Riksdagen röstar igenom förslag om att ersätta TV-avgiften med skatt

Permalänk
Medlem
Skrivet av Species8472:

Man måste inte ha tv för att överleva. Förstår du skillnaden? Titta på TV ≠ överleva

Fullt orimligt enligt mig.

1) skatt är stöld
2) bortsett från 1) så är det även så att man måste inte ha TV för att överleva eller ens leva ett drägligt liv
3) det är irrelevant om det finns kanaler med samma utbud eller ej, om efterfrågan finns så kommer det att finnas någon som tillhandahåller tjänsten. Om efterfrågan inte finns så kommer utbudet att minska.

Allt är inte marknadsekonomisk darwinism. Ge upp.

Permalänk
Medlem

@Species8472: Det är inte kopplat till TV-innehav från och med nästa år och det är inte bara TV som public service-avgiften går till – utan även radio, som du säker har i bilen. Dina dagstidningar, kvällstidningar, samhällsmagasin och köret bevakar själva samhället med hjälp av SRs och SVTs nyhetsbevakning och granskande program, så är du verkligen emot det kan du inte ta del av samhället alls. Ingen fyllde TV4as hål när de lade ner lokalnyheterna och alla lokala redaktioner ute i landet, att helt ta bort SVTs och SRs bevakning skulle vara skadligt för demokratin snarare än något annat.

Permalänk
Medlem

Jag undrar hur mycket pengar som sparas in på att radiotjänst går i graven? Jag är starkt för public service, kan dock förstå hur de som är emot tänker. Fast alla argument jag hört om att behålla en förlegad institution som radiotjänst är helt världsfrånvända!

Hoppas de som jobbar där hittar något nytt som faktiskt ger mervärde till samhället

Permalänk
Medlem

Det är väldigt intressant att se hur många det är som säger att de inte kollar på SVT vare sig på TV eller via internet men som ändå har en åsikt om deras programutbud? Hur går den ekvationen ihop?
Och är det bättre att vi sänker SVTs budget, så att de bara visar repriser av gamla pilsnerfilmer och Åsa-Nisse och Klabbarparn? Tänk att SVT idag sänder serier som Game of Thrones, Homeland och Downton Abbey, samtidigt som den gör oberoende utredningar och grävande journalistik... Fantastiskt!

Personligen tycker jag att det är självklart att staten skall finansiera Public Service, och att dess utbud skall vara så brett så möjligt. Detta eftersom det blir en garant för att alla till en (relativt) billig peng för tillgång till: Dokumentärer, filmer, humor, serier, nyheter, väder, utbildning, idrott, etc. Detta är fantastiskt för människor som kanske har det sämre ställt, att de för en liten summa, trots allt kan få ett bra och kvalitativt tv-utbud.
En familj eller några pensionärer kan för någon tusenlapp få tillgång till ett otroligt brett och varierat utbud 24/7 under hela året. Det betalar jag gärna till och jag tycker det är väl spenderade skattepengar!

Jag tycker av samma anledning att det är självklart att SVT skall sända större idrottsevenemang som OS, VM eller SM-finaler. Det skall vara lättillgängligt för alla, och inte vara beroende av din plånboks storlek om du har möjlighet eller inte att se det.
Jag minns bara min egen farfar när han bodde på äldreboende. Ett av våra finaste minnen är då vi drack kaffe tillsammans med honom och tittade på bandy-sm-finalen... På SVT.
Om det inte sändes på public service skulle han inte fått se det, eftersom det inte gick att ta in någon parabol eller andra tv-mottagningar på äldreboendet.
Är det bättre att han skulle ha varit fast med låg-budget serier och nyheter hela dagarna?

Nej, tacka vet jag ett välfinansierat Public Service. Det är demokratiskt och solidariskt!

Permalänk

Public service för demokrati och solidaritet

Public service är viktigt för demokratin. Nu har vi haft demokrati så länge i Sverige så vi tar den för given, och kan inte se kopplingen mellan den och tex public service.

Kultur och nöje är också viktigt för människan, och därmed samhället. Inte för överlevnad, men för välmående. Alla har inte råd med komersiella betalkanaler. Med public service får alla råd med ett hyfsat stort utbud.. det kallar jag solidariskt samhälle.

Jag använder public service minimalt, men betalar gladligen. Finns ingen komersiell tjänst som ger sånt utbud för den månadskostnaden.

