Apple förutspår lägre intäkter till följd av låg efterfrågan för Iphone

Permalänk
Medlem
Skrivet av IgelQott:

Jag förundras över att så många inte kan se att något är bra, bara för att det inte passar en själv.

Personligen klarar jag inte av Apple, av många anledningar, men främst prisbilden, begränsningarna och designen på mjukvaran. Däremot så beundrar jag Apple för byggkvalité, design av hårdvara, legacy support, ekosystemet och förmågan att sno idér och förverkliga dem.

Du tittar inte på Luis Rossman ser jag?

Visa signatur

CPU: R7 5800X3D | GPU: XFX 6900XT Merc 319 | MB: Gigabyte X570 PRO-I| RAM: 2x16 Corsair LPX@3600MHz CL18|Cooling: Scythe Ninja 5 (Noctua A12x25)|PSU: Corsair SF750|SSD: Samsung 970 EVO Plus 1TB + Corsair MP510 4TB + Samsung 850 EVO 2TB + Samsung 850 PRO 2TB|CASE:NR200P

Permalänk
Medlem

Skulle säga att problemet är nog mycket att vi nått en punkt där man inte “behöver” byta telefon lika ofta, det händer helt enkelt mindre på marknaden. Apple har ju inte sålt dåligt bara det att de sålde sämre än förväntat, fortfarande ett bra resultat verkar det ju som.

Högre pris på telefonerna gör ju också att folk byter mindre ofta så gissningsvis kan de ha underskattat den effekten.

Jag hoppar mellan olika telefoner lite för mycket men nu lutar allt åt att jag får ta och köpa mig en iPhone igen. Kört OP 6 ett tag nu men känner att jag vill ha tillbaka den sköna integrationen man får mellan iPad och iPhone. Tyvärr är skärmen på min gamla 7a för liten nu när jag vant mig vid storleken på OP 6 så då får jag nog köpa en större. Får gå och klämma i butik men gissningsvis en Xs Max.

Permalänk
Medlem
Skrivet av sweisdapro:

Du tittar inte på Luis Rossman ser jag?

Jag vet inte heller vart denna myten kommer ifrån att de på något sätt har en överlägsen byggkvalité.
Har de starka utomjordiska material och futuristiska tillvägagångssätt vid bearbetning, är den industriella biten av konstruktionen överlägsen över allt annat som finns?

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon159643:

De billigare surfplattorna är Huawei Mediapad M5 en konkurrent
https://www.mobil.se/tester/j-mf-rande-tester/duell-apple-ipa...
De dyrare surfplattorn, ja marknaden för dyrare surfplattor bortsett från apple hos konsumenter är i princip obefintlig, då de ej har behov av marginellt bättre för otroligt mycket mer pengar.

Mobils kommentar kring spela spel att Ipads styrka är spel med "Dels för att nya spel kommer först till Ios" känns verkligen helt fel. De spel jag verkligen spelat de senaste 7 åren som Turf, Ingress, Badge(r)s! och Orna har kommit på Android först och de två sista finns fortfarande bara på Android. Men det är ju spel som skapat en helt ny genre av spel och det är inte på Ios som de kommit helt enkelt för Google play är mer öppen för betaprogram på gott och ont.

Tog tre år innan Turf kom till Ios.
https://feber.se/iphone/art/282163/se_upp_androids_nu_kan_iph...

1½ år för Ingress kom till Ios.
https://www.cnet.com/news/ingress-invades-ios-googles-augment...

Visa signatur

Du som inte behärskar när du skall använda de och dem så finns en mycket enkel lösning. Skriv dom så blir det inte fel.
Första egna datorn -> ZX Spectrum 48k '82.
Linux Mint, Asus B550-F, Ryzen 5600X, LPX 64GB 3600, GT730

Permalänk
Medlem

Rätt sjukt att de finns folk som köper telefoner för över 4000kr nuförtiden. Snacka om att kasta pengar i sjön.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

[CPU: Intel i5-750 @ 2,6 ghz][MB: Gigabyte P55A-UD3][GFX: Phantom Geforce 670 GTX OC][RAM: Corsair XMS3 1600MHz 8GB][Chassi: Fractal Design r3] [HDD: 1TB Samsung Spinpoint F3][SSD: Crucial MX100 2.5" 7mm 256GB @ SATA 2][PSU: Corsair TX650W][CPU Kylning: Akasa Venom][OS: W7 64-bit][Skärm: BENQ 2412]

Permalänk
Medlem

Efterfrågan lär finnas kvar, det är priserna som är fel. Uppenbarligen låg smärtgränsen på toppmodellerna (d.v.s. bästa modellen med största mängd minne) på runt 12kkr.

