Deep Silver: "Metro Exodus på Epic Games Store helt och hållet vårt beslut"

Permalänk
Medlem
Skrivet av wargreymon:

Dåligt av folk att rösta ner spel för att man har "problem" med ett annat spel.

Håller med till 100%. Förstår inte vad det är för krystat beteende. Finns ju forum osv som är till för att vädra missnöje. Duger att sansat ge kritik där tycker jag.

Påminner mig faktiskt om när man var liten och var förbannad för ngt, tog man onödigt stampiga steg upp i trappan på väg till rummet där man ville tjura ett tag.

Iaf spontant detta jag kom att tänka på när jag läste ditt inlägg

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

| AMD Ryzen 7 5800X3D | Noctua NH-U12A | Gigabyte X570 Aorus Pro | Powercolor Radeon RX 6900XT Red Devil | 16GB G.Skill Trident Z@3600 CL15 | Gigabyte Aorus 2TB M.2 NVMe SSD | Fractal Design Ion+ Platinum 860W | Fractal Design Meshify S2 Blackout | Corsair K70 | Logitech G502 | Alienware AW3423DWF |

Permalänk
Medlem
Skrivet av daskedennis:

Använde du steam när det var nytt? Nej just det, det sög då

Det var länge sen när det inte fanns massa launchers, de var väl bland de första om inte den första??

Ska man acceptera att alla launchers är dåliga (saknar flera basfunktioner) när de lanseras när det redan finns bra launchers? Bara för att Steam var dåliga / hade lite funktioner så betyder det ju inte att år 2019 ska nya launchers bara ha samma funktioner som Steam hade för 10 år sen?

Är ju ungefär som om en ny tillverkare inom vilket område som helst, exempelvis mobiltelefoner, släpper sin första mobiltelefon som bara har den funktionalitet som en annan etablerad tillverkare hade för 10 år sen?

Har personligen inte använt Epics Launcher så jag vet inte om den är bra eller dålig, men vad jag läst så verkar den sakna rätt många funktioner som konsumenter anser vara standard idag.

Säger inte att Steam är perfekt, absolut inte.

Visa signatur

AMD 5800X ▪ MSI B550M Mortar ▪ G.Skill 32GB 3600MHz CL16 ▪ Palit 4070 Ti ▪ 1TB SSD 970 Evo+ ▪ Dark Power 13 1000W ▪ FD Define Mini C ▪ Aorus AD27QD + LG 27GL850

Permalänk
Medlem

Det enda som är bra med det här är att Steam får en känga. Det påverkar inte oss konsumemter positivt just nu, nej, men kanske längre fram, framförallt om fler spel ej säljs på Steam.

Permalänk
Medlem

@Zemlan: Forum, workshop, vänlistan, guider, marknaden, handkontroll inställningarna, fullskärm funktionen, inventory, marknaden, butiken. Enda jag inte har använt mig av är nog deras streaming tjänst som Twitch gör betydligt mycket bättre.

Visa signatur

🟧 Aruba - Certified Edge Professional, ACSP, ACMP & ACDP
🌐 Cisco - CCNA R&S
🧱 Palo Alto Networks - PCNSA

Permalänk
Medlem

Att folk är skeptiska till exklusiva spel är förståeligt, det är jag med, men det är inte så farligt att installera en gratis launcher faktiskt. Jag ser det som något nödvändigt ont för att få mer konkurrens på marknaden för digital distribution.

Jag har förståelse för att Epic behöver exklusiva titlar för att locka kunder, Steam är så pass dominanta att det vore i princip omöjligt att locka stora mängder kunder utan exklusiva titlar så här i början tyvärr :/

Om vi får en riktig konkurrent till Steam så kan det leda till mycket bra, även för oss konsumenter på sikt

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zemlan:

Hur många av alla funktioner i listan där använder du då?

Är genuint intresserad för jag har inte funnit någon användning för något i Steam förutom att välja spelet jag vill spela i mitt bibliotek och så trycker jag "spela/starta" eller vad det nu står nämligen xD

Skickades från m.sweclockers.com

1. Achievements, använder och använder. Förhöjer upplevelsen lite.
2. Cloud Saves. Helt grym funktion.
3. Forums. Använder jag alltid innan jag köper ett nytt spel. Läser på lite.
4. Gifting. Inte flitigt men har gett bort saker ja.
5. Groups. Är med i några, ingen dealbreaker.
6. Item tradig. Använder.
7. Library sorting. Använder flitigt. Har drygt 300 titlar på steam så det är smidigt.
8. Mod distribution. Detta är den överlägset mest använda funktionen för mig. Så jäkla bra i t.ex. Rimworld.

