EU röstar igenom Artikel 11 och Artikel 13

Permalänk
Medlem

Tragiskt men väntat.

Om man inte ser vart (EU) seglar mot är man mer eller mindre blind.

Permalänk
Skrivet av Nätokraten:

De största följderna av EU's upphovsrättsdirektiv är att YouTube, Twitter , Facebook och Instagram kan komma att blockera EU-användare. Pga kraven på hur uppladdningsfiltren ska se ut.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag hoppas verkligen att det blir så. Detta mesta påverka vanligt folk ordentligt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av _Merc_:

Jag hoppas på det. då kanske folk vaknar upp ur sin sömn.

Ja och framförallt EU-parlamentarikerna. Det borde få dom att tänka till innan de stiftar ogenomtänkta lagar.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Dator 1: AMD Ryzen 9 7950X3D, 64 GB Kingston Fury DDR5 5600 MHz CL36 , Asus Radeon 7900XTX TUF OC, Be Quiet Dark Base Pro 900 rev.2 Black Case, Asus ROG Crosshair X670E Hero Mobo , Be Quiet 1500W PSU, Win10 Pro 64-bit, Creative Soundblaster AE7

Dator 2: Intel Core i7 9700k, 32GB DDR4 Corsair 3000 MHz, Asus TUF Z390 Mobo, Asus Radeon 6800 XT TUF, Be Quiet 850 PSU, Win10 Pro 64-bit, Asus TUF GT502 Case

Permalänk
Medlem

Men nog satans får de för i helvete vara nog.

Finns en jävligt bra anledning ja bo långt bort från all mänsklighet.
En jävla EU mupp eller 08´a fjolla ska inte komma å tro att dom kan bestämma över oss äkta norrlänningar.

Vi ska gång på gång bli överkörda...

Men tro mig, vi är jävligt less å det är inte mycket kvar innan vi stryper resurserna söder över!

Visa signatur

Det du inte hinner idag hinner du inte imorgon med.

Permalänk
Medlem

Kanske är dags att rösta ut Sverige ur EU och bilda en nordisk union istället. Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island.. skulle kunna bli rätt smutt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Icte:

"Ett annat undantag är memes och GIF:ar som används i syfte att uttrycka kritik, karikatyr eller parodi. EU menar att de fortsatt är tillåtna och kan laddas upp helt fritt. Skillnaden blir enligt dem att det blir obligatoriskt att tillåta användningen av dessa, jämfört med tidigare då varje land fått välja detta själva."

Har rätt dålig koll på det här, men var det inte just p.g.a. den negativa påverkan (av den annars fria användningen) av memes som folk var emot Artikel 11 + 13? Eller är det något annat också?

Problemet är att Youtube, m.m. Kan inte manuellt sitta och titta igenom allt som laddas upp och behöver därför använda ett automatiskt filter som inte kan se skillnad på parodi och riktig fildelning vilket leder till att dom kommer blocka allt som fastnar i filtret som standard. Sedan är det upp till dig att bevisa att det är en parodi för att få den upplåst.
Guilty until proven otherwise.

Permalänk
Medlem

Dags för Bohuslän att bli en del av Norge igen då Kämpesköj.

Visa signatur

En Planka med Ryzen 3900X gör nu fler saker än vad mina tidigare (I7-4790K+i7-860) Gjorde tillsammans och jag kan samtidigt spela utan problem.

Teknisk utveckling är väldigt roligt!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Gender Bender:

Listan på vilka som röstade för och emot är omvänd.

Dom röstade för två saker. Först ifall dom skulle separera artikel 11 och 13. (Vilket blev nej).
Sedan röstade dom ifall de skulle genomföras. (Vilket blev ja).

Nästan alla pratar om den första omröstningen och listan gäller den.
Andra röstningen röstade nästan alla emot förutom ett par Sossar.

Permalänk
Medlem

Jag skulle vara besviken om jag inte redan förlorat tron på politiker.

