AMD Ryzen Mobile får stöd för bolagets ordinarie drivrutiner

AMD Ryzen Mobile får stöd för bolagets ordinarie drivrutiner

Längre tids frustration uppmärksammas av AMD under CES 2019. Med start i februari blir det möjligt för användare med ett bärbart AMD-system att installera vanliga Radeon Software.

Läs hela artikeln här

Bra. Så borde det vara för alla bärbara. Alltid.

Det bästa AMD kunde har gjort, att behöva gå in på laptop tillverkarens hemsida och se att drivrutinerna där är ibland nästan 1 år gamla är riktigt dåligt. Vet inte hur många gånger jag varit tvungen att register "hacka" de vanliga drivrutiner för att funka på laptops med AMD grafik.

Koolt. Men gick det inte att typ alltid modifiera en .inf fil och installera ändå? Eller täpptes det till? Minns med min Vaio med Radeon HD 5650 (så ja det var ett tag sen nu..) kunde jag uppdatera drivrutinerna på så sätt tack vare att nån sjysst tjomme på Guru3D modifierade varje release.

Skickades från m.sweclockers.com

Bra, jag förstod aldrig varför OEMs skulle vara en långsam mellanhand.

Kan inte minnas att jag haft problem med detta tidigare. Farsans laptop har en APU från AMD i sig och den har absolut inga problem med att acceptera drivrutiner direkt från AMDs egna hemsida.

Detta är en av de bästa nyheterna från AMD för egen del. Jag sitter på en 15W Lenovo Yoga med en 2500U under huven och är svinnöjd med hårdvaran, men precis som många entusiaster, är jag rejält missnöjd med drivrutiner och mjukvaran. Tur att AMD lyssnar och fixar det här en gång för alla, de måste verkligen ta tillbaka makten över sitt mobila segment, ifall OEM hanterar leveransen av mjukvara och drivrutiner så saboterar det i slutändan användarupplevelsen och ryktet kring deras mobila produkter. Detta är det enda sättet de kan bli en seriös och bra aktör inom det mobila.

Tycker egentligen att det är helt sjukt att CPUn nästan uppnår i7 6700HQ-prestanda i PassMark, och grafikprestandan ändå hanterar modern spelgrafik i någorlunda "konsol-liknande" kvalite/prestanda.

Tycker detta är kanoners. Köpte en budget laptop från Acer med Ryzen 3 2200u. Har krånglat som bara den för att få in nya drivrutiner.

Dom som tillverkaren har på hemsidan är från februari och fick en bra fps bump i d3 och andra spel med nya drivers jag lyckas få in till slut.
Kommer underlätta att AMD börjar släppa drivrutinerna från hemsidan. Borde börja gälla hos Nvidia också, så man slipper OEMs sega respons

Äntligen. En 1080p 17 tums laptop med Ryzen 3700U vore nice utan att vara strypt av OEM tillverkarnas usla hantering av updateringar.

Äntligen!!
Köpte en Huawei MateBook D R5 8GB 256GB runt black friday, och visserligen är den något "ny" så det fanns ju iaf 2018-års drivrutiner att tillgå, men fick spader på det hela när jag försökte installera senaste Radeon drivisarna själv och stötte på patrull i form av inkorrekt upplösning (driver fail).

Sen såklart så hittar man alla dessa klagotrådar på nätet om samtliga Ryzen APU ägare som ångrar sitt inköp.. efter att man lagt ett par tusenlappar på ny rese-laptop