Vad tror ni om nya Animus Heart?

Vad tror ni om nya Animus Heart?

Vad tror ni om svenska Animus Heart?

Jag kör idag smartthings hub 2 och mqtt bridge till en home assistant med rfxtrx och det fungerar ok....
nackdelen är att smartthings hub 2 kör vissa saker online. tex saker som inte är larm relaterat körs i molnet.
fördelen med smartthings är att den har väldigt bra stöd tack vare sina användare.
innan körde jag vera secure som ska kör sakerna lokalt, fast..... när internet dog, hängde sig enheten så nja lokalt vet jag inte om den verkligen fungerade, sedan var den sjukt seg och väldigt ostabil.

Jag fick upp ögonen för Animus Heart då den ser ut ha att rätt bra stöd för enheter lokalt och det går att göra appar till den,
men vad tror ni, är det värt att köpa den? är det någon som testat hur snabb appen är från det att man trycker på appen tills dess att det går att aktivera en enhet. samt vet någon om den har ett webinterface?

//Mvh

Senast redigerat 2018-06-09 19:47

Tja, jag får väl svara mig själv Efter skickat en del mail till animus heart, och webhallen tappade köplusten sitt grepp om mig, stödet för dom saker jag har är dåligt eller rättare jäkligt dåligt stöd, stödet för zigbee har den inte själv som man tror utan fås genom att koppla ihop den med Philips hue.

Skrivet av aragon:

Tja, jag får väl svara mig själv Efter skickat en del mail till animus heart, och webhallen tappade köplusten sitt grepp om mig, stödet för dom saker jag har är dåligt eller rättare jäkligt dåligt stöd, stödet för zigbee har den inte själv som man tror utan fås genom att koppla ihop den med Philips hue.

Har en på väg hem så kan ge recension sen. Men som du säger, Zigbee stödet fås genom Hue-bryggan.
Tror den har usb-portar dock så i framtiden kanske de släpper en sticka för det.

Kan vara värt att kika på Hubitat kanske, det är i princip Smartthings fast lokalt

@aragon: Det ser ganska hi-tech ut, är intresserad för nya Animus!

@Dhanjel: Skulle gärna vilja höra hur du tycker om Animus. Jag har kört domoticz och provat installera hass.io. men är rätt trött på att allt inte fungerar som det ska, krångligt. Skulle vilja ha en produkt som gör detta utan t.ex Hue bridge inkopplad. Är riktigt sugen på Homey också, men känns bättre att inte koppla allt dit. Räcker med Google Mini...

Animus kräver hue bryggan för zigbee med.

So far kan jag inte ge så mkt, scener är väldigt basic. Man Kan tex inte göra scener som man triggar manuellt.

Stöd för Alexa men inte Google home än.
Mitt z-wave chip "dog" efter 30+ enheter så inväntar svar från utvecklarna.

hApps verkar inte finnas än. Stödet för z-wave enheter är hyffsat, tex min aeotec wallmote stöds ej (men de jobbar på det)

Rapp enhet och stilrent.

Bra och snabb respons via chat så tror den kommer då mkt features framöver.

Skickades från m.sweclockers.com

@Dhanjel: Tack för info. Som det låter så är det lite kvar till den blir komplett. Homey verkar som den mest kompetenta enheten just nu.

Skrivet av Lagers:

@Dhanjel: Tack för info. Som det låter så är det lite kvar till den blir komplett. Homey verkar som den mest kompetenta enheten just nu.

Ja, Animus har potential. Men om man inte vill vara beta-testare så ska man nog vänta ett halvår eller så

@Lagers: problemet med homey är att den inte är gjord för manuellt styrning, dvs det finns ingen mobil app utan bara ett webbgränssnitt. tanken med homey är att allt ska göras automatiskt. Tyvärr fungera detta oftast jäkligt dåligt till vardags om det inte är saker man gör exakt likadant varje dag.

