Vart tog mina 14GB vägen?

Permalänk
Avstängd

Vart tog mina 14GB vägen?

Ok så jag hade ~15.5GB utrymme på C: disken igår och idag kunde jag inte ens installera nya nya geforce drivare pga att utrymmet krympt till 200MB vilket jag lyckades utöka till ~1.5GB genom att slänga lite grejor.
Det konstiga är att jag inte kan hitta vad som tar upp allt utrymme och som ni ser på bilden så stämmer det inte alls.. Har även valt att visa alla dolda filer och jag är administratör.

https://imgur.com/a/UEzjGoC

Kört malwarebytes, superantivirus, disk cleanup + en defrag och lite annat men hittar inget konstigt
På D: disken har jag lite program och spel etc men inget som borde sno åt sig 15GB tycker jag

Permalänk
Medlem

Uppdateringar? Har du avaktiverat Viloläge? där kan du spara in plats om du behöver

Visa signatur

CPU: I7 5820k Kylning: Vatten Mobo: X99 Asus Pro GPU: EVGA RTX2080Ti Ram: 2666 32Gb PSU: Corsair AXi 760W Chassi: Define S Skärm: ASUS 27" PG279Q 165hz 2560x1440

Permalänk
Permalänk
Skrivmaskin

@Majorkraft: Du kan testa att köra WinDirStat och få en överblick över vad som tar upp plats. Skulle kunna vara en uppdatering, hibernation-fil eller liknande

Permalänk
Avstängd

Ok körde windirstat och hittade något

https://imgur.com/a/aqUiEC2

pagefile.sys och hiberfile.sys

Permalänk
Medlem

Det är inte dina pageing filer då? Hur mycket ramminne har du?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Avstängd

Har 16GB ram

Permalänk
Skrivmaskin
Skrivet av Majorkraft:

Ok körde windirstat och hittade något

https://imgur.com/a/aqUiEC2

pagefile.sys och hiberfile.sys

Hibernation är utrymme som Windows dedikerat för att kunna tömma RAM-minnet på när datorn går in i viloläge. Pagefile innehåller virtuellt minne som används om systemet behöver mer primärminne, och denna kan justeras i storlek. Hibernation-filen kan flyttas (har för mig att jag fixade det genom kommandotolken och symbolic links) alternativt tas bort om funktionen viloläge också stängs av.

Permalänk
Avstängd

Ok så jag tog bort min hiberfil.sys genom ett kommando i cmd och och fick tillbaka 12GB utrymme. Är det smart eller ska jag minska min pagefil.sys istället? Vet inte om jag behöver 16GB för den när jag har 16GB ram

Permalänk
Medlem

Är pagefile mindre än mängden ramminne så tappar windows möjligheten att dumpa hela minnet till disk vid en krasch för felsökning. Mindre än nån GB så tappas möjligheten att dumpa kernel-minnet.
Om användningsområdet är till de få program och spel som ligger på D-disken och du inte upplever att datorn är instabil så du vill felsöka minnesdumpar så kan du nog utan problem sätta den till 2-4GB.
Skulle du nån gång använda dina 16GB RAM + 4GB pagefile så kommer windows börja gnälla om för lite minne, och då kommer du behöva öka storleken på pagefile och boota om.

edit: Och använder du inte viloläget på datorn (hibernation) så behöver du inte hiberfile.sys.