Orkar inte skriva mer nu men använder refunds, Steam in-home streaming (har en shield) och user reviews också.

Visa signatur

"I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones."
Albert Einstein (1879 - 1955)

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Fonclbrich:

Att folk är skeptiska till exklusiva spel är förståeligt, det är jag med, men det är inte så farligt att installera en gratis launcher faktiskt.

Den finns inte ens till mitt operativsystem! Jag kan inte installera den, till skillnad från Steam

Permalänk
Medlem
Skrivet av Zemlan:

Hur många av alla funktioner i listan där använder du då?

Är genuint intresserad för jag har inte funnit någon användning för något i Steam förutom att välja spelet jag vill spela i mitt bibliotek och så trycker jag "spela/starta" eller vad det nu står nämligen xD

Skickades från m.sweclockers.com

Family sharing - Sjukt smidigt för att låta pappa spela lite spel då och då eller låta polaren prova ett spel innan de köper det.

Achievements - Bryr mig inte så mycket men är lite småkul med utmaningar i spel som får en att spela på ett vis du kanske aldrig skulle provat tidigare

Cloud saves - Loggar in på datorn nere i familjehemmet och kan fortsätta var jag än var i ett spel, laptoppen, shadow.tech, desktoppen hemma.

Forumet - Bra ställe för problemlösning av specifika spel, du är sällan först att lida av en bugg.

Friends List - Fungerar bättre än någonsin.

Gifting - Klart jag köpt spel till vänner eller familj, smidigt.

Groups - Smidigt för mindre spelcommunities som inte har en fristående hemsida eller annan knytpunkt. Discord är bättre men funkar och används.

Library sorting - Har 755 spel så om jag inte kunde göra egna listor i mitt spelbibliotek skulle det var ohanterbart.

Linux support - Spelat flertal titlar på min bärbara linux dator, visst är det inte något extremt men mycket går att spela genom proton.

Mods - Spel som inte har nexus stöd gör det väldigt enkelt att uppdatera och se till att alla på en server har samma mods.

Offline play - smidigt på tåget eller flyget

Player count - Intressant att se hur olika spelarbaser ligger till, speciellt om du köper ett multiplayer only spel där alla redan övergivit spelet, men oftast finns det information om det på steam reviews.

Refunds - Rakt i launchern, Pang fixat done. Enda sättet det skulle vara enklare skulle vara om det fanns en knapp som hette refund direkt på spelets sida i biblioteket.

Regional prissättning - Inget jag specifikt drar nytta av mer än att det gynnar utgivarna och även spelare i andra delar av världen, det är väl bra eller?

Screenshots - Funkar prima

Steam In-Home streaming - Hela tiden, spelar massor med spel på projektorn i vardagsrummet, funkar även bra med steam vr.

User created guides - Läs vad metan är direkt i spelet, smidigt. Hjälp med något du fastnat på? Hur klarar jag denna achievementen?

User profiles - Vem spelar du med? ojj, killen har en vac-ban / trading-ban, trollkonto?

User reviews - Heliga gralen av kundpåverkan och konsumenträtt.

Önskelistor - Brukar få spel "giftade" av spelpolare ibland. Huvudsakligen ett bra vis att priskolla ett spel. Du kan rangordna spel i din wishlist efter vad som har störst rea just nu, smidigt för spel du vill köpa när det är för rätt pris.

Extra:

Steam Vr - Nuff said? Bästa plattformen för vr som finns ute, yttersta framkanten. Funkar kanon med in-home streaming om man vill köra upp på tvn vad den som spelar ser när man har kompisar över och kör lite partyspel.