Visa signatur

Define XL R2 || CM Silent Pro M1000 || Asus Z490-F || Intel i9 10900k || Noctua NH-D15 || RTX 2080 || 64GB DDR4 || 1TB 970 Evo Plus M.2 + 1.5TB SSD + 2TB HDD || Win10 Pro

Permalänk
Moderator
Forumledare
Skrivet av bsk!:

Rätt sjukt att de finns folk som köper telefoner för över 4000kr nuförtiden. Snacka om att kasta pengar i sjön.

Skickades från m.sweclockers.com

Hur menar du? Varför är det att kasta pengarna i sjön?

Visa signatur

Forumets regler | Har du synpunkter på hur vi modererar? Kontakta SweClockers/moderatorerna

Jag stavar som en kratta

Gillar lök på discord

Permalänk
Medlem
Skrivet av IgelQott:

@Maximo:
Lite skillnad i marknadsandelar också, i Kina är det verkligen en premium produkt, i Sverige är det normen.

Sverige:
63% IOS
36% Android
Källa: http://gs.statcounter.com/os-market-share/mobile/sweden/2018

Kina:
73% Android
25% Ios
Källa: http://gs.statcounter.com/os-market-share/mobile/china/2018

Data är baserad på anrop till webbsidor, det finns kanske de telefoner som inte används till att surfa på nätet, så man kan argumentera att IOS devices är mer använda för att surfa på. Då räknas även plattor in här.

Andelarna spelar ingen roll. Dyra iphones har större marknad i Kina än Sverige och det är inte folk som köper dom för 2 månadslöner.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Aktsu:

Skulle säga att problemet är nog mycket att vi nått en punkt där man inte “behöver” byta telefon lika ofta, det händer helt enkelt mindre på marknaden.

Fast det löser man genom planerat åldrande som väl är standard på alla mobiler idag? Jag tänker på batteriet. För bytte jag batteri vartannat år, nu byter jag mobil istället. (lämnar mobilen vidare till personer med lägre krav)
Batteribyte: Samsung Galaxy S5
https://www.youtube.com/watch?v=V1MDGQzNMYI
Batteribyte Samsung Gaxy S9
https://www.youtube.com/watch?v=0ws26FbWk8c

Permalänk
Avstängd

Apples likt många andra aktier gick upp något enormt efter Donald Trump vart president så jag antar att det inte är det säkraste att investera i sådana typer av företag just nu.

Det känns som utvecklingen av iphones står sill med kanske något som bidrar till sämre resultat.

Permalänk
Medlem

Högmod går före fall, friskt fall i aktien idag.

Visa signatur

=)

Permalänk
Medlem

Apple aktien ned 10% hittills idag

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av AmdX2:

Pocophone ligger runt 3-4k går inte att få bättre telefon idag. Antar att det är enkelheten hos iphone som lockar samt att folk tenderar att köpa vad andra köper bara för att.

Köpte en Pocophone men returnerade den. Riktigt buggig och instabil. Inte något fan av Apples lurar då jag inte är kompis med IOS men du får i alla fall en kvalitetsprodukt när du köper en.

Ska man köpa en budgettelefon så är det snarare ett varningstecken om den har specs som är för bra för att vara sanna.

Visa signatur

Citera så att jag hittar tillbaka! AMD Ryzen 7 5800X3D | MSI B450 Tomahawk Max | 32GB Ballistix @ 3733/16 | EVGA 2070 | Crucial MX500 2TB | EVGA G2 750W | Windows 10

Permalänk
Medlem

Ja det känns väl lite bra i alla fall att det går ner, men man tycker ju att dom borde ha försvunnit helt för länge sen med tanke på vad dom gör och vilka produkter dom kommer med.

Det här med Apple är en stor gåta för mig. Hur det kunde växa och bli så populärt under Steve Jobs vilken jag inte hittat ett gott ord om av folk som haft med han att göra. Snor alla idéer dom kan och lyckas sedan sälja det även hur dåliga dom idéerna än må vara.
Så bra säljare är dom i alla fall.