Just nu är smartthings hub v2 det som fungerar bäst för mig, (men jag stör mig på att behöva ha internet för vissa delar) Jag håller på att gå över till home-assistant men det är ett stort projekt jämfört med en färdig hub. Började leka med alexa och google assistant nu i dagarna, Blev rätt såld på alexa så nu blir det att integrera detta

@aragon: Homey verkar ju rätt buggig nu sista tiden har jag läst. Home assistant installerade jag sist nu. fixade den på en WM, Docker och allt. Men inte fick jag ingång min RFXcom. (höll på en hel dag) Linux är och förblir krångligt emellanåt. Gick iaf att få in Philips Hue.

När jag sedan gjorde en uppdatering på mitt domoticz-system så försvann Philips hue där. Nu är allt avstängt men har hue och google mini och det fungerar ju som det ska. men är begränsat till lampor.

Känns inte som att det finns något system som är användarvänligt och mångsidigt, med många funktioner. Om man får igång home assistant så kanske det är det bästa systemet. men krångligt med skript och saker.

Funderar på att köpa några ikea-lampor till lamporna som är kvar och kasta ut 433 och sedan småleka med home assistant och se om man får det fungera som man vill till slut.

Synd att inte animus har kommit så långt än. skulle vara trevligt med lokalt system, utan internet.

@Lagers: bara en tanke, du över arbetade inte rfxtrx modulen? satt nämligen själv en lång stund innan jag insåg att jag gjorde det alldeles för krångligt vilket orsakade problemet med att få in modulen.
dom första två är dom som är själva enheten, andra stycket kommer lägga till enheterna när du trycker på din fjärrkontroll till enheterna du vill lägga till. när du hittat enheter ändrar du andra stycket så det ser ut som tredje stycket. Allt under raden devices: byter du ut och lägger in dina enheter.
Är det så att du redan gjort detta som står under men inte hittar dina enheter beror det troligen på att du har fel mjukvara i modulen, man byter mjukvara genom att hämta rätt på RFXcom hemsida. (Jag var tvungen att göra det)

rfxtrx:
device: dev/ttyUSB0 (dev/ttyUSB ska bytas till din usb sökväg) hittas genom att köra: "dmesg | grep usb" i en terminal

switch:
- platform: rfxtrx (ta bort dessa 3 rader och ersätt med stycket under när du hittat dina enheter)
automatic_add: True

switch:
- platform: rfxtrx
automatic_add: False
signal_repetitions: 2
devices: (allt under denna raden ska vara dina enheter du hittat)
0b11000d00003e6a02010f60:
name: Uttag Köksbänk
0b11004e00c549c60a010f70:
name: skymnings belysning

Själv funderar jag nu på att byta ut min raspberry 3b mot en nuc bara för att få en säkrare lagring, flashminnen har en tendens att gå åt helvete på ren svenska Sedan blir behöver jag hitta en bra z-wave pinne och en bra pinne med zigbee så man kan ta bort smartthings huben. (tar gärna emot tips på detta) Sedan har jag funderingar runt säkerheten med home assistant, smartthings har ju fördelen att detta sköts av samsung, medans med home assistant måste man in med certifikat och skit. Det är så jäkla synd att inte smartthings kör mer lokalt, rent användar mässig och stödet för saker är helt outstanding jämfört med andra hubbar jag använt.

@aragon: Jag har provat rätt mycket.

Jag får RFXcom att fungera med windows domoticz och linux domoticz men inte med home assistant.

har provat med /dev/ttyUSB0 och /dev/tty0 och /dev/serial/by-id/{enhetens namn som jag kollat upp}
loggat in på ssh och ser usb-devicen inuti docker där jag har HA.
Skrivit de två första raderna med de olika "dev-sökvägarna". testat chmod 777 på mappar.

Men blir fel i HA ändå. något konstigt är fel. Sparar din bra inställning till Switch: för framtiden. Tack!
ps! ska testa lite igen nu.

edit fel: "Component not found: device
Invalid config for [rfxtrx]: required key not provided @ data['rfxtrx']['device']. Got None. (See ?, line ?). Please check the docs at https://home-assistant.io/components/rfxtrx/"

PS! vi kommer ifrån Animus nu.