Controller rebinding/sharing - Spelet har inte native stöd att spela i soffan med steamkontroll, inga problem, någon har redan gjort keybindings för dig som är sorterade i rangordning av användare.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon78208:

Den finns inte ens till mitt operativsystem! Jag kan inte installera den, till skillnad från Steam

Jag använder Linux med Windows på sidan av, vid behov, så jag har full förståelse för den problematiken. Det är förståeligt men synd att Linux inte är fokus så här i början för Epic, de bör dock lägga till stöd för det senare om de vill ha mig som trogen kund :]

Permalänk
Medlem

Recensionsbomba gamla spel för att man är sur på en utgivares beslut är nog de mest korkade jag hört. Vad är för fel på folk idag? Slappna av å köp spelet om recensionerna är bra å lägg energin på riktiga problem. Jag vägrar tro att folk är så arga som de låter, de måste va att man har för mycket fritid så man inte har något bättre å göra med tiden än å gnälla dynget runt på forum. Precis som jag gör nu xD

Visa signatur

CPU: i7- 13700KF + Corsair 115i Pro || GPU: 2080 Super FE
MoBo: Gigabyte Gaming X AX Z790 || Ram 32GB G.Skill Trident Z 6600mhz
Chassi: Corsair Obsidian 500D PSU: Corsair RMX 850
Skärm 1: AGON AG271QG 1440p 165hz Skärm 2: LG C2

Permalänk
Medlem
Skrivet av Vash:

Recensionsbomba gamla spel för att man är sur på en utgivares beslut är nog de mest korkade jag hört. Vad är för fel på folk idag? Slappna av å köp spelet om recensionerna är bra å lägg energin på riktiga problem. Jag vägrar tro att folk är så arga som de låter, de måste va att man har för mycket fritid så man inte har någor bättre å göra med tiden än å gnälla dynget runt på forum. Precis som jag gör nu xD

Snälla citera eller läs mitt inlägg tidigare i tråden och kommentera gärna om du inte håller med.

Permalänk
Medlem

Jag är gnällgubbe, vet det men......

"Konkurrens" är bra och så låser man spelet/en till en, Epic istället för att släppa till alla som finns. Som om mjölk endast får säljas på ICA och morötter på COOP.

Släpp på Steam/Epic och överallt där det går och sätt priser som konkurrens istället.

Edit: Satte till ett kommatecken "till en, Epic istället".

Visa signatur

Fractal Design Meshify 2 Compact / Solid | Noctua NH-D15 chromax.black | Kingston Fury Beast Black 64GB (2x16GB) Expo DDR5 / 6000 MHz| ASUS TUF Gaming 1000W Gold - ATX 3.0 | Noctua NF-A14 / PWM / 140mm |Palit GeForce RTX 4090 GameRock 24GB | Kingston Fury Renegade 1TB | Kingston NV2 2TB | ASUS PRIME X670-P WIFI | AMD Ryzen 7 7800X3D | Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor 34" | Windows 11 Home Svensk

Permalänk
Medlem

Spelet kommer helt klart sälja mindre med detta beslut, epic games verkar ju ett skämt jämfört med steam om man jämför olika funktioner osv.. nä helt klart ett korkat beslut oavsett vem som bestämde så lär det straffa sig med tiden, fler kommer bara tanka ner spelet olagligt...

Permalänk
Hedersmedlem
Skrivet av Dumbullen:

Tycker att recensionsbomba är fullt rimligt för att visa sitt missnöje. Om det inte finns möjlighet att ge recension på utvecklare och publisher, var ska man då annars visa missnöjet? Recensioner är betydligt mycket bättre än att säga att man inte tänker köpa för i slutändan kommer spelet antagligen vara en ekonomisk framgång oavsett. Dessutom kanske man vill köpa det ändå, allt är inte svart och vitt och att kräva att man frånstår ett bra spel för att man är missnöjd med hur lanseringen sköttes är fullkomligt orimligt. Det hade aldrig blivit en så snabb reaktion från företagen som det blev nu om det inte vore för just recensionerna.

Skickades från m.sweclockers.com

Du har en bra poäng, men borde det inte vara bättre att skicka feedback direkt till utgivaren? Starta en insamling, eller vad som helst. Att recensionsbomba spel är enligt mig att rikta kritiken mot fel person/er, utvecklaren i det här fallet. Ditt förslag om att kunna ge betyg på utgivare och utvecklare separat skulle också vara en bra lösning.

Visa signatur

How can we win when fools can be kings?

