Nintendos portabla spelkonsol Game Boy fyller 30 år

Sommaren -92 träffade jag min första flickvän. Hennes mamma hade en game boy med Tetris och den game boyen spelade vi på ofta! Jag har sedan dess försökt spela Tetris på andra plattformar, men har inte känt att någon kommit ens nära direktheten och kontrollen hos GB.

Jag fick ett Game Boy någon gång tidigt 90-tal. Minns jag rätt hade farsan varit i USA, och köpt med sig hem. Vet att jag inte riktigt fattade "grejen" först, hade liksom fullt upp att spela annat på polarnas Amigor. Var inte alls insatt i datorer eller konsoler på den tiden, det intresset kom mycket senare.

Sedan tog det dock fart, minns jag köpte flera spel och lirade en hel del. Sålde tyvärr enheten någon gång senare, för att köpa.. det minns jag inte ens. Ångrar såklart det idag, ung och dum!

Som så många andra fick jag en i julklapp när det begav sig 90/91?. Hade väl inte många spel men omspelningsvärdet var ju högt på den tiden. Har fortfarande kvar den i tygväska och originalkartongen finns där med. Har dock några defekta linjer i skärmen som jag inte mindes fanns där när jag lade undan gameboyet.

Skrivet av serdyllon:

Jantelagen var starkare förr. Likaså föräldraföreningar, som propagerade mot märkeskläder och annat som kunde "sticka ut". Det kidsen tog med sig var väl snarare Game 'N Watch, det hände faktiskt ibland. Däremot brukade fritids ha en del förbud på 80-talet (i GBG).

Sedan tror jag helt ärligt att det var bättre schemaläggning med färre håltimmar på grundskolenivå förr. Så det fanns kanske inte lika mycket tid över till att sätta sig och spela.

Vi hade mycket ledig tid i skolan. Fast vi ägnade den tiden till andra saker istället för att sitta och stirra på en skärm. Vi var ute mycket mer, oavsett väder.

Skickades från m.sweclockers.com

En klarblå Game Boy Pocket. Spelade mest DuckTales, Donkey Kong Land 2 och RC Pro-Am.
Har alla kartonger kvar i en flyttlåda någonstans.

Goda minnen från mitt blodröda Gameboy. Link's awakening i svartvitt är underskattat.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag bar omkring på böcker istället. Kände redan då att det var ganska ok att ta en pause från spelande om man var utanför hemmet.

Lider också lite av att aldrig fascineras av Nintendo's spelutbud vilket lämnar mig med en känsla av utanförskap Undantaget är just som Joppis påpekade, Game & Watch som var tidigt nog (5-6 år gammal eller så) för att Donkey Kong Jr. skulle vara det coolaste som fanns.

Senast redigerat 2019-04-22 17:47: slarv

Definitivt inget man tog med till skolan. Hade mycket roligt med diverse spel som Tetris, Super Mario Land, Radar Mission, Zelda liret vars namn jag har glömt bort etc..

Köpte Game Boy color med Pokemon Red när det kom (gick väl i 6-7an något). Fastnade aldrig riktigt för mobila spel, även om det spelades en hel del på semestrar, speciellt till mindre roliga ställen för en nybliven tonåring (hej Skräddarön utanför GBG). Blev aldrig några fler spelköp, och sålde den till min systers bästis något år eller två senare.

Lite off topic, men:
Till Skräddarön tog vi senare istället med en hel stationär dator, vars skärm placerades på en lite högre pall framför en lite lägre pall som man satt på med tangentbordet i knät och musen på en låda bredvid. Inte lika comfy, men offrar gärna bekvämlighet för att kunna gamea lite på riktigt

Min Gameboy var klarröd och en stor, härlig klump av ren kärlek.
Skärmen blev svagare med åren och när den ersattes av Colour så använde jag den mest för linkkabelsaker, t ex Pokémon. Knapparna har tyvärr inte överlevt på denna, de kräver riktigt med kraft för att aktivera.

Jag skaffade även en Gameboy Advance en bit efter att den kom. Även dess skärm är idag oanvändbar tyvärr. Välanvänd även den.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Beijing:

Här är det jag har kvar sen man var barn. Tyvärr så är Tiny Toons spelet borta, troligtvis utlånat som man aldrig fått tillbaka som så många andra spel.

https://i.imgur.com/6yNGWBz.jpg

Fyfan, jag vet att jag gillade det spelet, vet inte heller riktigt vart det tog vägen.

Härliga tider, jag och lillebrorsan skaffade oss varsin från play it loud! serien, jag en genomskinlig och brossan en blå.
Många timmars spelande med gamelink kabeln när vi bilade i Europa på somrarna.
Alla original kartonger och tillbehör har vi kvar. De lär vi aldrig sälja.
Har bla. Castlevania II: Belmont's Revenge komplett med manual och kartong. Den är hyfsat sällsynt idag som komplett:)

30 år nu så känner man sig så gammal