Senast redigerat 2018-06-30 17:22

@Lagers: tar du två foton och skickar via pm så kanske jag kan hjälpa dig att lösa det utan att vi drar denna tråden allt för mycket ur kurs , fotot:1 när du kör "dmesg | grep usb" i terminal via ssh samt foto2: på din config.

//

Väcker igång denna tråden. Kör Hassio på en Pi just nu men tycker det är lite meckigt med varierat resultat så har inte dragit igång ordentligt. Gillar idén och utförandet med Hassio, men det är lite väl komplext ibland. Börjar nog bli för gammal men har inte lika mycket tid eller ork för sånt känns det som.

Ni som har testat denna, är ni nöjda?

Är också intresserad. Kör HA nu men sneglar på Animus samt Hubitat.

Jag har en Vera Plus som fungerar så jävla kasst med Fibaro. Så tittar lite på att byta.
Jag har Fibaro Roller Shutter 2, Double/single Switch 2 och Dimmer 2. Det jag använder i Veran är LUa scripting och android app samt web gränssnittet.

Har Animus Heart stöd för allt detta? Hur bra stöd har man för Roller Shutter? Jag gillar Vera på den punkten, de låter dig styra upp/ned/stop men även också återrapporterar den procentsats samt man kan sätta procentsats och enheten kör dit.

Hur funkar det om man vill vara flera användare?
T ex jag och frugan har varsin telefon med appen för att kunna köra vissa scener tex "filmtajm". Dimra ned vissa lampor etc etc. Kan man ha ett admin konto som kan ändra och ett skrivskyddat till frugan dom bara kan starta och stoppa. Eller hur har ni löst det på era enhetet? Jag har inte köpt någon ännu mrn är sugen på Animeus heart.

Skickades från m.sweclockers.com

Något mer som testat och kan ge en utförlig recension? Sngelar också på animus då den princip tar alla protokoll. Nackdelen är väll möjligtvis att zigbee måste gå via hue bryggan. Antar också att xiaomi sensorer osv inte går att få in via hue. Där är ju iof en homey bättre.

Är sugen på denna med, Homey'n känns liiiite lite för dyr för "lek"

Jag kör på Smartthings hub v2. Den stödjer Z-wave och Zigbee. Med den kan användare lägga till egna "device handlers" för att få stöd för prylar som inte stöds automatiskt. Funkar riktigt bra!

Med tillägget webcore kan man göra väldigt avancerade regler och rutiner.

Jag kikade tidigare på Homey men är glad att jag valde denna istället. Det enda som saknas mot Homey är stöd för RF-prylar, 433mhz, men det är inget jag saknar.

Skickades från m.sweclockers.com

Kör Animus heart

Hej!

Verkar som om inte så många kör animus heart, så skriver ett snabbt inlägg.
Jag har haft en igång några veckor nu och är mycket nöjd än så länge. Enkelt UI och "fungerar bara". Men väldigt enkelt också, så vill man göra mer komplicerade saker så kanske man inte ska gå denna väg.
Men gillar enkelheten och att den kör allt lokalt. Plus 433 stöd eftersom jag hade lite sådant sen tidigare i stugan.

Kör det i sommarstugen, så av förklarliga skäl har jag inte lekt supermycket med den. Fick in in alla mina 433 saker utan problem på bara några minuter. Bra räckvidd. Samt lagt till lite Zwave prylar. Like enkelt där.

Detta är ingen fullständigt test naturligtvis, men hemma kör jag Homeseer, vilket är mycket mer komplicerat. Det är verkligen trevligt att jobba med något man inte behöver ingenjörsexamen för (vilket jag iofs har, så kommer fortsätta leka med homeseer ett tag till... )

Senast redigerat 2019-04-08 08:54: Stavfel...