Visa signatur

CPU: i9 14900K GPU: RTX 3090 MB: Gigabyte Z790 Gaming X RAM: 32 GB DDR 5
PSU: EVGA SuperNova G3 850 CPU-Kylare: Corsair iCUE H150 RGB 360
Chassi: Aerocool APNX Creator C1 Lagring: M.2 1 TB + SSD 4 TB + HDD 4 TB

Permalänk
Medlem

Om det nu är så många som vill betala TV/Radio avgift, varför inte göra den frivillig?

Inga anställda, bara ett kontonummer där du får betala ifall du är någon som tittar på TV eller använder radio, hur svårt ska det vara?

Visa signatur

You can kill a man, but you can´t kill a legend. (Edward Teach)

[Intel Core i5 750, Asus P7P55D-E PRO, PowerColor Radeon HD5850, 2010]
[Intel Core i7 3770k, ASUS P8Z77V DELUXE, ASUS Radeon HD7970, 2013]
[Ryzen 5 3600, MSI B450 GAMING PRO CARBON AC, MSI GeForce RTX 2070 SUPER VENTUS, ASUS 24" VG248QE 144Hz, 2019]

Permalänk
Medlem
Skrivet av dinDuva:

Om det nu är så många som vill betala TV/Radio avgift, varför inte göra den frivillig?

Inga anställda, bara ett kontonummer där du får betala ifall du är någon som tittar på TV eller använder radio, hur svårt ska det vara?

Det går fint, men det fyller inte direkt samma syfte. Ställs krav på viss typ av innehåll (t.ex. nyhetsrapportering med lokal bevakning) i sändningstillståndet är det inte säkert en station på frivilliga bidrag kan leverera och kan då bli av med sitt sändningstillstånd. Sen riskerar nog en relativt stor del av programbudgeten och resurserna gå till t.ex. insamlingsgalor och liknande för att samla in de där pengarna.

I och med att TV4 lade ner lokalredaktionerna och lokalnyheterna och ingen trätt in så visar det att kommersiella och frivilliga krafter inte alltid räcker till.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Svensktiger:

Och gissa hur mycket de som nolltaxerar kommer att behöva betala.
Sverige är fantastiskt !

Dock om du nolltaxerar pga. ärvd förmögenhet eller på annat vis förvärvade pengar, t.ex. aktieavkastning, så är ju pengarna redan beskattade. Med största sannolikhet dessutom tusentals gånger mer än vad en tv-skatt skulle innebära.

Permalänk
Medlem
Skrivet av OSkar000:

Fullt rimligt enligt mig.

Ni som ogillar SVT och deras programutbud, tipsa gärna om andra kanaler med samma bredd på utbud och nyhetsrapportering ner på lokalnivå.

Tittar aldrig på SVT och gillar inte SVT. Inte för att jag på något sätt anser att SVT för en politisk agenda eller har något dolt motiv - jag gillar helt enkelt inte SVTs programutbud.
Angående lokala nyheter så får jag dessa från min lokala dagstidning (Ystads Allehanda) som jag läser dagligen. Sydnytt (SVTs Skåne/Blekinge-del) fokuserar ändå bara till 99% på Malmö och all skit som försigår där.

Förstår inte varför jag ska tvingas betala en avgift för något jag varken nyttjar eller ens gillar.
Att andra personer gillar SVT, deras programutbud och deras nyhetsrapportering är väl kul för dom, men ser inte hur det på något sätt berättigar att jag ska finansiera deras personliga nöje eller varför jag blir skyldig att hitta ett substitut åt dessa individer ifall SVT skulle försvinna.

Den dagen SVT blir äkta Public Service och inte sänder massa smörja ("underhållning") som inte alls har med Public Service att göra kan jag tänka mig finansiera kanalen för samhällets bästa. Den dagen är inte idag, och den dagen kommer SVT inte behöva 8,5 miljader i sin budget heller.

Hade SVT fokuserat på nyhetsrapporteringar, granskningar och politik hade jag haft en helt annan inställning till kanalen.

