inte så mkt med min dator, e bra kräm i den men det börjar bli dags för en uppdatering.
Dock så valde jag att byggde i ett Fractal Design XL R2 chassi och det e inte dåligt men herre jävlar va stor den e.

Var trött på att fippla i trånga chassin som var bökiga att bygga i så jag köpte ett overkill chassi, har ingen extra nytta med och hade varit nöjdare idag om jag köpte ett R4 (tror det var deras mid tower chassi då).

Att jag inte gick på Noctua PWM chassi fläktar direkt utan något corsair alternativ som lät som dammsugare tills jag böt nyligen.

Att jag inte tog en 360mm AIO istället för en 280mm, nu fungerar min 115i perfekt så kan inte klaga på den, men det begränsar mig nu när jag vill uppgradera chassi.

Att jag inte kollade RAM kompabilitet med moderkort, så nu använder 3 av 4 stickor.

Är förövrigt väldigt nöjd med min i5-7600k som man ofta läser folk som snackar skit om, mitt ex klockar väldigt bra och är perfekt för mitt användande.

Ångrar en del som ändras med nästa dator.
Köpte för liten SSD är den största missen.
Moderkortet är värdelöst, nåt Asrock billigaste, kommer att lägga mer energi på det helt klart, eller iaf köpa ett med vettigt chip.

RAM minne kan man aldrig få nog av heller, gick från 4 till 8 och nu 12, men nästa dator blir 16 direkt.

Jag ångrar att jag lade extra pengar på att köpa RGB-fläktar och ett chassi med fönster. I nästa kommer prio definitivt vara ljudisolering samt bra luftflöde.

Fraktal Design 4 XL: När ja flyttar lr ska rengöra datorn så förbannar jag detta enorma åbäke. Väger säkert 30kg!

Fast det e bra med ett rymligt chassi som dessutom e ljuddämpat.

Graffe: GTX 570. Skulle köpt en annan modell....jag tog den billigaste o det har jag fått betala för nu i 2 år då den låter för jädra mycket när fläktarna varvar upp....detta är ett skolboksexempel på att snålheten bedrar visheten!

Ingenting.

Jag hade gärna köpt ett 850W Gold plus nätagg istället för ett 750W så att jag kunde överklocka mitt Vega 64 om jag så ville testa det. Just nu är det undervoltning som gäller.

Skrivet av Campaigner:

Fraktal Design 4 XL: När ja flyttar lr ska rengöra datorn så förbannar jag detta enorma åbäke. Väger säkert 30kg!

Fast det e bra med ett rymligt chassi som dessutom e ljuddämpat.

Graffe: GTX 570. Skulle köpt en annan modell....jag tog den billigaste o det har jag fått betala för nu i 2 år då den låter för jädra mycket när fläktarna varvar upp....detta är ett skolboksexempel på att snålheten bedrar visheten!

Känner igen smärtan! Jag gick själv från ett Corsair Obsidian 800D chassi. Typ 15-20kg pansar, tomt.

Tog ett Node 304 till mitt mITX bygge. Fint chassi och relativt lätt arbetat för att vara mITX men med tanke på alla kompromisser jag var tvungen att göra för att gå över till mITX borde jag tagit ett ännu mindre chassi, Node 304 är ganska enorm i jämförelse med alla andra mITX chassin.
Är lite sugen på typ ett Louqe Ghost men är orolig att jag tappar tålamodet om jag bygger i en sån, och dessutom vill jag endast ha Noctua tornkylare på min CPU så tror inte en sån går in i det chassit.

Med den budget som jag hade när jag köpte delar till min nya dator tidigare i år så känner jag inte spontant att jag skulle ha velat ändra något direkt. Jag sträckte ut budgeten tillräckligt ändå när jag väl köpte prylarna
Chassi Phanteks Eclipse P300
Moderkort Gigabyte Aorus B450 Elite
Processor AMD Ryzen 5 2400G
Minne 2x G.Skill Ripjaws V Black DDR4 3200MHz
Lagring (systemdisk men har ingen mer ännu så det ska jag fixa) Intel Pro 760p m.2 512Gb

Med det sagt så finns det däremot saker som jag önskar att tillverkarna kunde tänka på.
Det första jag kan komma på som jag VERKLIGEN skulle vilja är att moderkortstillverkare delar upp det stora moderkortet i åtminstone två lika stora delar och att tillverkare av chassin gör chassin gjorda för dessa moderkort (tänk dig ett Corsair One)

De stora smala lådorna gör sig aldrig riktigt bra någonstans, speciellt inte i vardagsrummet där jag har min dator (bor i en etta med sovalkov och vardagsrummet och köpet är samma rum, inte mycket val) och det hade varit trevligt också ifall man ska bära med sig datorn om den var mer cylindrisk än formen på vanliga chassin.