Permalänk
Medlem

Originalinlägg från utvecklaren som tagits bort:

Looked at the whole situation boiling. Mixed impressions. On one end, leaving steam is something nobody has ever done (as far as I know). This is new, so it could be seen negatively. And yes such a step demands the installation of the Epic launcher, which could bring some discomfort to players, and thus cause unrest.

From the other side, the reaction from a special category of players ('only torrents and such') - is unprecedented. I get the impression that they didn't want to play anyway, just wanted a reason to release their shit-talk. So it looks like we (the developers) work for years really hard, with losses, to make something special, but a certain category of players doesn't want even try out the fruits of our hard labor, even if it just takes 2 minutes to install the launcher. Of course, it's their life, their rights, but why do they care about Metro? Obviously, they're interested. I can say only that they never were our players, our work does not interested them, which in turn means I do not care about their opinions. What is the point of me listening to their opinions?

However! Let's look deeper. Someone says shitting on Exodus and our previous games in the series, he will make the world better, because of greedy developers. To this I can say, even if somehow all PC players will boycott Metro, then likely if the next Metro game ever comes out, it won't be on PC. Will it be for better or worse, decide yourselves. I personally would feel bad for betrayed fans. But our evaluation and actions of the situation, from both my friends and colleagues, will remain the same. I am 100% certain that everyone who keeps shit-talking online right now, they are not capable of making even a tiny bit of what we're capable of, and I hope we will make more of it. Which means - they have no idea what they're talking about.

Håller delvis med här. Folk som gnäller är typiskt sett folk som kanske inte ha varit så intresserade till att börja med. Varför ska man då bry sig om dessa?

Permalänk
Medlem

Tänk va många gnälliga troll det finns där ute...

Steam behöver konkurrens så kutymen 30%parasitavgift kan sänkas till en rimlig nivå.
5-10% vore mer i linje med hur otroligt billigt det är med digital distrubering jämfört med fysisk.

edit: Men "kul" att steams casino-plattform Marketplace lyfts fram som något positivt, samtidigt som så många generellt verkar hata mot Mtx. Får inte ihop det...
Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Subzero299:

Ja jag använde Steam när det var nytt.
Bara för att en 16 år gammal tjänst var dålig när den kom är det inte okej att komma med en dålig tjänst idag.

På vilket sätt är epics dålig? De har väl fixat så att man kan göra returer vid köp?
Jag har inte haft anledning att testa den ännu, men jag utgår från att de kommer komma friends list osv osv som behövs för att få ett fungerande community för varje speltitel och spelare.

Skrivet av N4kame0:

Precis, men de är inte 2003 längre eller?

Epic försvarare - Epic launchern är ju lika bra som något som bröt ny mark för 16 år sedan, helt ok 2019 va?

Vart försvarar jag epic? Jag pissar snarare på steam än framhåller epic som någonting bra.

Kommer inte ihåg när jag spelade ett epic-spel senast, Något gammalt Unreal tror jag om jag inte glömt något.
Fortnite kommer jag aldrig röra haha!

Skrivet av enbom:

Det var länge sen när det inte fanns massa launchers, de var väl bland de första om inte den första??

Ska man acceptera att alla launchers är dåliga (saknar flera basfunktioner) när de lanseras när det redan finns bra launchers? Bara för att Steam var dåliga / hade lite funktioner så betyder det ju inte att år 2019 ska nya launchers bara ha samma funktioner som Steam hade för 10 år sen?

Är ju ungefär som om en ny tillverkare inom vilket område som helst, exempelvis mobiltelefoner, släpper sin första mobiltelefon som bara har den funktionalitet som en annan etablerad tillverkare hade för 10 år sen?

Har personligen inte använt Epics Launcher så jag vet inte om den är bra eller dålig, men vad jag läst så verkar den sakna rätt många funktioner som konsumenter anser vara standard idag.

Säger inte att Steam är perfekt, absolut inte.

Jag har själv inte använt epics ännu.

Jag tycker Steam har blivit för mycket för min smak.

Däremot behöver som jag skrev ovan Epic se till att det finns ordentliga möjligheter till återköp/ångerrätt, friendsfunktioner osv.