Visa signatur

”Det är en myt att det inte finns arbete att söka i svåra tider. Det finns alltid lediga platser. […] En viktig orsak till att ungdomar inte får jobb är att de inte söker jobb.” ~ Fredrik Reinfeldt , 2010

Permalänk
Avstängd
Skrivet av daskedennis:

Jag säger att de två nötterna inte kan sköta sitt jobb ordentligt oavsett vad de röstar på.

Uppenbarligen är de ju inte ensamma nötter i den församlingen... de fick ju "celebert" sällskap av Marita Ulvskog. Men hon kanske inte är en nöt utan det har mer med partifärg att göra?

Permalänk
Medlem

Dags för folk att sluta rösta på sossarna och vänsterpacket. Rösta blått!

Permalänk
Medlem
Skrivet av r0bz:

Någon som vet hur det kommer fungera rent praktiskt?

Det kommer nog inte att fungera rent praktiskt...

Visa signatur

Laptop: Dell Latitude E7270 | 12,5" FHD IPS | i5-6300U | 16GB RAM | 500GB SSD
Laptop: MacBook Air 13"
NUC: Intel i5-4250U | 8GB RAM | 250GB SSD

Permalänk
Medlem

Google hade väl utvecklat något filter för det här och det hade kostat 100+ miljoner. Google har dock skapligt med pengar. Men om det kostar 100mkr, då kan det bli jobbigt för vissa. Det stora problemet är som sagt att ett filter kommer inte kunna se skillnad på t ex parodi/satir osv. Så allt kommer bli blockat.

Hur blir det med t ex twitch och youtube? Bara för du har köpt spelet, äger du rätten till att dela video av det?

Visa signatur

[Fractal Design Define S2]-[Asus CrossHair Hero X670E]-[Ryzen 9 7900x]-[Corsair Dominator Platinum 6000mhz 32gb]-[Asus Tuf RTX 3090]-[Corsair Mp510 960gb]-[2x Samsung Evo 860 500gb ssd Raid 0]-[Lenovo Legion Y27q-20 165hz][AOC 24G2U 144hz]

Permalänk
Skrivet av NoAim:

Det borde vara lagligt, att kunna AVSTÅ/BLANKT från att rösta.
dom ska ju för i helvt representera sina väljare.

Permalänk
Skrivet av Bloopy:

Men nog satans får de för i helvete vara nog.

Finns en jävligt bra anledning ja bo långt bort från all mänsklighet.
En jävla EU mupp eller 08´a fjolla ska inte komma å tro att dom kan bestämma över oss äkta norrlänningar.

Vi ska gång på gång bli överkörda...

Men tro mig, vi är jävligt less å det är inte mycket kvar innan vi stryper resurserna söder över!

Jag tror du skrapar på ytan. Lika ofta som norrland blir lurade, så lurar ni övriga Sverige.

Jag vill gärna att Sverige vore ett enda stort norrland, men det är det inte. Gör ett studiebesök, så får du se vad du röstat på!

Visa signatur

Ryzen 7 3700x stock.

Permalänk

Stämmer det alltså att endast en röst hade svängt resultatet? Hittar inte den informationen någon annanstans. Hade alla socialdemokrater röstat emot hade det alltså inte gått igenom?

Visa signatur

R9 390 | i5 6600K

Permalänk
Medlem

Är det bara jag som är likgiltig?
De kan sitta och klubba igenom vad dem vill, folk finner alltid en väg runt.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Jacob:

Innan du kommenterar vill jag påminna om vår policy för politiskt innehåll och diskussioner i forumet! Avsteg från dessa riktlinjer kommer resultera i raderade inlägg och vid upprepade överträdelser är både tillsägelser och avstängningar aktuella. Detta gäller i synnerhet de som väljer att gå till personangrepp och bidra till dålig stämning istället för att diskutera sakligt.

