Anthem-demot tillgängligt för alla idag

Permalänk

Jag gillar spelet men det är tungt jag få mellan 20-50 fps spelet är tyngre än vad det borde vara, fast man få hoppas att det kommer en patch.Varför är det så cpu tunt? Är på grund av DRM?
Jag har en 2500 inte k och GTX970 och 16gigabyte ram. Vad för prestanda få ni med äldre dator ?

Permalänk
Avstängd

Inget i min smak.

Visa signatur

Chassi.Corsair Obsidian 750 D.Moderkort Asus Maximus XI Hero Processor Intel I7 8700K Med kylare Fractal design Celsius S36.Grafikkort MSI Gaming X trio 2080.SSD.1 Samsung 850 Pro 256 GB.SSD.2 Samsung 840 Evo 500 GB till spel.Nätagg Evga 850 G2.Minne 16 gb corsair vengeance 3200 mhtz.Skärm. Asus PG278QR.
2×596 gb.Mekaniska hårddiskar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Jaggillar3d:

Jag gillar spelet men det är tungt jag få mellan 20-50 fps spelet är tyngre än vad det borde vara, fast man få hoppas att det kommer en patch.Varför är det så cpu tunt? Är på grund av DRM?
Jag har en 2500 inte k och GTX970 och 16gigabyte ram. Vad för prestanda få ni med äldre dator ?

Vet inte om det kan räknas som cpu tungt för att en 8 år gammal processor inte fixar det bättre än så
Minimum rekommenderat är Core i5-3570

Permalänk
Medlem

Gött att jag testade demot. För nu vet jag att jag inte ska köpa spelet. Känns som en dålig Warframe kopia.

Permalänk
Medlem

Fick någon glitch där jag hamnade på något område som jag tror inte ska finnas med i demot. Vet inte ens hur jag hamnade där.

Visa signatur

Spelar Just Nu: INGET Väntar På: HL 3, Grand Theft Auto VI
Moderkort: Gigabyte Z790 Gaming X AX CPU: Intel Core i7 13700K 3.4GHz Kylare: Arctic Liquid Freezer II 360
Internminne:
Corsair 32GB (2x16) DDR5 6000MHz Vengeance GPU: Asus RTX 4090 TUF GAMING
SSD: WD Black SN850X 1TB Gen 4 & Samsung 860 EVO 1TB OS: Windows 11 Skärm: LG C2 42"

Permalänk

Testat

Efter lite mer än 40h speltid så måste jag säga att jag faller mer och mer för Anthem. Däremot så är det inget "demo" jag skulle kalla det en tidig beta för att finjustera dom delar som har med spelarnas hårdvara att göra. Själva spelet ligger ju nästan två månader framför med buggfixar och dylikt. Att lansera ett så pass otestat spel som "demo" va ett misstag i från deras sida, jag skulle varit öppen med det faktum att dom inte har helt klart för sig vilken linje dom kommer ta med spelets livscykel och sagt "hej vi har ett spel som vi verkligen tror på men förutom några ramar så kommer vi lyssna på all konstruktiv kritik och låta spelet växa med spelarna i första rummet."

Att ha "vip demo" som lockbete för att få folk att förköpa spelet känns så väldigt oengagerat när det bevisligen inte är ett smakprov på produkten Anthem. Jag bestämde mig för att ta det för vad det är och ge utvecklarna en chans att visa hur aktiva dom kommer vara med utvecklingen och framtiden för Anthem. Om endgame delen blir lyckad så finns det oändligt med potential att sätta ihop sina grupper och göra egna strategier på dom hårdare nivåerna i stället för att spela dataspel via nån guide som man blir påtvingad.

Jag har minst 5h speltid på varje javelin(utdelat på dom 40 timmarna) och har kört med en uppsjö olika kombinationer, i från att gå framför 3st storm med sköld till 4 colossus med eldkastare eller buffa två snipers som oneshottar det mesta. Om man räknar bort att jag blivit utkastad i 3 av 4 games i helgen eller att ca 20% av alla dungeons buggar så man inte kan plocka upp looten eller avsluta om nån tappar länken på fel ställe. Men nackdelen är att man måste ha tur med drops för att få sin egen och gruppens synergi att funka perfekt, men det är ju därför man spelar lootspel. Ja har haft jätteroligt förutom när nån plockar upp echo och ställer sig i ett hörn som ett snällt troll tills dom tappar länken och gasmolnet försvinner.