Visa signatur

Ducati Streetfighter 848, -2013
Yamaha FZR 1000, -1987

Permalänk
Medlem

@Krucks:

Skrivet av Krucks:

Utveckla

Skickades från m.sweclockers.com

Mycket av det är ren lättja från min sida och inställningsfrågor men likväl:

* Autostartar vid start av OS. Eller så måste man starta Steam när man ska spela spel. Båda valen är lika störiga.
* Konstanta uppdateringar av flera titlar, även de som man inte spelar.
* Ofta uppdateringar av Steam.
* Vill alltid connecta online etc. Blir en störig prompt om man är of
* Massa meddelanden hit och dit om det ena och det andra.
* 30 % avgift till steam = dyrare priser. Monopolvinst suger.
* Reklam.
* Konstant steam guard spam.
* Massa steam skit i min e-postlåda.
* Jag kan inte slänga eller få bort spel som jag avskyr och inte vill ha kvar, typ AC-unity. Googlat lite, men det är fortfarande gråmarkerat och påminner mig om mitt skitdåliga köp varje gång jag öppnar Steam för att spela något annat.
* Första intrycket är det sista intrycket. Var tvungen att installera det 2003 för att spelat CS, (trodde fan det var 2001, men ok) och det var segt, käkade prestanda och satte ribban.
* Det är ett jävligt störigt program helt enkelt. Ett överflödig snuskplattform som med nödvändighet får sällskap från andra publicister. EA origins, Epic store, U-Play. Steam satte trenden och nu följer de andra efter. Det är så en kapitalistisk marknadsekonomi fungerar och nu sitter man på 4 launchers.

Fördelar:
* Har en steam link, rätt bra faktiskt.
* Moddar antar jag, men jag installerar sällan moddar. Jag gillar den rena upplevelsen.
* Att folk kan glo på det man spelar antar jag, men jag har använt den funktionen 1 gång.
* Steam sales... men det är ju bara en bait med tanke på deras överpriser.

Helt enkelt, jag behöver inget av det där överflödiga skitet som de erbjuder. Jag gillar en minimalistisk och ren plattform (förstå mig rätt).

Visa signatur

Playstation 4 + Nintendo Switch
R7 5800x3d - MSI B450 - RTX 3080 TUF - EVGA 650w G3 - ASUS PG279Q

Permalänk
Medlem

@NaaR: Okej! Jag kan köpa några av dina punkter i alla fall

Man kan dock ta bort spel från sitt library sen något år tillbaka.

Permalänk
Medlem
Skrivet av daskedennis:

På vilket sätt är epics dålig?

Den är något över nivån med något som kom ut 16 år sedan, det är dåligt.

Skrivet av daskedennis:

Vart försvarar jag epic? Jag pissar snarare på steam än framhåller epic som någonting bra.

Du ifrågasätter om en person använde steam för 16 år sedan i ett inlägg där någon har ett problem med launchern eftersom den är undermålig.
Någon kritiserar en produkt. Du kommer in och säger: "Men den hära produkten för 16 år sedan då? Nej just det?"
Det kan tolkas som att komma i produktens försvar.

Sen var det mer av ett svepande statement från min sida och inte något bara riktat åt dig utan folk som kommer i epics försvar i allmänhet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Det går inte då Steam kräver att OM spelet säljs på andra platformar måste priset vara detsamma. Såsom jag förstått det.
Tex 50 dollar på Epic och 60 på Steam så bryter du mot avtalet med Steam.

Som jag förstått det så gäller detta bara om man vill sälja Steam nycklar i andra butiker, då ska det vara samma pris. Säljer man det på en helt annan plattform så ska det vara lugnt?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

Passar på att skriva in denna satir som blev väldigt poppis.

Utöver detta så kan man lägga till att om du på något sätt av någon anledning blir bannad i ett spel, så blir du utfryst från alla dina spel. Extremt många som har blivit hackade trots sin 2fa och då har hackaren sedan köpt vbucks. När supporten inte har gjort något på en vecka så går dessa till banken för att förklara läget och ta tillbaka pengarna. Först då får dessa svar av supporten att dom är bannade p.g.a chargebacken. Men att bry sig om att kontot ens varit hackat innan bryr sig inte support om.
Så att förlora alla sina spel för något som är utanför sin kontroll känns inte helt stabilt.
Utöver detta så blir det perm ban direkt ifall du råkar använda en VPN, då VPN är förbjudet för epic launchern.