Typ allt idag har att göra med mjukvara. Låser jag datorn (win10) och stänger av skärmen så har night light stängts av och går inte på om jag inte byter upplösningen en kort stund och sedan tillbaka.
Vissa tillfällen så är den också mycket seg på att stänga av sig, fast systemet är skannat med 2 miljoner program för fel.
NORDVPN tycks inte ge tillgång till alla websidor varje gång, måste byta kontakt med server för att t.ex. techreport ska laddas in. Mycket märkligt fel.
Rent generellt vore det skönt om en del människor slutade vara skitstövlar så man slapp installera antivirus och diverse andra program som no script för att göra nätet till något det bör vara från grunden, nämligen användbart.

Routern begränsar eventuellt upload, så den kanske borde bytas... blir testa under helgen om det går snabbare att uploada med bara kabeln i.

Lagringsutrymme är alltid skönt att ha, skulle önska att man kunde t.ex. få en 8TB hårddisk hyfsat billigt, men priserna verkar inte röra sig ett dugg.

Senast redigerat 2019-06-26 16:33: satvningar :O

Jag var nöjd med den från början, men nu hade jag velat slänga ut mitt amd 290x kort då en av fläktarna börjat låta som en köttkvarn i idle. Går inte att ha datorn på 24/7 längre när man ska sova... Det hjälper nog inte att det sitter ett till 290 under och håller värmen uppe.

Annars ett mindre chassi kanske. Ett full tower chassie som Cooler Master Haf X är ju inte så modernt längre år 2019 då multi gpu inom spel är dött och de flesta slänger in sinna hårddiskar i en trendig nas istället för skrivbordsdatorn.

Helnöjd med min dator, bortsett från att jag inte valde en snabbare SSD än min 860 EVO 500Gb (m.2).

Dator enligt nedan.
Ska byta ut moderkort och processor om två veckor.

//C

Att även de tre av våra åtta Desktops som INTE är Amd vore just det - Amd (med Ryzen cpu)!

Skickades från m.sweclockers.com

Jag spelar ofta äldre single player spel eller spel med dålig flertråds prestanda. Moderna spel börjar bli bra på det.

Så min ryzen 1700 är bra men skulle vilja ha lite bättre enkeltråds prestanda. Fallout 4 är ett bra exempel där intels cpuer gör 8or runt min.
Men nu kommer ryzen 3k serien som nog jämnar ut det hela lite.

Skickades från m.sweclockers.com

Det enda jag ångrar just nu är att jag inte orkat ta tag i att delida 4790k:n och sätta tillbaka vattenkylningen - trots att jag köpt vattenblock till 1080:t.. I övrigt mycket nöjd över setupen.

Hmm. Om jag ångrar något i nuvarande bygge... Kanske att jag köpte är mitt EVGA supernova G2 650W.
Jättefint nätagg på alla sätt. Men det är lite för stort.

Alla övriga komponenter passar för att trycka ner i ett m-itx chassi utom då nätagget som ställer till det här.

Fast ja, det är nog lite harsh att säga att jag ångrar köpet. Det var rätt val när köpet gjordes. Sedan har jag prioriterat om efter det.

Ångrar att jag köpte på mig en ny Windowsnyckel och en ny SSD för att börja uppgradera min stationära dator. Sen kom livet mellan och delarna ligger kvar i lådorna. Får väl ändå vara glad att jag inte hann köpa fler saker...

Skrivet av fumped:

Jag vill ha ett chassi som inte vibrerar när fläktarna går i en viss hastighet.
frrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
fhrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrp
frrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
frrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrpppp
frrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Det började mitt H700 göra. Fast jag drog alla skruvarna så håller panelen till dom övre fläktarna så rasslade det. Fick trycka in en gem mellan panel och chassi.

Skickades från m.sweclockers.com

Allt! Men bara för att allt är för gammalt och långsamt. Blir ändring på det i höst...