Nu i skrivande stund så tycker jag spelet är så bra att jag kommer få valuta för pengarna, om det blir ett långvarigt förhållande återstår att se.
OBS detta är min åsikt och är inte på något sätt ett försök att förolämpa dom som sitter och skriver löpmeter hur dålig EA är som företag i varenda inlägg, för nånting som jag tyvärr är helt ointresserad av.

Permalänk
Permalänk
Medlem

Testade Anthem i kanske 20 - 30 minuter och sen avinstallerade jag det för kontrollerna i spelet överlag är så galet dåliga så man får banne mig utslag, detta blir absolut inget spel jag kommer engagera 1 sekund mer åt, usch.

Visa signatur

Gigabyte X670E Aorus Master| Ryzen 7700x| Custom vattenkylning| 32GB G.Skill Trident Z5 Neo RGB 6000c30| Asus Radeon RX Vega 64 ROG Strix OC 8GB| 20.5TB HDD|

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av mill:

Kort minirecension:

Har nu spelat några timmar. Första intrycket var inte alls positivt, men det blev klart bättre efter ett tag.

Dålig FOV och extremt mycket motion blur och låg känslighet på musen var det första jag tänkte. Med muskänslighet på 50 ist för 30 blev det bra. Jag hade problem med att stänga av motion blur, men efter lite fipplande mellan upplösningar eller fullskärm/windows så försvann motion blur. Att FOVen är låg stör jag mig bara på när man springer runt inne i stan då det är i första person, medans när man är ute och krigar så är det i tredje person och där känns FOVen rätt. Enligt utvecklarna ska de fixa FOV slider.

De långa uppdragen utanför kampanjen var väldigt roliga, medans de korta som man kör i den lilla biten av kampanjen är alldeles för korta. Klockade inte exakt tiden det tog för de långa men runt en timme ca. Då slipper man laddskärmar också mer eller mindre. Kul med stora feta bossar!

Vapnen känns bra och styrningen känns avig i början, men man vänjer sig. Absolut kan den bli tajtare, det är ju inte noclip direkt när man flyger. men det hade nog inte varit bra det heller.

Grafiken tycker jag är riktigt bra och påminner om Avatar. Flyter på bra på min burk i 1440p/60Hz med 1080ti med inställningar på high.

En annan sak som påminner om Avatar är storyn, dvs tunn som papper.

Slutligen der här med UI:t. Om du gillade Skyrims eller Witcher 3's UI kommer du älska det här. Som tur är så det inte lika mkt pill med prylar i sin ryggsäck här men det känns som att de kunde gjort bra mkt bättre val av tangenter för att välja saker i menyer etc. Vänj dig vid att använda piltangenter + WASD + FXTU + ENTER och en massa andra. Inte kollat om man kan mappa om dem dock inser jag nu, men det borde vara bättre från början.

Köp eller ej? Lutar åt ja men tänker invänta recensioner av fullversionen. Det är absolut inte lika dåligt som så många verkar tycka. Det är poppis att hata EA så det är väl lite därför. Som Apple, NVIDIA eller Intel.

Tackar för denna "minirecension", tycker det är oerhört tråkigt när spelutvecklare är så lata/okunniga att dem inte gör om just UI till PC portar, för det är just vaed Anthem är, ett konsol spel som är anpassat just för konsoler, beroende på spel så har det varigt ett "make it, or break it" deal för min del, ska helt klart testa det för egen del för att se om det är roligt nog för att bortse ifrån sådana saker ^_^

Permalänk
Medlem

Alltså, snacka om att EA:s varumärke är svagt eftersom förtroendet för titeln är lågt, i alla fall från min sida. Framförallt hur de kommer hantera monetariseringen och dlc:s, som är en nödvändighet för att titeln ska fungera.

Det jag gillade - gameplay och estetiken.
* Flyga (med Xbox kontroll till PC)
* Combat var ju festligt ändå, lite som ME1 och 3, nån fusion.
* Bra spelkontroller, (så länge man spelar med spelkontroll, bökigt med tangentbord och mus och kass känsla i flygningen framförallt)
* Kanske en rolig looter shooter med ett bra estetik? Jag har aldrig spelat Destiny, Warframe eller The Division, så jag kan inte jämföra.