Man läser om folk som prisar Apples kvalité på både mjukvara och hårdvara men som på något sätt har blivit smått hjärntvättad av Apple då dom i verkligheten är riktigt undermåliga på i princip alla sätt. Som finns i både tester och statistik att utläsa.
Byggkvalité och design på mycket av deras nya grejer är ett skämt, som aluminiumpåsen iPad Pro.
Deras inskränkta mjukvara och absurda proprietära lösningar borde göra att ingen person med vett vill använda märket.
Deras tekniska support, service och underhåll, speciellt när det kommer till deras datorer, är ett skämt. Okunnigt och med en enorm ovilja att hjälpa sina kunder, till enormt oskäliga priser.
Listan kan göras lång då Apple inte gjort många rätt.
Dom har aldrig varit innovativa utan allt bra är snott och det dåliga har dom ändå lyckats sälja med en sån pondus på teknikmarknaden att dom har styrt den i helt fel riktning och satt enorma käppar i hjulet för den tekniska utvecklingen.

Dom har gjort lite saker rätt på slutet. USB-C (omg!) och helt vanliga socklar och platser i en dator är några. Antar att en orsak är Steve Jobs som nu inte finns i företaget.

Dom har konstigt nog en produkt som är någorlunda prisvärd och det är deras vanliga iPad.

Men dyrare surfplatta idag med iOS eller Android känns ändå hjärndött och förstår inte vem som skulle slänga pengar på något dylikt då det finns bra mycket mer användbara grejer.

Visa signatur

▐ AMD Ryzen 5 5600X @4,725GHz 1,285V▐ PNY GeForce RTX 3070 8GB XLR8 @2,12GHz▐
▐ MSI MPG B550 Gaming Plus▐ Corsair Vengeance LPX DDR4 32GB (2x16GB) @3800MT/s▐
▐ Transcend 128GB SSD▐ Intel SSD 660p 1TB▐ 2,5" SSD 1,5TB▐ Fractal Design Integra M 650W▐

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av bsk!:

Rätt sjukt att de finns folk som köper telefoner för över 4000kr nuförtiden. Snacka om att kasta pengar i sjön.

Skickades från m.sweclockers.com

Många använder dock mobilen extremt mycket, på vissa ställen så är det enda pryl de pillar med kanske under 1h. (t.ex i kollektivtrafiken)

Så jag tycker det inte är konstigt om så folk lägger 30 000kr på en mobil, men de måste då få något för pengarna. Som en riktigt grym kamera, stor skärm troligen vikbar så de kan använda mobilen som dator etc. Men som det är idag så får man en bra mobil för runt 5000kr och man sedan får betala väldigt mycket extra för väldigt lite.

Permalänk
Medlem

@Shrudder:

Använder Pocophone själv och jag har inte haft några som helst Buggar eller liknande, den fungerar ypperligt bra och kvaliten tycker jag håller bra standard.

Visa signatur

[i7 6700k @4500|Asus Z170 Pro Gaming|Corsair Vengeance DDR4 3200MHz XMP |EVGA GQ 1000W Hybrid Modular 80+|MSI GeForce GTX 1080|Windows 10 Pro Swe|Aoc 28-4K|SSD Samsung 850 evo 250 Gb|

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon159643:

Många använder dock mobilen extremt mycket, på vissa ställen så är det enda pryl de pillar med kanske under 1h. (t.ex i kollektivtrafiken)

Så jag tycker det inte är konstigt om så folk lägger 30 000kr på en mobil, men de måste då få något för pengarna. Som en riktigt grym kamera, stor skärm troligen vikbar så de kan använda mobilen som dator etc. Men som det är idag så får man en bra mobil för runt 5000kr och man sedan får betala väldigt mycket extra för väldigt lite.

Så är det alltid. Det senaste är ofta över 100% dyrare än 1-2år "gammal" teknik. 5000kr som du pratar om är 1år gammal teknik.

Permalänk
Medlem
Skrivet av m0rk:

Nuvarande iPhone blir förmodligen den sista. Tänker inte betala några 8000-19000SEK för en telefon.

Skrivet av etnica33:

Apples telefoner är dyra men man får vad man betalar för, köpte själv en Iphone XR då jag verkligen försökte ge Android en chans för hmm 4:e gången? Efter 6 månader åkte Android luren i återvinningen.

Så länge som Google Android är alternativet med bloatad privacy så blir det fortsatta IOS. Skulle dock aldrig köpa en telefon för 18k men XR och Iphone 8 är ok prissatta men på gränsen.

Är inte heller så förtjust i Android (för rörigt men olika gränssnitt i olika appar och del av systemen, och inte riktigt samma flyt). Är dock inte någon som köper iPhone som statuspryl. Vill ha ett verktyg som fungerar bra till ett rimligt pris (behöver inte alls vara lågpris).

