Destiny 2 gratis – SweClockers har prestandasiffror från över 20 grafikkort

Skrivet av emilakered:

Jo, hade vi gjort ett test specifikt för just Destiny 2 (som @JonasT gjorde för betan) skulle vi absolut haft ett annorlunda urval och inga kort från tredje part. Nu är det dock siffrorna från våra vanliga GPU-tester som jag helt enkelt lyft ut till egen artikel, för att hjälpa de som helt plötsligt blivit Destiny 2-intresserade på traven!

Skrivet av P-son78:

Kan inte vara lätt att vara Swec när inget test ni gör är ”tillräckligt bra” för alla. Enligt en del här så har ni inget annat att göra än att testa samma saker om och om igen så fort ett nytt kort/spel kommer. Jag tycker det är grymt det ni gör. Man får i detta fall ett hum om vad ens kort klarar. Keep ip the good work!

Jag uppskattar absolut själv allt vad SweClockers gör, det är ingen tvekan om den saken, sedan är det inte någon PayWall eller dylikt för att ta del av allt heller. Det är väldigt tidskrävande att benchmarka en titel om och om igen, och absolut ett långt projekt om man lär byta hårdvara mellan runs och kanske t.o.m. köra flera olika installationer av OS (olika diskar, formatera, DDU för att testa driver versioner o.s.v.)

Däremot så kan även jag anse att dessa artiklar är lite.. "meh" (ursäkta uttrycket). Älskar när SweClockers gör som dom gjorde med 2600K vs 8700K-artikeln, men kanske är lite biased då jag tycker om YouTube kanaler så som "RandomGamingInHD" och gör samma sak själv - d.v.s. bygger maskiner med begagnade delar för olika ändanmål (extra dator, sälja, ge bort, hjälpa bekanta mm.).

Nu var denna artikel lyft från tidigare gjorda tester (om jag förstod det rätt), men vore kul om SweClockers började göra mer artiklar på äldre hårdvara, mer specifikt populär hårdvara så som 2600K'n och GTX 970/RX480. Speciellt i spel som fått/inför spel som får stora nya expansioner som kan ha smyghöjt/höjt kraven (t.ex. BF1 som rullade fint på i5.or på launch, men har problem med DLC banorna).

Men detta är bara min synvinkel på det hela, oavsett så uppskattar jag jobbet som görs och läser det mesta även om det kanske inte är direkt i mitt intressefält

Edit: Förtydligade och rättade till stavfel/meningsuppbyggnader.

@rickie: Forsaken är en uppföljning av SP. D2 har en SP från början med det nya hotet, Forsaken är typ som D2.5 med ännu en SP och lite uppföljning. Ingenting man behöver spela igenom för att njuta av spelet.

Skrivet av MiLeS:

Så glad jag köpte mitt 1080Ti för ett tag sedan och sket i 2080, och definitivt 2070 som jag först tänkt.

Byggde en ny PC i september och valde 1080 TI till ett bra pris. Känner mig OTROLIGT glad jag tog det beslutet. Peace!

@avrasta:
Samma här. De kunde ju pyntat med DLC eller något till de trogna kunde som köpte.

Skrivet av Tekoppar:

Något som spelar och kan säga om det är värt att bara spela bas spelet eller mer eller mindre krävs expansionerna?

Skickades från m.sweclockers.com

Inte värt i basutförandet, de expansionerna som kom Y1 har inte varit speciellt intressanta heller. Spelat lite vid varje DLC men inte så mycket dock. Däremot, Forsaken är en helt annan sak. Det är ett helt nytt spel och i princip alla Destiny-fans är överens om att det är en riktigt bra expansion. Jag har spelat det nästan non-stop sedan det släpptes, har haft otroligt kul.

Skrivet av Paer86:

Får man tillgång till all PvP (förutom Gambit) i grundspelet? Iom att power level inte spelar roll

Yes, dessutom får du testa Gambit nu i helgen tror jag det var.

Hmm, får mellan 90-100fps på högsta över 3 skärmar. Rätt låg FoV då såklart. Snyggt spel.
Det gäller att ha aim och vara snabb är man spelar själv. Det går bra mycket enklare om andra är i närheten. Så har ni polare som spelar lär det vara bra röj.
Påminner en del om Mass Effekt.

ATS

Hejsan!

Trevligt att vi fick lite plats i artikeln. Alla svenska Destiny 2 spelare är välkomna till oss på ATS!

https://discord.gg/ey8NNsD

Välkommen du med!

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av avrasta:

Får ångest när jag tänker på att jag betalat 600kr för det här bottenskrapet.

Är det så illa tycker du? Tycker det är bra spelkänsla, grymma ljud och fin grafik med gott flyt (har man testat det på PC/Windows med minst 60 FPS är det inte så kul att köra på konsol sen). Men det är aspekter och upplägg i spelet som ogillas gissar jag?

Själv har jag bara grundspelet som köptes för cirka ett år sedan och även om kampanjen kanske var lite väl kort och max-nivå (level) uppnåtts vilket tvingar en att köpa expansion för att kunna ”levl:a vidare” sår var det god underhållning tycker jag.