Skickades från m.sweclockers.com

Jag ångrar två saker med min setup

Skärm: Jag ångrar delvis att jag köpte en 3440x1440 skärm för med dagens GPU priser har jag inte råd att köpa ett kort som klarar att hålla en bra FPS i nya spel i den upplösningen, vilket är lite tråkigt.

Moderkort: Jag ångrar att jag köpte ett premium moderkort de för var pengar i sjön. Jag använder ca 0 av de finesserna som moderkortet kom med och hade absolut kunnat spara/lägga de pengarna på något annat.

Ångrar de gånger jag valt att köpa en budgetkomponent i stället för en premiumkomponent (GPU, PSU, fläktar, chassin...)
Ofta en massa beslutsångest att välja.
När man läser och väljer så ser, känner (och hör) man ju inte den fysiska produkten.
Då tror jag att priset får för stor betydelse.
Men efter en tid när man väl äger komponenten så väger dess egenskaper tyngre, och borde göra det innan ett köp också.

Köpa budgetkomponent - känns bra vid köpet, men inte bra efter en tid

Köpa premiumkomponent - känns jobbigt vid köpet, men väldigt bra efter en tid då man mer och mer uppskattar komponenten och glömmer att den kostade mer. Faktiskt kan det med tiden kännas bättre att ha köpt något dyrare

Mitt chassi. Ville ha ett snyggt och stilrent chassi så valde NZXT H440 trotts att jag visste att det inte hade det bästa luftflödet. Mitt dåvarande evga 980 ti sc blev alldeles för varmt och högljutt så jag var tvungen att skruva bort "filtren" från ventilationshålen i sidorna och låta frontpanelen stå på glänt med hjälp av ett suddgummi inklämt emellan. Nu fyra år senare och en extra intern fläkt som skjutsar luften vidare från fronten till grafikkortet är mitt chassi inte så stilrent längre men temperaturerna är iaf bättre - så det är ju bra.

Mitt ljudkort. Det är det bästa och det värsta köpet jag har gjort. Mitt ASUS xonar zense som kom med Sennheiser PC350 headset ger en riktigt bra ljudupplevelse. Fylligt och detaljerat med slagkraftig bas. Nackdelen är att jag inte kan testa andra lurar då kortet kräver en 6.3-3.5mm adapter som visat sig inte fungera av någon anledning. Om jag inte köper ett nytt ljudkort när mitt gamla dör så måste jag nergradera till onboard.

Är för övrigt ganska nöjd med min burk men det ska bli kul att bygga nytt sen när ray tracing blir värt uppgraderingen.

Sämre grafikkort, bättre processor.

Edit: Spelar alla mina spel på low 1080p

Ångrar att jag inte köpte ECC-minne, då var det osäkert om ECC skulle fungera till min setup, men det visade sig senare att det fungerar utmärkt.

När jag byggde min dator i signaturen var den avsedd för 3-Way SLI med tre stycken GTX 980 och den var verkligen upp till målet utan problem. Det blev ett X99 moderkort och en 5820K klockad till 4.5 GHz, laddade också med en av de första SSD-diskarna för PCI-express Intel 750.

Dessutom hade jag skitbra låda, kylare, nätagg med mera (har kvar grejorna, se signaturen).

Bytte efter något/några år ut grafikkorten mot ett GTX 1080, orkade helt enkelt inte med ljudnivån på med tre referenskorten och Palits 1080 är närmast ljudlöst, la även på mer SSD-lagring.

Sanslöst nog har jag samma dator idag vilket egentligen enbart beror på att jag spelar avsevärt mycket mindre idag än när datorn ursprungligen byggdes. Dessutom var det kul med benchmarks vilket jag numera lite tröttnat på. Kommer ihåg att jag hade rekord med tre grafikkort (kan inte hitta tråden nu) i starkt konkurrens med en AMD-anhängare.

Se mitt gamla Galleri: Overkill nu med X99, 3-Way SLI och Intel 750

Nu är jag seg som attan, lirar på min Nintendo Switch och använder min mer eller mindre perfekta Surface Book 2 för det mesta.

Nästa steg borde bli utbyte av nästan allt, får se om det blir av...

Kan egentligen inte komma på någon annan bättre konfiguration när jag byggde datorn så att ångra något är svårt.

Senast redigerat 2019-06-27 12:19

H110i gtx mot en luftkylare...

Ostabilt ljud.

Skickades från m.sweclockers.com