Kan skriva än mer men känner att jag kommer in på wall of text territoriet igen då. ^^

""Here is why Epic Games Launcher is better than Steam"

1. Tencent owns 40% of Epic games, making them a huge shareholder in the company. Tencent also happens to be the biggest video game company on the planet. In other words, I'm confident that we're perfectly safe giving our information to a launcher that feeds user info to the Chinese government.

2. It is developer and publisher friendly since it gives more of a cut to the devs (Epic's 12% vs Steam's 30% cut). Just ignore the fact that Valve said that it would lower its usual 30 percent take to 25 percent for any game's earnings beyond $10 million (including "game packages, DLC, in-game sales, and Community Marketplace game fees"). Or the fact that the platform fee reduces further to 20 percent for earnings that surpass $50 million. In other words, it would only be an 8% difference in profit (And Steam would outsell Epic anyway so it would end up as more profit for the devs and publishers). Just ignore all that.

3. Exclusivity is the same as competition, obviously. Letting Metro Exodus sell in multiple stores would be terrible since Epic Games is obviously the superior breed. It would only humiliate everyone else. Steam has been a reliable, well populated, and established distribution platform for too long. Don’t you want to split up that obnoxiously large game library into separate launchers? Just download Epic Games Launcher, and you can play a whole 20+ games! WOW! Plus its got like… 4 exclusives or something. AND F0RTN1T3!@#$

4. Epic Games launcher has amazing benefits to users. 80 million accounts were compromised due to a security “flaw” that allowed hackers to log into accounts without needing a password! This means you get FREE EXPOSURE ONLINE. Get ready to become rich and famous! If you don’t want the free exposure (But why?) just contact customer service. They will get back to you in a measly 5 months or so.

5. Feature-wise, yes, Steam might have some (tiny) advantages. But it’s nothing important really. Epic Games Launcher is only missing a few things like cloud saves, user profiles, user reviews, friend activity, forums, mod distribution, groups, item trading, library sorting, account sharing, streaming to other devices, broadcasting, screenshot capture/sharing, controller support, user-created guides, wish lists, automatic refunds, achievements, anti-cheat support, 3rd party keys, etc.

Other than that stuff, it’s pretty much Steam but better.

1. You can’t play games offline on Epic Games Launcher! I mean, why would you want to anyway? It’s not like offline games are worth playing anyway unless you’re online. I’m confident Metro Exodus will be vastly more fun when you’re online vs offline.

2. Their refund policy is EXACTLY like Steam. Except it’s not automatic, you have to go on a browser and go to their website, contact customer support, and wait 5 months. Oh, and they can refuse refunds even if you meet the criteria.

Conclusion: I hope I shed some light on why Epic Games Launcher is a superior, feature-rich, and a totally-not-anti-consumer launcher."
Källan: https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/am18zn/here_is_why...

Permalänk
Medlem
Skrivet av NaaR:

@Krucks:

Mycket av det är ren lättja från min sida och inställningsfrågor men likväl:

* Autostartar vid start av OS. Eller så måste man starta Steam när man ska spela spel. Båda valen är lika störiga.
* Konstanta uppdateringar av flera titlar, även de som man inte spelar.
* Ofta uppdateringar av Steam.
* Vill alltid connecta online etc. Blir en störig prompt om man är of
* Massa meddelanden hit och dit om det ena och det andra.
* 30 % avgift till steam = dyrare priser. Monopolvinst suger.
* Reklam.
* Konstant steam guard spam.
* Massa steam skit i min e-postlåda.
* Jag kan inte slänga eller få bort spel som jag avskyr och inte vill ha kvar, typ AC-unity. Googlat lite, men det är fortfarande gråmarkerat och påminner mig om mitt skitdåliga köp varje gång jag öppnar Steam för att spela något annat.
* Första intrycket är det sista intrycket. Var tvungen att installera det 2003 för att spelat CS, (trodde fan det var 2001, men ok) och det var segt, käkade prestanda och satte ribban.
* Det är ett jävligt störigt program helt enkelt. Ett överflödig snuskplattform som med nödvändighet får sällskap från andra publicister. EA origins, Epic store, U-Play. Steam satte trenden och nu följer de andra efter. Det är så en kapitalistisk marknadsekonomi fungerar och nu sitter man på 4 launchers.