Det som gör mig osäker:
* Frame rate som var 55-80 och diverse andra tekniska problem med riggen i sign.
* End-game. Jag minns Diablo III:s värdelösa endgame vid launch... Kanske är så här också? Verkar ju så utifrån det som sagt på nätet.
* Mikrotransaktioner och snusk-monetarisering. Jag menar, palla season pass skiten etc, typ du får 1/3 av spelet nu, och sen måste man köpa de restrerande delarna för en totalsumma runt 1500 spänn.
* Olika släppdatum... wtf?

---

Min slutsats: Vänta och se. Försiktigt optimistisk på sikt. Inte lönt att bli bränd första 2-3 månaderna i spelet. Efter ett tag kommer säkert en fin bundle och några innehållsuppdateringar, som gör det hela värt. Man behöver inte vara först på allt i en looter-shooter antar jag.

Visa signatur

Playstation 4 + Nintendo Switch
R7 5800x3d - MSI B450 - RTX 3080 TUF - EVGA 650w G3 - ASUS PG279Q

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon150792:

Tackar för denna "minirecension", tycker det är oerhört tråkigt när spelutvecklare är så lata/okunniga att dem inte gör om just UI till PC portar, för det är just vaed Anthem är, ett konsol spel som är anpassat just för konsoler, beroende på spel så har det varigt ett "make it, or break it" deal för min del, ska helt klart testa det för egen del för att se om det är roligt nog för att bortse ifrån sådana saker ^_^

Enligt utvecklarna på Reddit så ska UI och kontroller vara ”100% PC” på release, men det återstår att se. Som vanligt, köp inte grisen i säcken

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem

testade till första uppdraget när man får flyga och skjuta. sen har jag inte rört detta mer, känns inte som ett spel jag skulle fastna i. spelat en del detiny 2 + the division så kan antagligen vara lite le på genren

Permalänk
Medlem

Är den igång till 18 ikväll eller?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk

Jag har testat destiny 2 lite snabbt men det var boring-as-fuck. Vad gör Anthem till ett bättre spel än D2? Kommer jag gilla Anthem mer än D2 baserat på?

Visa signatur

| Asrock P67 Extreme 4 | I5 2500K 3.3 Ghz | Cooler Master Hyper 212 Plus | 8GB DDR3 1600Ghz | Corsair Powersupply 520W | ASUS R9 290 4GB OC DirectCU |

Permalänk
Medlem

Har laddat hem spelet över en skitkass ADSL lina i en evighet och såg fram emot att få testa det nu på morgonen.... Och skiten funkar inte! Går inte ens att starta det, trycker igång det och får en svart skärmruta innan det bara stängs av. Vilken jädra besvikelse.

Permalänk
Medlem
Skrivet av jonapaloma:

Jag har testat destiny 2 lite snabbt men det var boring-as-fuck. Vad gör Anthem till ett bättre spel än D2? Kommer jag gilla Anthem mer än D2 baserat på?

Du får nog testa själv. För Destiny och Anthem är inte det minsta lika, så går inte att jämföra dom.

Visa signatur

[Fractal Design Define S2]-[Asus CrossHair Hero X670E]-[Ryzen 9 7900x]-[Corsair Dominator Platinum 6000mhz 32gb]-[Asus Tuf RTX 3090]-[Corsair Mp510 960gb]-[2x Samsung Evo 860 500gb ssd Raid 0]-[Lenovo Legion Y27q-20 165hz][AOC 24G2U 144hz]

Permalänk
Medlem

hehe downgrade much ?

Visa signatur

13900KS | 32GB 6400 DDR5 | 4090 FE | Samsung G8 Oled
ASUS ROG Strix Z790-F Gaming | Fractal Torrent White | Corsair HX1200

Permalänk
Medlem
Skrivet av hakd:

Verkar vara låst på 30 fps på konsol, buzzkill

Usch för konsol.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av FatcatK:

Usch för konsol.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är inte konsolen i sig utan dåligt gjort/optimerat spel.
Bfv med 64 spelare i 4k (dynamisk) ligger stabilt mellan 55 - 60 fps, med samma grafikmotor och aningen snyggare.