Hoppas att Apples försäljningsproblem leder till att de tänker om den senaste tidens absurda prispolitik från deras sida.

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon159643:

Fast det löser man genom planerat åldrande som väl är standard på alla mobiler idag? Jag tänker på batteriet. För bytte jag batteri vartannat år, nu byter jag mobil istället. (lämnar mobilen vidare till personer med lägre krav)
Batteribyte: Samsung Galaxy S5
https://www.youtube.com/watch?v=V1MDGQzNMYI
Batteribyte Samsung Gaxy S9
https://www.youtube.com/watch?v=0ws26FbWk8c

Så är det väl, jag har å andra sidan aldrig haft en telefon där batteriet var slut efter 2 år. Och som Tim Cook skrev i uttalandet så gissar de väl också på att nu när de haft ett väldigt fördelaktig pris på batteribyte under året har drivit en del till att byta batteri istället för att köpa nytt.

Permalänk
Medlem

Inga konstigheter här. Det är Tim Cooks jobb att redovisa vinst till ägarna. När försäljningen minskar och handelskriget mellan USA och Kina kostar dyrt får det till följd att priserna ökar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av aaaaa:

Samma sak med deras Macbook som man kunde köpa för 9.000kr, nu ligger de på ca 15.000kr.
Blir bara dyrare och dyrare.

Det beror inte på Apple, det beror på starkare dollar, priset i dollar är ungefär samma nu som då, så Apple själva tar inte ut mycket mer nu än vad de gjort tidigare.

Permalänk
Medlem
Skrivet av IgelQott:

@etnica33: Jag tror nog Apple är för dig, men av nyfikenhet, vad för mobil jämförde med? Finns väldigt få mobiltelefoner som kör standard Android, utan för att jämnföra Apple mot Android så bör du jämnföra rättvisst, dvs tillverkare mot tillverkare, eller IOS mot One UI (samsungs android version tex).

Just en av de sakerna som stör mig allra mest med Android.

Alla tillverkare skall ha sina egna skal och lösningar. Hopplöst att känna igen sig. Min första touchphone var en ZTE Blade med Android 2.3, men då var det iaf. pure Android från Google (även om jag tröttnade på segheten och gick över till Windows Phone och iOS på mina mobila prylar). Till dottern så köpte jag dock omväxlande telefoner från Samsung, sedan två Sony, och sist Samsung igen; värdelöst att hitta och konfigurera i telefonerna när det alltid låg på olika ställen från olika tillverkares version av skal och Android. Sedan var de även hopplöst dåliga på att uppdatera sina OS (till skillnad från system från Apple och Microsoft).

Om jag någon gång själv skaffar en Android igen så får det bli en Pixel från Google med ren Android. Alla tillverkares egna skal och skit går verkligen fetbort. För mig personligen så är det bara tröttsamt. Hoppas Google någon gång rycker upp alla tillverkare och sätter krav på en ren Android/Google-upplevelse.

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon159643:

Många använder dock mobilen extremt mycket, på vissa ställen så är det enda pryl de pillar med kanske under 1h. (t.ex i kollektivtrafiken)

Så jag tycker det inte är konstigt om så folk lägger 30 000kr på en mobil, men de måste då få något för pengarna. Som en riktigt grym kamera, stor skärm troligen vikbar så de kan använda mobilen som dator etc. Men som det är idag så får man en bra mobil för runt 5000kr och man sedan får betala väldigt mycket extra för väldigt lite.

Överdrivet och knasigt tänkt tycker jag personligen.

Finns de som kör bli till och från jobbet, men som ändå inte vill köpa en hyfsad bil för 600-900 papp (som jag tycker är där man får något vettigt nytt i bilväg).

Samma sak med lurar; finns de som lyssnar timtals på musik dagarna i ända, men som ändå kör med ett par skitlurar för några hundralappar som låter skräp.

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Master of Overkill
Skrivet av martinot:

Överdrivet och knasigt tänkt tycker jag personligen.

Finns de som kör bli till och från jobbet, men som ändå inte vill köpa en hyfsad bil för 600-900 papp (som jag tycker är där man får något vettigt nytt). Samma sak med lurar; finns de som lyssnar timtals på musik dagarna i ända, men som ändå kör med ett par skitlurar för några hundralappar som låter skräp.

Många vet ju tex med just lurar "är det ens bättre" eller det är inte ens fokus för 5 öre.
Eller så vet dom inte ens om det.

