Bättre TV än Samsung 65" Q6FN för runt 10K?

Permalänk

Bättre TV än Samsung 65" Q6FN för runt 10K?

Tjena!

Jag är på jakt efter en ny TV, har just nu en gammal Samsung från 2015 (40 tum) som har blivit alldeles för liten pga av långt avstånd till TVn. Har kollat på både 55 och 65 tum dock verkar 65 tum passa bäst då vi har ca 4 m till TV från soffan. Elgiganten la precis ut sina BF erbjudanden och de kommer sälja Samsung 65" Q6FN för 9990 kr på fredag.

Den ligger annars runt 18K. Har dock förstått att den har "edge lit" belysning och inte så bra local dimming, men jag undrar då hur stor skillnad det verkligen blir. Vet att Sonys XF9005 ska va bättre men 65" för den modellen ligger på 16K. Det är bara 55" som man kan få för 9990 kr nu under BF.

Jag undrar därför om Samsungen är den bästa 65" man kan få för dom pengarna? Då jag gärna vill ha den storleken och helst inte gå ner till 55". Dock om det absolut inte är värt att köpa Samsungen för 10K så får jag försöka gå över till Sonys 55" då 16K är alldeles för mycket tycker jag, men då skulle jag verkligen vilja ha ett antal punkter som beskriver varför Samsungen inte är värd 10K...

Jag kommer använda TVn till mest film och serier och även sport (ishockey). Kan även tillägga att vi inte brukar ha kolsvart i vardagsrummet när vi kollar på TV om det skulle ha någon betydelse på valet av TV. Vi använder även en Apple TV 4K för att kolla film/serier via PLEX.

Tack på förhand!

Visa signatur

CPU: AMD Ryzen 5 7600 | Moderkort: MSI MAG B650 Tomahawk WIFI | GPU: MSI RTX 3070 Suprim | Minnen: Kingston DDR5 6000MHz 2x16GB | PSU: Seasonic FOCUS GX 850W | CPU-kylare: Deepcool Castle 360EX | SSD: Samsung 970 EVO Plus 1TB & Crucial MX500 | Chassi: Lian Li PC-O11 Dynamic

Profil på Swedroid: Reddington

Permalänk
Bildexpert 📺

@Gocartman: Av alla modeller jag listar som toppklass är Q6FN den som ligger i botten på listan: https://www.sweclockers.com/artikel/26529

Det vill säga att alla Samsung Q7, Q8 och Q9 i grunden är bättre apparater i någon form. Om du nu vill ha just de egenskaperna som Samsung erbjuder med Q-serien, likt hög ljusstyrka och VA-panel för kontrast och HDR. Eller OLED om du strävar dit och ser OLED-egenskaperna som ditt primära mål. Detta ska du sedan väga mot priset och din budget.

Och vänder vi på det hela: Ifall Q6-modellen är den enda i toppklassen som passar din budget, så är alla andra modeller därunder i mellanklassen ett sämre val. Ifall då hög ljusstyrka och VA-panel för kontrast och HDR är de egenskaper du strävar efter.

Ifall du egentligen eftersträvar andra egenskaper kan ju en bättre IPS-LCD vara det lämpligare valet och då behöver du kanske inte sikta på en Q6-modellen. Q6 kan rent av vara en olämplig produkt för dig.

Och just därför finns det inget som heter "bäst" – handlar om att matcha behov mot utbudet och budgeten.

Permalänk
Medlem

Ställer en liten fråga på denna Tv angående HDMI vartionen. Är det bara 2.0 som står på prisjakt och samsungs hemsida? Eller är det 2.0a som det borde minst vara för 4k hdr och de har bara inte skrivit det?

Edit: Tips på andra bra apparater för runt 10 000 uppskattas också 65 eller 55 vet vi ej än då när vi mätt kan kanske ha problem med att få in en 65 beroende på höjden på tv och bänk som inte häller är vald än.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Dator: HP Pavilion och Lenovo Legion. Konsol: Playstation
Tv: LG Oled. Ljud: Marantz surroundförstärkare, Klipsch Reference högtalare och basskickers.

Permalänk
Bildexpert 📺

@Mega-Dark: Devisen för HDMI är att fråga efter funktion, inte version. Då slipper du förvirringen kring versioner. Apparaterna hanterar definitivt HDR. Enligt Rtings hanteras även HLG.