Kan lägga till att man måste ange sitt mobilnr för sms-auth till battle.net (och ev reklam) för att få basspelet. Själv tar jag inte risken med mer spam för att testa ett spel lite. BFV är precis runt hörnet ändå.

Skrivet av MurdinE:

Kan lägga till att man måste ange sitt mobilnr för sms-auth till battle.net (och ev reklam) för att få basspelet. Själv tar jag inte risken med mer spam för att testa ett spel lite. BFV är precis runt hörnet ändå.

Vad jag vet gäller det inte om man har ett konto innan 2 november fattar jag det som.

Har aktiverat 2 steg (kommer inte ihåg om det är över mail eller sms). Men inte fått någon reklam efteråt (inte på sms i alla fall).

Men alla dessa launchers:/

Skrivet av Broken-arrow:

Vad jag vet gäller det inte om man har ett konto innan 2 november fattar jag det som.

Har aktiverat 2 steg (kommer inte ihåg om det är över mail eller sms). Men inte fått någon reklam efteråt (inte på sms i alla fall).

Men alla dessa launchers:/

Ah okej, då kanske det är lugnt. Håller med om launchers, skapligt drygt :/

Skickades från m.sweclockers.com

Prestandasiffror åt helvete! Så som dom behandlat folk genom sin utveckling...
https://www.youtube.com/watch?v=mhLQsegK9AA
Skulle inte ge 5 öre till dom!

Det galna är att jag får bättre prestanda än vad benchmarken säger. Får runt 100fps i genomsnitt, går ibland upp till 130 fps. Trodde inte det skulle prestera såhär bra, specs i signaturen.

Skrivet av SwedenVirre:

@EmilH: De beror på vilken titan X det är, är det ett Titan X (m) så presterar det som ett 1070/980Ti

Är det ett Titan X (p) så presterar det som ett ett 1080Ti

ovanligt är det pga att en av grejerna som skiljer titan från Geforce serien förr är mer Dram och Dubble Precision, med Titan X (m) så försvann dubble precision och med Titan X (p) så fick titan bara 1GB mer minne jämfört deras Geforce counterpart.

Nu för tiden är det mest bara dyrare och skiljer inte mycket i prestanda(bortsätt från Titan V som är det en av få Volta kort som finns ute)

Ser inget på kartongen som skvallrar om det, men killen jag köpte det av sa att det presterar ungefär mitt i mellan 1070 och 1080 så det lär vara ett Titan X (m). Vad är dubble precision?

Dubble precision är för simuleringar, modellering och andra GPGPU beräkningar. Vad jag vet används inte FP64 lika mycket idag då företagen stoltserar mer med FP16/half precision(är antagligen en marketing wank, men kan ha fel ifall det används mycket)

Skaffade själv ett titan pga det men kom fram till att jag inte använde det i den uträckning jag trodde jag skulle.

Gamla titan hade 1/3 av Fp32 för FP64 varav Pascal har 1/32 av FP32. Volta/Titan V har 1/8 och tack vare tensor kärnorna som kan utföra 64 FP64/FMA per klockcykel så är den också väldigt potent för just dom sysslorna.

I och med att nya RTX även har Tensor kärnor så bör dom också ha bättre flyttals prestanda än vad tidigare pascal hade.

Men vad jag vet så används det inte mycket till spel, förutom delvis raytracing möjligen som Nvidia kör med, är inte helt hundra på hur det fungerar, Nvidias marketing gav inte så mycket och jag har inte brytt mig kolla mer om det.

Nu kom jag väldigt of topic här

Skrivet av H_Bozz:

strax över 20% mer fps än ett 1080ti? Var det imponerande?

Kostar typ dubbelt så mycket som 1080ti när det var som billigast.

Ja det är det när 1080ti redan var ett monster.

Sedan så tänker jag inte så mycket på priset. Jag fokusera bara på FPS och där är 2080ti imponerande

Vilka svin, mot alla som betalat.

@Gunrunner: Jag håller med, jag har betalat för spelet, men ledsnat för spelet inte var så roligt och var inte så sugen på kräma ut mer det på expansionerna. Jag tycker åtminstonde de som redan har spelet kunde ha fått en expansion eller något öht för att stöttat spelet vid launch.

Varför är det svinigt att ge ut något gratis för att andra tidigare betalat för det? Ni betalade ju för ni tyckte det var värt det, eller?

Skrivet av Haziza:

Rätt missvisande siffror har själv ett Vega 64 och ligger på medel runt 100 fps, kan dippa till 60 på en del områden dock.

Agree, jag får typ 60 fps i 4K med mitt gamla Fury! Kanske dippar en del utan att jag märker det eftersom jag har Freesync, men ändå, supersmooth.

Skrivet av rickie:

Spelar Forsaken någon roll för hur SP kampanjen utspelar sig? Eller kan man spela igenom den utan och sedan lägga till Forsaken?

Jag köpte aldrig forsaken eftersom jag känner mig lurad av bongie. Så vitt jag förstår så är Forsaken en fortsättning av SP kampanjen. D2 grundspelet har en SP med en början och ett slut. Lite som starwars ep 3-6, sen kom forsaken som är star wars ep 1-3. Dvs det har en egen berättelse som inte är nödvändig att kunna för att njuta av och förstå spelet