Visa signatur

CASE Caselabs SMA8-A + TH10+PED + Louqe Ghost S1 CPU 9900k @5.3GHz (No AVX) 9800X @4.8GHz GPUs RTX 3090 FE RAM 4x16GB Corsair Dominator Platinum 3533MHz CL13 + 2x16GB Corsair Dominator Platinum RGB 3000MHz PSU EVGA T2 1600W + Corsair SFF 750W SSD 905p 480GB, 4x Samsung 970 Pro M.2 Headphones Audeze Maxwell + FOSTEX TR-X00 + Audeze LCD-2 + Moon Cable DAC/AMP Chord Mojo, Schiit Magni&Modi Screen LG 48CX 4K 120Hz HDR + ASUS ROG SWIFT PG258Q 240Hz
Motherboard X299 EVGA DARK + ASUS ROG Strix Z390-I Watercooling 560+480+480+280+360. 240+240

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon159643:

Sverige är inte normen på något område, inte ens när det gäller val av mobil.
Ta bara din egen källa och kolla på världen: http://gs.statcounter.com/os-market-share/mobile/worldwide/20...
75% Android
22% ios.

Det är dock väldigt lätt att bli förblindad i sverige, då min uppfattning är att mobilerna tilltalar olika grupper av människor som har olika jobb. På de ställen där jag har varit så har iPhones varit vanligt hos chefer, ekonomipersonal etc, men inte precis så vanligt hos tekniker.
Vilket leder till att man blir chockad över att se att iPhone säljer så mycket, men det är till andra grupper.

Vi har helt klart olika erfarenhet. På det verkligt högteknologiska bolag där jag jobbar just nu (spjutspets inom AI och programvaruutveckling) så är iPhone totalt dominerande. Detta trots att många utvecklare som kör Linux (man kan välja fritt mellan MacBook Pro, Surface Pro och HP med Windows, och Linuxbärbara).

Men jag håller däremot med dig om att Android är mindre vanligt bland chefer och olika högt uppsatta experter.

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem
Skrivet av tvelander:

Fruktansvärt bra prylar, speciellt deras iPad också finns ingen annan som är närheten.

Samma sak med Pixel 3 och Mate 20 pro och alla andra top segment prylar, skillnaden här är att går du utanför telefonen och ska ha in laptop, workstation och vill börja synca ha dig så blir det mycket mer personligt pill än om du skulle köra OSX +iOS etc

Apple vinner på ekosystem och enkelhet.

Detta, har använt Windows and Android till i år (eller ja, förra året, 2018 ). Kör förvisso ibland på Windows nu med bootcamp (krånglade först men tydligen var det bara att skivläsaren var smutsig). I macOS så funkar i stort sett allting väldigt bra, börjat vänja mig mer vid det och att det jag gör på min iPhone eller iPad syncar med datorn så bra, att jag kan sitta och snacka i telefon på datorn är inte fel heller. Men att Apple är dyra det kan jag absolut hålla med om, därför jag inte skulle betala för en helt ny Mac, det värsta är ju inte priserna på standardpaketen utan dom sjuka priserna på att lägga till mer minne osv. Vilket inte heller vore ett problem om inte för att dom försvårar för att byta själv. Telefonen får jag från jobbet, skulle aldrig betala 10'000 för en telefon oavsett hur bra den är. iPad är väl den produkt jag inte tycker är för högt prissatt alls av Apples produkter.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Nätälskare:

Men att Apple är dyra det kan jag absolut hålla med om, därför jag inte skulle betala för en helt ny Mac, det värsta är ju inte priserna på standardpaketen utan dom sjuka priserna på att lägga till mer minne osv. Vilket inte heller vore ett problem om inte för att dom försvårar för att byta själv. Telefonen får jag från jobbet, skulle aldrig betala 10'000 för en telefon oavsett hur bra den är. iPad är väl den produkt jag inte tycker är för högt prissatt alls av Apples produkter.

Håller med dig. Har två stycken MBP 15":are, men det är bara för att jag fått behålla de ifrån tidigare anställning. Samma sak med mina telefoner. Skulle dock inte själv vilja betala de priserna privat.

Håller också med dig om att iPad är de Appleprodukter som ger mest "bang for the buck", och kanske skulle även lägga till Apple Watch där också.

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av martinot:

Överdrivet och knasigt tänkt tycker jag personligen.

Finns de som kör bli till och från jobbet, men som ändå inte vill köpa en hyfsad bil för 600-900 papp (som jag tycker är där man får något vettigt nytt i bilväg).

