Permalänk
Medlem

Acer Nitro XV272UP något att ha?

Skulle vilja uppgradera min skärm till en 144hz med freesync eller gsync.

Spelar både spel såsom apex och Tekken7 så snabb responstid och låg input lag är viktigt. Samt vanliga sysslor som fotoredigering etc.

Inte så sugen på en TN panel pga bildkvalitén eller tidigare IPS paneler pga problem med BLB osv.

Har förstått att XV272UP använder nya paneler från innolux. Är dom något att ha? Hittar inte så många recensioner eller utlåtanden. Vad är skillnaden på XV272UP och VG271UP?

Permalänk
Bildexpert 📺

@Wanner: Jag har kontaktat Acer om test av Nitro XV272UP men de avböjde. Det är ett tecken på att Acer själva anser att modellen inte är tillräckligt intressant för den delen av marknaden som läser mer genomgripande tester. Vad det nu kan innebära i praktiken?

Acer Nitro VG271UP verkar vara samma produkt i ett enklare utförande. Prisjakt listar El-Giganten som enda ÅF och då kan det vara en produkt som ElG tar via sina kanaler snarare än nordisk distribution.

Permalänk
Medlem

@Laxpudding

Har du fått testat AORUS AD27QD som också har den nya Innolux panelen?

Fattar som att det troligtvis kommer en g sync variant av den om ett tag och hur den jämför sig mot Acers XB271HU och Asus PG279Q, om det kan vara värt att vänta på den eller om dom presterar likadant

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Bildexpert 📺
Skrivet av Mackan90:

Har du fått testat AORUS AD27QD som också har den nya Innolux panelen?

Den modellen var början inte tänkt att köras i Norden, men så blev det så i alla fall. Så den ligger på önskelistan.

Permalänk
Medlem

Jag är på väg att köpa denna skärm. Har idag en Dell IPS med samma upplösning jag är nöjd med, men vill ha 144hz för CSGO, samt freesync då jag har Radeon-kort. Hittar väldigt lite reviews av denna, någon som testat?

Permalänk

Jag är inne på mitt andra exemplar av AD27QD och är fortfarande inte nöjd. Min 5 år gamla AOC IPS skärm(60 Hz) är betydligt bättre när det kommer till backlight bleeding och IPS glow. Det andra exemplaret jag har nu har dessutom något som jag ej sett tidigare. den har en svag röd fläck i mitten längre ner på skärmen som mäter 2*5 cm, syns endast när bilden är svart.

Vet inte om jag skall ge upp på AD27QD eller om jag skall prova ett tredje exemplar....
Suck.

Permalänk
Medlem

Panelen från Innolux verkar uppenbarligen inte vara något vidare, jag skickade tillbaka min Gigabyte ad27qd pga extremt ojämn färgtemp och jag har läst en hel del klagomål ang skärmen från Acer också på diverse andra forum.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Spelmaskinen
| Phanteks P600S | Corsair H115i Pro | i9 10850k | ASUS ROG STRIX Z490-H | Corsair LPX 3000MHz 32GB | Asus RX 6800 XT TUF OC | Asus XG279Q | Corsair RM750X | Varmilo VA88M | Razer Viper Ultimate |

Permalänk
Medlem

Så det är typ samma som AU panelen som funnits i evigheter

Jag väntar dock med spänning på kommande panel ifrån AU med 25" 1080p, 240hz IPS.
Ska bli jäkligt intressant att se hur dom lyckas med den, kommer ju även en 144hz IPS 1080p 25".
Väntat på detta i ALLA år, vill inte ha större skärm för spel, och vill inte heller ha högre upplösning då jag tycker om 1080p för media och spel.

http://www.tftcentral.co.uk/articles/high_refresh_rate.htm#ip...