Fördelar:
* Har en steam link, rätt bra faktiskt.
* Moddar antar jag, men jag installerar sällan moddar. Jag gillar den rena upplevelsen.
* Att folk kan glo på det man spelar antar jag, men jag har använt den funktionen 1 gång.
* Steam sales... men det är ju bara en bait med tanke på deras överpriser.

Helt enkelt, jag behöver inget av det där överflödiga skitet som de erbjuder. Jag gillar en minimalistisk och ren plattform (förstå mig rätt).

Som du själv säger kan du lösa det mesta genom att ändra inställningarna i programmet.
Du kan ju göra genvägar till skrivbordet och starta spel som innan steam kom ut, minus då att steam startas och uppdaterar ditt spel åt dig istället för att man ska uppdatera spel manuellt som gamla goda tiden.

Håller med dig om att jag också föredrar en så ren plattform som möjligt, men anser inte att några av steams funktioner vore något jag skulle vara mer nöjd med utan. Det ända är spam och popups men som jag sa tidigare kan man ju stänga av det.

Permalänk
Medlem
Skrivet av mrwu:

Originalinlägg från utvecklaren som tagits bort:

Looked at the whole situation boiling. Mixed impressions. On one end, leaving steam is something nobody has ever done (as far as I know). This is new, so it could be seen negatively. And yes such a step demands the installation of the Epic launcher, which could bring some discomfort to players, and thus cause unrest.

From the other side, the reaction from a special category of players ('only torrents and such') - is unprecedented. I get the impression that they didn't want to play anyway, just wanted a reason to release their shit-talk. So it looks like we (the developers) work for years really hard, with losses, to make something special, but a certain category of players doesn't want even try out the fruits of our hard labor, even if it just takes 2 minutes to install the launcher. Of course, it's their life, their rights, but why do they care about Metro? Obviously, they're interested. I can say only that they never were our players, our work does not interested them, which in turn means I do not care about their opinions. What is the point of me listening to their opinions?

However! Let's look deeper. Someone says shitting on Exodus and our previous games in the series, he will make the world better, because of greedy developers. To this I can say, even if somehow all PC players will boycott Metro, then likely if the next Metro game ever comes out, it won't be on PC. Will it be for better or worse, decide yourselves. I personally would feel bad for betrayed fans. But our evaluation and actions of the situation, from both my friends and colleagues, will remain the same. I am 100% certain that everyone who keeps shit-talking online right now, they are not capable of making even a tiny bit of what we're capable of, and I hope we will make more of it. Which means - they have no idea what they're talking about.

Håller delvis med här. Folk som gnäller är typiskt sett folk som kanske inte ha varit så intresserade till att börja med. Varför ska man då bry sig om dessa?

Källa på det understrukna tack. Låter mest som något du och utvecklaren ifråga har hittat på själva för att rättfärdiga uttalandet.

Visa signatur

i7 8700k – Scythe Mugen 5 Rev.B-kylare // Galax RTX 3080 SG // 16GB G.Skill DDR4 3200 // Corsair RM750i // Phanteks Eclipse P400 TG

Permalänk
Medlem
Skrivet av Epic:

Du har en bra poäng, men borde det inte vara bättre att skicka feedback direkt till utgivaren? Starta en insamling, eller vad som helst. Att recensionsbomba spel är enligt mig att rikta kritiken mot fel person/er, utvecklaren i det här fallet. Ditt förslag om att kunna ge betyg på utgivare och utvecklare separat skulle också vara en bra lösning.

Det borde absolut gå att göra bättre, frågan är dock om någon hade brytt sig lika mycket om recensioner på utgivare? Att ge dåliga recensioner på existerande spel är ju i praktiken att rösta med plånboken och ge utgivaren ett ekonomiskt slag eftersom nya kunder ser att spelet i fråga har dåliga reviews.
Däremot så handlar ju folk fortfarande av t.ex H&M (eller valfritt företag som fått hård kritik för något) trots mängder med dålig publicitet därför att produkterna i sig håller förväntad kvalité.
I många fall är det effektivare att ge sig på produkten än varumärket eller företaget bakom den. Varumärket tar inte skada förrän det sker på betydligt mycket större skala.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jonny Myran:

Källa på det understrukna tack. Låter mest som något du och utvecklaren ifråga har hittat på själva för att rättfärdiga uttalandet.