Visa signatur

CPU: i9-13900K + Cooler Master ML360L ARGB V2 || GPU: Gainward RTX 4090 Phantom GS.
MoBo: Asus Rog Strix Z790-F Gaming || RAM 32 GB Kingston Fury Beast CL40 DDR5 RGB 5600 MHz.
PSU: Corsair RMe 1000W 80+ Gold || Chassi: Phanteks Eclipse P500A D-RGB.
Lagring: Kingston Fury Renegade M.2 NVME 2TB + Samsung 860 QVO 1TB.
Skärmar: 27" 1440p 144 Hz IPS G-sync + 27" 1440p 155 Hz VA || OS: Win 11 Home.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Species8472:

Man måste inte ha tv för att överleva. Förstår du skillnaden? Titta på TV ≠ överleva

Nej men tv-licensen är föråldrad eftersom man har tillgång till SVT och SR om man har internet och/eller en smartphone. Man behöver alltså ingen tv för att ta del av innehållet.

Visa signatur

Intel i7-3770K@4,5GHz 1,275V - ASRock P67 Pro3 REV B3 - Corsair Vengeance Pro DDR3 2133MHz 2x8GB - MSI GTX 1080 Gaming X - Samsung 840 EVO 120GB - WD Caviar Black 6TB - Seagate SV35 2TB - Noctua NH-C12P SE14 - LG DVD+-RW - Seasonic Focus+ Gold 750FX - Antec One Hundred - Dell 25" UltraSharp U2515H 1440p

Permalänk
Medlem

Så jävla skönt att man ska dra här ifrån snart. Jag röstar med fötterna helt enkelt

Visa signatur

🖥 → Ryzen 5 1600 • Asus GTX 1060 6GB • 16GB 3200Mhz
💻 → Macbook Pro Core i5 8GB 128GB SSD 13.3"

Permalänk
Medlem

Jag skulle gärna se att de ökade bildkvalitén på sina nätsändningar. De gånger jag försökt dra upp dom på tv’n har artefakterna varit gräsliga. Är det något avtal de har med kabel-tv bolagen som hindrar detta i nuläget?

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kwirek:

Jag skulle gärna se att de ökade bildkvalitén på sina nätsändningar. De gånger jag försökt dra upp dom på tv’n har artefakterna varit gräsliga. Är det något avtal de har med kabel-tv bolagen som hindrar detta i nuläget?

Skickades från m.sweclockers.com

Låter konstigt, jag kör får väldigt bra kvalitet via SVTplay.

Permalänk
Medlem

Använder inte SVT:s tjänster och lyssnar inte heller på radio om jag inte råkar vara nära någon annan typ på en buss så det här är inget för mig. Men en extremt trevlig del är förstås att rånartjänst försvinner saknad av ingen.

Gällande journalistik så tvivlar jag på att de är så oberoende som de påstår och om det nu är sportsändningar som måste finansieras så kan de väl skapa ett separat paket för folk som vill ha det samt underhållning och ha ett betydligt billigare för den så kallade public service delen. Men nu ska man vara med och betala för skit som melodifestivalen med sina 500 avsnitt och annat skräp så jag undrar just hur mycket som kommer att gå till mer nyttiga saker.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ferrat:

Vart hittar du den informationen? För just definitionen av kosthushåll inkluderar barn, även barn över 18 som bor hos sina föräldrar. Kan du länka? och även om barn inte skulle kallas familj så är den ju isf en annan medlem i hushållet, det är ju bara inneboende som måste vara helt i hushållets kost för att räknas, iaf enligt texten du länkade ovan.

Du ingår bara i ett kosthushåll (lagförslaget går inte enligt SCBs nuvarande definition för den delen) eller hushållsgemenskap om ni faktiskt köper in mat gemensamt, barn över 18 ingår inte automatiskt i ett kosthushåll eller en hushållsgemenskap. SCB räknar inte längre barn över 18 som del av familjeenheten heller. Sen räknas vuxna barn som inneboende om de betalar hyra, och de räknas som sagt som eget hushåll (hos de flesta aktörer i samhället inkl myndigheter och försäkringsbolag) och inte heller till en hushållsgemenskap om de dessutom betalar och köper sin egna mat. Det är om det finns gemensam hushållning eller inte de går efter, Radiotjänst själva säger att det inte räcker att man delar på vissa räkningar, Radiotjänst har dessutom inte haft något register på släktskap eller dylikt och begreppet familj betyder ju inte ens att ni är släkt.

Permalänk
Medlem
Skrivet av DaddyCoolSwe:

För min del; äntligen!
Använder SVT/SR/UR aldeles för lite för att vilja uttala mig om innehållet och dess kvalitet i stort.
Men jag gillar idén med public service.

Jag förlåter dig för att du gillar idéen när du åtminstone erkänner att du inte tittar på det.