Visa signatur

CPU: 5600x
GPU: 3080
RAM: 32GB

Sluta gömma din identitet, skaffa en till istället

Permalänk
Medlem
Skrivet av jonapaloma:

Jag har testat destiny 2 lite snabbt men det var boring-as-fuck. Vad gör Anthem till ett bättre spel än D2? Kommer jag gilla Anthem mer än D2 baserat på?

anthem har riktigt skön movement, lite som att spela clan arena jämfört med andra fps där du har noll rörelsefrihet

Visa signatur

i5 10400f | asus b460-f | 2x8gb kingston 2666 | zotac 3060ti | corsair mp510 960gb (OS) + samsung 860 evo 1tb + 2x kingston a400 480gb | corsair vx450 | tr true black | fractal r3 | asus mg279q + lg w2363d | dt 880 | win 10 x64 | deathadder chroma | glorious 3xl | tb impact 600 | oculus quest 2

Permalänk
Medlem

@walkiii: Inte lika? Är väl gränsfall för varumärkesintrång det handlar om.

Får de om det blir att plocka upp spelet ur fyndhörnan några månader efter släpp, när dom har fixat buggarna och prestandan.
EA bör satsa på ett nätcasino istället för TV/PC-spel.

Visa signatur

AMD Ryzen 7 2700 3.2 GHz | ASUS ROG STRIX B450-I GAMING
Corsair SF600 | 2x8GB G.Skill 16GB DDR4 3200MHz Trident Z RGB
MSI GeForce GTX 980 Ti | Samsung 970 EVO 250GB | Samsung 860 EVO 500GB M.2 | Noctua NH-L9a-AM4 | DAN Cases A4-SFX v2 | Winows 10

Permalänk
Medlem
Skrivet av jonapaloma:

Jag har testat destiny 2 lite snabbt men det var boring-as-fuck. Vad gör Anthem till ett bättre spel än D2? Kommer jag gilla Anthem mer än D2 baserat på?

Destiny är tyvärr inget man bara spelar snabbt, man får ha lite tålamod och inse att loot/power level är allt oavsett om du gillar PvE eller PvP.

Även om Anthem är annorlunda så kommer looting-konceptet vara samma, grinda för gear och levels är antagligen 90% av spelet.

Looter-spel är inte för alla.

Permalänk
Medlem
Skrivet av BengaBang:

@walkiii: Inte lika? Är väl gränsfall för varumärkesintrång det handlar om.

Får de om det blir att plocka upp spelet ur fyndhörnan några månader efter släpp, när dom har fixat buggarna och prestandan.
EA bör satsa på ett nätcasino istället för TV/PC-spel.

Förutom att båda är looter shooters, så ser jag inga likheter. Isåfall kan vi jämföra med Division och Warframe också. Dom är också baserade på loot och har olika "förmågor" precis som Anthem...

Visa signatur

[Fractal Design Define S2]-[Asus CrossHair Hero X670E]-[Ryzen 9 7900x]-[Corsair Dominator Platinum 6000mhz 32gb]-[Asus Tuf RTX 3090]-[Corsair Mp510 960gb]-[2x Samsung Evo 860 500gb ssd Raid 0]-[Lenovo Legion Y27q-20 165hz][AOC 24G2U 144hz]

Permalänk
Medlem

Tycker Anthem är riktigt kul,körde förra veckan och nu denna, resulterade i en månad premier så jag kan lira den 15e samt att jag förköpte Legion of dawn edition. Längtar till 15e

Visa signatur

[i7 6700k @4500|Asus Z170 Pro Gaming|Corsair Vengeance DDR4 3200MHz XMP |EVGA GQ 1000W Hybrid Modular 80+|MSI GeForce GTX 1080|Windows 10 Pro Swe|Aoc 28-4K|SSD Samsung 850 evo 250 Gb|

Permalänk
Inaktiv

Testat det nu i ungefär 3 timmar, vilket konsol skräp....

Dem har lämnat inne ett "dragging aim" så när du aimar och sen släpper så flyttar aimet sig lite gran, 100% konsol aimassist vilket BARA försvårar det för att aima med mus, + att din char gör samma jeffla sak, stannar man så går han/hon lite till så jeffla irriterande.

Flyga: Att flyga vore nog kul om det inte var så dåligt med keyboard+mus, styrningen är helt kass även om man fibblar med sensitivity settings.

Aima: Svårt att aima pga "dragging" aim, + att när det sker en explossion så skakar hela bilden (antagligen för realism) men det gör att ditt aim flyttar sig

UI: Deras nuvarande UI är copy/paste ifrån deras konsol version, irriterande att behöva använda en massa onödiga tangenter som vad jag såg inte går att binda om + att för övrigt så funkar det dåligt till PC med en sådan UI i min mening iaf.