Jag har själv varit och läst alla inlägg i de ryska forumet. Han sa faktiskt så.

Men anledningen till det var för att folket sa att de skulle pirata spelet istället för att stötta epic. Sedan hade de en poll och diskussion om varför de tänkte köpa eller pirata spelet.

Då tog han det som en personlig attack och mot spelet. Han förstod inte att alla var sura p.g.a det här med epic. Vilket sedan i princip alla försökte få han att förstå. Han förstod nog i efterhand att hans inlägg inte var igenomtänkt. Likaså varför deep silver valde att gå ut med ett offentligt utlåtande då det blev en hel del shitstorm över detta på reddit och steam forums m.m.

Permalänk
Medlem

Mkt gnäll ang exklusivitet. Hur hade det varit om det enbart sålts på Steam? Förmodligen inte lika mkt gnäll.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Epic:

Håller med kritiken om att de skött hela grejen ganska dåligt, men har aldrig förstått grejen med att recensionsbomba spel för att visa missnöje. Extra synd när det faktiskt är bra spel också, som Metro.

nu håller jag med om att reviewbombing är inte ett "bra" sätt att uttrycka missnöje med problem men tyvärr är det ju det ända sättet att nå den breda massan av konsumenterna.
många spelföretag har ju inte ens nåt eget forum. och dem som har samt på steam's community del så håller ju ändå företag och mods i styret och kan enkelt tar bort obekväma sanningar som tars upp på forumen.
och sociala medier som reddit och twitter nå bara folk som redan bryr sig. men "genomsnitts gamer" kommer knappast veta nåt om detta.
visst är det synt att deras tidigare spel som är väldigt bra drabbas av detta men samtidigt finns ju också en större chans att spelföretagen ändå måste göra nått istället för att bara ignorera problemet.

Skrivet av daskedennis:

Använde du steam när det var nytt? Nej just det, det sög då

Fast nu är det väl så att Epic måste inte uppfinna hjulet på nytt? checklista med vad som är vettiga och bra funktioner finns ju redan i form av Steam. men just det. i nuvarande generationen är det ju ok att lansera saker för tidigt och sen fixa grejer efteråt, istället för att fixa det från början innan man lansera.

Visa signatur

GamingRig: Cooler Master NR200P/ASUS ROG STRIX B550-I GAMING/AMD Ryzen 5 5700G/Noctual NH-D12L/Corsair SF750 Platinum/Crucial Ballistix Elite 2x8GB 3600MHz/

Permalänk
Medlem
Skrivet av Bernd_P1:

Fast nu är det väl så att Epic måste inte uppfinna hjulet på nytt? checklista med vad som är vettiga och bra funktioner finns ju redan i form av Steam. men just det. i nuvarande generationen är det ju ok att lansera saker för tidigt och sen fixa grejer efteråt, istället för att fixa det från början innan man lansera.

Felet i Epics fall är att de (antagligen) köpt sig exklusivitet vilket tvingar folk att gå till dem om de vill spela spelet före 2020.

Vill man inte använda epics så får man tyvärr vänta med att köpa spelet tills exklusiviteten går ut.

Visa signatur

Ducati Streetfighter 848, -2013
Yamaha FZR 1000, -1987

Permalänk
Medlem
Skrivet av daskedennis:

Felet i Epics fall är att de (antagligen) köpt sig exklusivitet vilket tvingar folk att gå till dem om de vill spela spelet före 2020.

Vill man inte använda epics så får man tyvärr vänta med att köpa spelet tills exklusiviteten går ut.

fack att du fullständig ignorera det jag har sagt. man kan nästan tror att du jobba på PR avdelningen hos Epic genom att du bara påpeka igen att man måste köpa spelet hos Epic om man vill spela det istället för att adressera poängen jag petade ut.

Visa signatur

GamingRig: Cooler Master NR200P/ASUS ROG STRIX B550-I GAMING/AMD Ryzen 5 5700G/Noctual NH-D12L/Corsair SF750 Platinum/Crucial Ballistix Elite 2x8GB 3600MHz/