Visa signatur

Aspirerande Nätverk- och Sysadmin
Ryzen 5 1600|Hd 7950|16 GB RAM|
"Går det att installera Linux på den här brödrosten?"

Permalänk
Medlem
Skrivet av dinDuva:

Om det nu är så många som vill betala TV/Radio avgift, varför inte göra den frivillig?

Inga anställda, bara ett kontonummer där du får betala ifall du är någon som tittar på TV eller använder radio, hur svårt ska det vara?

För att det inte handlar om det. Det handlar om att cementera finansieringen för statens propagandakanaler. Public Service i det här fallet handlar liksom inte om att någon smällt upp en kamera i riksdagshuset och livesänder debatter nej.

Det är underhållningsprogram, tvserier som är både egenproducerade och inköpta, barnprogram, det är hormonstinna utbrott från de enligt mig totalt kompetensbefriade programledarna i P3.

Folk använder netflix. Barn tittar på vad de vill på en surfplatta och om man nu tycker att tankesmedjan är så FANTASTISKT så kan man själv betala för det.

Statlig TV och radio är en dammig relik från en svunnen tid då ingen kanaler fanns för att ge stor tillgång till media.

De vet precis vad de håller på med. De vet att det är färre och färre som tittar för att vi själva kan använda INTERNET och hitta ur mycket information vi vill och åsikter från massa källor och inte bara EN av staten godkänd källa som utger sig basunera ut den absoluta sanningen till den obildade, oförmögna befokningen.

Statlig TV kan nordkorea hålla på med.

De tvingar er att betala först, sen tvingar dom er att titta. Ni hörde det här först.

Visa signatur

Aspirerande Nätverk- och Sysadmin
Ryzen 5 1600|Hd 7950|16 GB RAM|
"Går det att installera Linux på den här brödrosten?"

Permalänk
Medlem
Skrivet av Trackmaster:

Låter konstigt, jag kör får väldigt bra kvalitet via SVTplay.

Vad använder du för att titta? I mitt fall är det en 1080p tv kopplad till min HTPC. Åtkomst sker genom webbläsaren.

Skickades från m.sweclockers.com

Permalänk
Medlem
Skrivet av Waup:

Så jävla skönt att man ska dra här ifrån snart. Jag röstar med fötterna helt enkelt

Se då till att vara extra noga med att välja ett land utan offentligt bekostad Public Service. Annars kanske Radiotjänsten tror att du flyttar av andra skäl än för att undvika den ryggknäckande TV-avgiften.

Skrivet av Yooriitzz:

De vet precis vad de håller på med. De vet att det är färre och färre som tittar för att vi själva kan använda INTERNET och hitta ur mycket information vi vill och åsikter från massa källor och inte bara EN av staten godkänd källa som utger sig basunera ut den absoluta sanningen till den obildade, oförmögna befokningen.

Är detta ditt intryck av samtida Public Service så tror jag inte för en sekund att du är alls informerad kring deras uppdrag, programtablå eller utförande. Visst för att organisationen lider av en del bekymrande problem - men det du beskriver är ju ren fiktion.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Waup:

Så jävla skönt att man ska dra här ifrån snart. Jag röstar med fötterna helt enkelt

Vart ska du? Finns många länder som har samma avgifter/skatter som vi, Svenskar brukar bli förvånade när de flyttar utomlands. Istället för på skatten så blir det avgifter/försäkringar. Det som folk inte fattar är att stater behöver ha in ungefär lika pengar per skalle för att driva sina länder, man kan göra det på olika sätt dock, och i somliga länder kan man välja att leva mer riskfyllt (avstå försäkringar osv).

Permalänk
Medlem

@Yooriitzz: Du kanske missat att det är färre och färre nyhetsjournalister ute i landet, att också skära bort detta från public service betyder bara mindre bevakning och en ännu större minskning av nyhetsjournalister. Kvar skulle bara underhållarna och tyckarna finnas i praktiken.

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Petterk:

@Yooriitzz: Du kanske missat att det är färre och färre nyhetsjournalister ute i landet, att också skära bort detta från public service betyder bara mindre bevakning och en ännu större minskning av nyhetsjournalister. Kvar skulle bara underhållarna och tyckarna finnas i praktiken.

Skottlossning och misslyckade försök att få fram en statsminister skulle jag nog gissa på är gårdagens,dagens och morgondagens nyheter.

Det känns som jag vet vad som händer nu för tiden utan att behöva kolla nyheterna ens.