Samma sak med lurar; finns de som lyssnar timtals på musik dagarna i ända, men som ändå kör med ett par skitlurar för några hundralappar som låter skräp.

Jag tror du misstolkar vad jag menade
Alltså om man använder något väldigt mycket så är de inte konstigt att man också kan lägga mycket pengar på det. Där vad som är mycket pengar beror på ens ekonomi. Men bara för att man kan göra något betyder det ej att man måste.

Någon tyckte att lägga mer än 4000kr på en mobil var onödigt, där jag argumenterade för att om man använder den väldigt mycket så är det ej konstigt att man lägger mer pengar på en mobil.

Skrivet av martinot:

Vi har helt klart olika erfarenhet. På det verkligt högteknologiska bolag där jag jobbar just nu (spjutspets inom AI och programvaruutveckling) så är iPhone totalt dominerande. Detta trots att många utvecklare som kör Linux (man kan välja fritt mellan MacBook Pro, Surface Pro och HP med Windows, och Linuxbärbara).

Men jag håller däremot med dig om att Android är mindre vanligt bland chefer och olika högt uppsatta experter.

Mindre vanligt bland högt uppsatta experter, den var komisk den. Låt mig gissa du har absolut inga belägg för påståendet? Sedan visst vem är expert idag? Inom den akademiska världen så är det av en typ av personer som jag skulle tro mycket har appleprylar.
Men sett annars så får man ofta en jobbmobil och det är den man använder.
Arbetsdator så får helt tekniker på helt vanliga företag ofta en dator som kostar ungefär som 2st Macbook Pro, som min P52 med dubbla nmve m.2 och 64GB ram. Fascinerande att de som tillhör spetskompetensen kan köra med så otroligt mycket klenare, billigare och enklare datorer än helt vanliga tekniker. Standard för en tekniker idag är 3st skärmar, apple och den där budgetdatorerna som du nämnde har väl ens stöd för det?

Jag umgås också lite med Ai folk, jobbar dock ej med det själv. Xeon processorer och 128GB ram på laptopparna är typ det som jag har sett är standard idag, de har dock löner på över 2 miljoner om året så kostnaden för laptops är en droppe i havet.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon159643:

Mindre vanligt bland högt uppsatta experter, den var komisk den. Låt mig gissa du har absolut inga belägg för påståendet?

Ta det inte personligt. Det är bara varumärken vi diskuterar här. Inget att bli upprörd över.

Nej, inte mer belägg än vad du själv har. Jag refererar bara till hur det ser ut på min arbetsplats.

Precis som du själv refererade till hur det såg ut på din.

Känns som du både har dubbla standards, och dels som du tar varumärken lite väl religiöst. Det är onödigt. Vi kan ha en saklig diskussion utan den typen av nedsättande kommentarer som du kör med.

Skrivet av anon159643:

Arbetsdator så får helt tekniker på helt vanliga företag ofta en dator som kostar ungefär som 2st Macbook Pro, som min P52 med dubbla nmve m.2 och 64GB ram. Fascinerande att de som tillhör spetskompetensen kan köra med så otroligt mycket klenare, billigare och enklare datorer än vanliga tekniker.

Vi får i stort välja helt fritt efter vad vi vill ha och behöver. Inga direkta budgettak. Men för de flesta utvecklare så räcker normalt vanliga bärbara företagsmaskiner väl till utan problem.

Nej, de är inte snåla på firman (har en FoU-budget och burn down rate på ca 1 miljard SEK/år).

Visa signatur

macOS: MacBook Air 13" [M1/16/256GB], MacBook Pro 16" [M2/32/512GB], iOS: iPad Mini [128GB/LTE], iPad Pro 12,9" [M1/512GB/LTE], iPhone SE3 [128GB], Apple Watch Series 6 44mm [LTE], LG 77" OLED C2 [OLED77C25LB]
The purpose of morality is to teach you, not to suffer and die, but to enjoy yourself and live. --Ayn Rand
Skriv under ett upprop för en grönare energipolitik: https://energiupproret.se/

Permalänk
Medlem
Skrivet av tvelander:

Tror på iPhone va runt 70-80 % vinst och rent teoretiskt skulle dom kunna sälja nya iPhone Xs med vinst för 3500kr isch

Sådana siffror brukar basera sig på uträkningar av bruttomarginalen baserat på uppskattade komponentkostnader. Nettot skulle bli en svår förlust om de sålde nya iPhones för 3500Kr-isch.