I korthet innebär detta att vi endast tillåter diskussioner som berör de ämnen med teknikkoppling som står SweClockers gemenskap nära och att man, precis som alltid, ska hålla sig till ämnet. Det hela är inte svårare än att vi förväntar oss sakliga diskussioner som håller sig till ämnet och som förs med ömsesidig respekt mot varandra. Med andra ord precis samma villkor som gäller för de allra flesta diskussionerna och meningsutbyten på SweClockers.

Om vi känner att diskussionen barkar iväg åt fel håll lämnar jag redan nu öppet för att kommentarsfältet kan komma att låsas när ingen redaktör eller moderator finns tillgänglig för att hålla koll.

Lämna politiken utanför SweClockers då? Visst påverkar detta oss nördiga.. Men om ni nu ogillar diskussioner politik så posta inga sådana nyheter. Min åsikt och lösning.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Avstängd

"Hallå? Det är jag, ja, jag sitter här och funderar över vilken knapp jag ska trycka på för att få min bonus insatt tills imorgon på kontot? ... Nääääää, jag har ingen koll på vad det är jag röstar på. Jag bara trycker på knappen som ger mig mest pengar. Helt sjukt faktiskt när jag tänker efter... Aight! Då vet jag vilken knapp, ses på kräftskivan imorrn, ciao!"

För den som undrar så är det här med "feltryckning" klassisk retorikteknik där du ursäktar dig för ditt misstag så att du alltid framstår i positiv dager, "Men jag hade ju hjärtat på rätta stället medan fingret var uppe i mitt arsle, tillsammans med min bonus!".

Lustigt att sådant verkar få gå icke-utrett inom politiken medan fel knapptryckningar inom andra professionella områden skulle leda till utredningar om miljöbrott, massvållande till andras död, terrordåd, osv.

Hursomhelst så bryr jag mig mer om det här med "länkskatten" och hur det kmr att påverka företag som är beroende av SEO: hur blir det med förbetalda annonser i sökmotorer? Kmr <Title> och <meta description> att försvinna från sökresultaten?

Sedan har jag inget emot alls om Twitter, Facebook och Instagram skulle blockeras helt i Sverige, vi har ju Telegram, och kanske svenska folket kan börja bli socialt igen som på sena 90-talet... Jag håller tummarna att Tinder oxå blockeras!

YouTube hade däremot känts lite tråkigt om det blockerats helt (kanske bara från att ladda upp?). Jag undrar hur många som kmr vilja fortsätta använda Facebook & Instagram när du inte kan ladda upp filer längre utan bara posta text!

P.S. Jag får nog ta och konsultera en jurist med expertis inom internationell interneträttsväsende eller vad tusan det kan heta. Läser man här så låter det ju som om WW3 har börjat redan!

Visa signatur

"Företagsboendeförmedlare" | Min Überkill Dator: Processor: Intel Pentium P5 66 Mhz OC | Moderkort: ASRock P4I65G | Minnen: 2st Samsung 128MB PC133 | Grafikkort: Canopus GeForce 256 DDR | Lagring: IBM 350 4,4 MB | Operativsystem: DOS/360 | Chassi: Mercury Full-Tower ATX Chassis |

Permalänk
Medlem
Skrivet av dakke:

inte oväntat, händer få bra grejer nu för tiden, every man for themselves känns det som, pensionen kan man glömma, sjukvården är värdelös, skattetrycket blir allt högre och våldet ökar.

vart ska man dra? det är frågan.

Vi borde starta en ny tråd angående det, vart ska man dra?
Icke EU-land. Förslagsvis Norge.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

If nobody hates you, you’re doing something wrong.

Permalänk
Trollfabrik 🫶🏻
Skrivet av anon246659:

Lämna politiken utanför SweClockers då? Visst påverkar detta oss nördiga.. Men om ni nu ogillar diskussioner politik så posta inga sådana nyheter. Min åsikt och lösning.