Största problemet med Anthem är combat, det är INTE "smooth" eller lätt att aima vilket gör det till en tråkig upplevelse.

Har spelat Destiny2 i ungefär 1 år nu och där finns inte de problemen, bara det med dragging aim + att siktet flyttar på sig när ngt händer gör att jag inte tänker köpa spelet, Anthems combat är helt klart inte "up to par" för ett shooter looter game enl. mig och iaf i Demo versionen så är det ett konsol spel som inte riktigt funkar för PC.

Permalänk
Medlem

verkar lite sådär. kul att man kan flyga runt annars tycker jag det påminner mycket om destiny. lite småpolering krävs nog, blev utkastad till desktop ett par gånger.
sen kan man få vänta ett bra tag på att den ska hitta spelare att spela med, tycker den kan söka och hittar den inte alla kan man få spela med en eller flera bootar tills den hittar spelare. kan fungera tidigt i uppdrag eller baserat på vilken typ av uppdrag det är så slipper man sitta och stirra på ladd ikonen. kanske blir annorlunda i fullversionen?

snyggt men drar på tok för mkt resurser. har det i sign och den lastade alla 8 kärnor med ca 80% och små petade lite på trådarna ibland. i staden kändes mitt grafik kort 10 år för gammalt. drog ned allt på lägsta och då gick det OK i stan, tycker det borde fungera bättre.

Visa signatur

Ryzen 5900X @ Stock, MSI Suprim X 3080 @ game mode.

Permalänk
Medlem
Skrivet av ArtMan:

...att ett spel för full pris kommer innehålla mikrotransaktioner...

Du beskrev typ alla AAA spel som släpps numera där. Sen kan man tycka vad man vill om den utvecklingen förstås . Men den är uppenbarligen här för att stanna ett tag.

Vi får väl vara tacksamma att de inte kör med lådor som slumpvis ger skit utan en engångssumma istället så är det du vill ha ditt.

Vi vet inte hellre om det är slutgiltiga priser. Känns osannolikt spontant. Men folk vill ja ha click-stålarna så alla gör videos osv där de snackar om det. Som gamar runt ett skadat djur.

De har väl tröttnat på att kasta skit på BF5. Så nu kommer trevligt nog nästa AAA titel man kan vara cool och hata av diverse anledningar

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

| AMD Ryzen 7 5800X3D | Noctua NH-U12A | Gigabyte X570 Aorus Pro | Powercolor Radeon RX 6900XT Red Devil | 16GB G.Skill Trident Z@3600 CL15 | Gigabyte Aorus 2TB M.2 NVMe SSD | Fractal Design Ion+ Platinum 860W | Fractal Design Meshify S2 Blackout | Corsair K70 | Logitech G502 | Alienware AW3423DWF |

Permalänk

Fick intrycket att allt bara handlar om "flyg till X position, döda monster , flyg till X position, döda monster , "??? Eller har jag missuppfattat allt.

Visa signatur

ALIENWARE Predator 2.0 chassi svart | i7 4770k | ASUS strix GTX 970 4GB | corsair RMX750 | Corsair 16GB DDR3 1600MHZ | AOC G2460PF | Razer Blackwidow Ultimate Stealth | Razer Deathadder ELITE | Razer Tiamat 2.2

Permalänk

Många sådana här spel känns rätt repetitiva. Destiny var "bara" ett fps med online kändes det som. Men som nån skrev så är väl inga sådan spel för mig.

Visa signatur

| Asrock P67 Extreme 4 | I5 2500K 3.3 Ghz | Cooler Master Hyper 212 Plus | 8GB DDR3 1600Ghz | Corsair Powersupply 520W | ASUS R9 290 4GB OC DirectCU |

Permalänk
Skrivet av jonapaloma:

Många sådana här spel känns rätt repetitiva. Destiny var "bara" ett fps med online kändes det som. Men som nån skrev så är väl inga sådan spel för mig.

ja det är väll delvis sant, MEN känns som destiny 2 har så mycket djup än anthem och mer varierat! Iaf av intrycket jag fick av DEMOn.

Visa signatur

ALIENWARE Predator 2.0 chassi svart | i7 4770k | ASUS strix GTX 970 4GB | corsair RMX750 | Corsair 16GB DDR3 1600MHZ | AOC G2460PF | Razer Blackwidow Ultimate Stealth | Razer Deathadder ELITE | Razer Tiamat 2.2