Skickades från m.sweclockers.com

Vi gillar politiska diskussioner som berör just SweClockers gemenskap, nördarna, och kärnämnen. Det jag skriver är att man ska hålla god ton i diskussioner och hålla sig till ämnet, utan att sväva iväg till andra helt orelaterade frågor. Det är inte konstigare än att man förväntas hålla sig till ämnet i praktiskt taget alla andra trådar och diskussioner på SweClockers. Tyvärr behöver vi vara extra tydliga kring detta och att vi förväntar oss sakliga diskussioner i även politiska sammanhang.

Visa signatur

Kontaktas enklast via PM. Önskas svar i forumet citera mina inlägg eller pinga @Jacob. Finns även på Twitter.

"Science and technology have progressed to the point where what we build is only constrained by the limits of our own imaginations." – Justin R. Rattner

Permalänk
Medlem
Skrivet av walkiii:

Hur blir det med t ex twitch och youtube? Bara för du har köpt spelet, äger du rätten till att dela video av det?

Du äger inte spelet bara för att du har köpt det, utan bara ett licens för att få spela det. Du får läsa avtalet som du godkänner vid start om det är tillåtet att stream:a eller inte.

Permalänk
Medlem

Tror ni att företag som google/facebook osv. är emot dessa regleringar för att de är godhjärtade och tror på ett "fritt internet" av principskäl? Samma företag som för övrigt samlar och säljer era privata uppgifter till högstbjudande i den mån EU:s GDPR regler inte förbjuder det?

Nej, de är emot dessa regleringar för att de tjänar miljarder och åter miljarder genom annonser och dylikt på att folk tittar på upphovsrättsskyddat material på deras sidor. Hittills har plattformarna i princip inte haft något ansvar för detta(iaf inte inom eu-rätten). Tycker personligen det är rimligt att onlineplatformarna får ta visst ansvar för detta eftersom de faktiskt tjänar pengar på det.

Vad gäller youtubes content id/copyright content claim system som ibland fungerar dåligt och/eller missbrukas(se ex. denna video) så tycker jag inte EU nya direktiv kan beskyllas för detta. Speciellt inte med tanke på att systemet funnits i typ 15 år och problemen med system har varit allvarliga i flera år innan dessa artiklar kommer träda i kraft.

Är man helt emot upphovsrätt som koncept kan jag förstå att man inte gillar EU:s direktiv men folk som beskriver detta som slutet för Internet tycker jag överdriver.

Visa signatur

[CPU: Intel i5-750 @ 2,6 ghz][MB: Gigabyte P55A-UD3][GFX: Phantom Geforce 670 GTX OC][RAM: Corsair XMS3 1600MHz 8GB][Chassi: Fractal Design r3] [HDD: 1TB Samsung Spinpoint F3][SSD: Crucial MX100 2.5" 7mm 256GB @ SATA 2][PSU: Corsair TX650W][CPU Kylning: Akasa Venom][OS: W7 64-bit][Skärm: BENQ 2412]

Permalänk
Skrivet av Jacob:

Vi gillar politiska diskussioner som berör just SweClockers gemenskap, nördarna, och kärnämnen. Det jag skriver är att man ska hålla god ton i diskussioner och hålla sig till ämnet, utan att sväva iväg till andra helt orelaterade frågor. Det är inte konstigare än att man förväntas hålla sig till ämnet i praktiskt taget alla andra trådar och diskussioner på SweClockers. Tyvärr behöver vi vara extra tydliga kring detta och att vi förväntar oss sakliga diskussioner i även politiska sammanhang.

Jag gillade sweclockers bättre när åsiktsfrihet var en självklarhet. Ingen funderade ens på att inskränka i åsikter.
Visst fanns det balansgång, och off-topic kan man alltid moderera, men nu är det ren åsiktsåtstramning.
Sweclockers väljer bara att kalla det att man vill hålla politik borta.

Visa signatur

Ryzen 7 3700x stock.

Permalänk
Medlem
Skrivet av bsk!:

Är man helt emot upphovsrätt som koncept kan jag förstå att man inte gillar EU:s direktiv men folk som beskriver detta som slutet för Internet tycker jag överdriver.

När vi lever i en tid där det bland annat är förbjudet att sjunga "Happy birthday" låten i USA på allmänna platser som restauranger, osv så är det ändå en lite bisarr värld vi är på väg mot. Koppla detta med framtidens massövervakning samhälle och du kommer inte ens få nynna på en låt i ditt egna hem.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Dylanator:

Jag gillade sweclockers bättre när åsiktsfrihet var en självklarhet. Ingen funderade ens på att inskränka i åsikter.
Visst fanns det balansgång, och off-topic kan man alltid moderera, men nu är det ren åsiktsåtstramning.
Sweclockers väljer bara att kalla det att man vill hålla politik borta.

Ingen inkräktar på din åsiktsfrihet. Folk får tydligt ha både positiva och negativa åsikter om Artikel 11 och 13 i tråden. Det man inte får göra är att gå off topic, vilket du redan skriver att du är okej med, så vad är problemet? Om du har ett legitimt problem här så kommunicerar du det inte effektivt.

Permalänk
Medlem

Problemen jag ser med denna "lag" är, vissa specifika plattformar. Jag antar att det finns en lista på vissa specifika plattformar eller kommer det komma som en överraskning på posten att man helt plötsligt blir åtalad? har avtal med upphovsrättsinnehavare när det kommer till användning av musik och videoklipp.Problemet här är ju att om man inte har avtal med upphovsrättsinnehavare att man behöver anstränga sig "så gott de kan" vilket måste betyda att om du inte har avtal med exakt alla upphovsrättsinnehavare måste du "anstränga dig så gott du kan" för att sätta stopp på uppladdning av upphovsrättsskyddat innehåll på din webbplats. Så varför ens göra ett försök att fixa avtal med ALLA upphovsrättsinnehavare vilket aldrig kommer att hända och istället "anstränga sig så gott man kan" och fixa ett filter. Sen måste man ju bara undra vad "så gott de kan" ens betyder.

Nej jag ser detta som ett stort april skämt, lite tidigt ute bara.

Permalänk
Skrivet av Evil Peter:

Ingen inkräktar på din åsiktsfrihet. Folk får tydligt ha både positiva och negativa åsikter om Artikel 11 och 13 i tråden. Det man inte får göra är att gå off topic, vilket du redan skriver att du är okej med, så vad är problemet? Om du har ett legitimt problem här så kommunicerar du det inte effektivt.

Jag vet redan nu att du och jag ser olika på saker som riskerar kränka på yttrandefrihet, så just dig kan jag ju inte diskutera det med. Problemet är att JAG tycker det här ämnet har relevanta implikationer utanför kärnämnet. Och om det som vi diskuterar, artikel "11 och 13", påverkar andra delar av samhället, men jag får inte ta upp sådana delar, då har du redan innebörden av åsiktsfrihet där. Min åsikt blir sådeles inskränkt.

Jag ogillar starkt ett samhälle, och ett i övrigt bra intresseforum, sweclockers, som gör att jag måste vara försiktig med att yttrycka mig.

Visa signatur

Ryzen 7 3700x stock.

Permalänk
Avstängd

Hur kan SD gå ut med den här bilden? Är det inte så att SD helt klart röstade för att inte ändra Art. 11 & 13 för att sedan korrigera sin röst för att ändra artiklarna (vilket dock inte påverkar utfallet)?

Är det fake news eller har jag missat något?

Permalänk
Medlem
Skrivet av Terrell:

När vi lever i en tid där det bland annat är förbjudet att sjunga "Happy birthday" låten i USA på allmänna platser som restauranger, osv så är det ändå en lite bisarr värld vi är på väg mot. Koppla detta med framtidens massövervakning samhälle och du kommer inte ens få nynna på en låt i ditt egna hem.

Du kan behöva uppdatera informationen i ditt huvud lite oftare.