EDIT: https://www.svt.se/ hahahaha herregud det första jag ser när jag går in för att kolla vilka nyheter som finns på svt är exakt skottlossning och bråk mellan våra riksdagspartier.

Permalänk
Medlem

PS är inte direkt hatat av allmänheten, Schweiz fick t.ex. folkomrösta tidigare i år om de skulle avskaffa deras TV-licens och röstade nej, och röstade alltså att ha kvar public service och finansiering av dito. Det är inte direkt så att politiker och allmänheten har helt olika uppfattningar om public service som vissa verkar vilja måla upp. Även när allmänheten får rösta i ett europeisk land väljer de alltså att behålla finansiering och därav behålla public service.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Juggernawt:

Att skriva under på mån lista på nätet ändrar absolut ingenting. Kan inte minnas att något sådant någonsin lett till att något har skett, men jag kanske har fel?

Skickades från m.sweclockers.com

Men att beklaga sig på ett opolitisk forum hjälper?
12000 namnunderskrifter nu, om vi blir tillräckligt många kommer Henrik personligen besöka riksdagshuset och överlämna listan.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157952731818047...

För den som vill veta vem Henrik Jönsson är:

8 miljarder skäl...
https://youtu.be/0GfujiuZi2o

SVT:s självförvållade för...
https://youtu.be/bQuwV-uNrj8

Permalänk
Medlem
Skrivet av Kwirek:

Vad använder du för att titta? I mitt fall är det en 1080p tv kopplad till min HTPC. Åtkomst sker genom webbläsaren.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag sänder SVTplay vidare till min Chromecast eller använder appen i min LG TV.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mr.Borka:

Se då till att vara extra noga med att välja ett land utan offentligt bekostad Public Service. Annars kanske Radiotjänsten tror att du flyttar av andra skäl än för att undvika den ryggknäckande TV-avgiften.

Ja absolut är det huvudanledningen till varför jag flyttar *smh*
Din kommentar är nog mer ryggknäckande, men det gör väl dig nöjd Men en alingsåsare har jag hört har inga gränser så du betalar väl gladeligen hehe

Skrivet av anon173292:

Vart ska du? Finns många länder som har samma avgifter/skatter som vi, Svenskar brukar bli förvånade när de flyttar utomlands. Istället för på skatten så blir det avgifter/försäkringar. Det som folk inte fattar är att stater behöver ha in ungefär lika pengar per skalle för att driva sina länder, man kan göra det på olika sätt dock, och i somliga länder kan man välja att leva mer riskfyllt (avstå försäkringar osv).

Flyttar hem <3

Visa signatur

🖥 → Ryzen 5 1600 • Asus GTX 1060 6GB • 16GB 3200Mhz
💻 → Macbook Pro Core i5 8GB 128GB SSD 13.3"

Permalänk
Medlem

Även om jag knappast kan köpa budskapet att alla ska bidraga till public service så kommer det att ge mig personligen en kostnadssänkning på 2400:-/år. Har inte arbetat sedan 2012 (lever på inkomster från en aktieförsäljning från ett bolag jag byggde upp) så noll kronor från mig framöver.

Visa signatur

Core i7 5820K @ 4.5GHz | Asus Strix X99 Gaming | Palit Super Jetstream GTX 1080 | 16GB Corsair Vengeance LPX DDR4 2666MHz | Intel® 750 SSD 400GB PCIe, Samsung 840/850 Evo 750GB & 1TB | Asus 12x Blu-Ray Combo | Phanteks Enthoo Luxe | 3x Nanoxia Deep Silence 140mm + 5x 120mm | Corsair H105 | Corsair AX1200i 1200W | Windows 10 Pro | Asus ROG Swift PG348Q | Audio Pro Addon T12 | Sennheiser HD650 | Corsair Vengeance K70 | Mad Catz R.A.T. 7 MMO

Permalänk
Medlem
Skrivet av Mats Myntsamlare:

Men snälla nån, ser du verkligen ingen skillnad mellan att solidariskt betala för nödvändigheter i samhället så som vård, skola. infrastruktur och att tvingas betala för underhållning, typ komediserier, frågeprogram och långfilmer?

Varför ska just människor som har dessa intressen få sina nöjen betalda? Jag gillar youtube men det är ingen skattebetalare som betalar ett premiumkonto där till mig, trots att det är typ exakt samma grej.

Är det bara rörliga bilder och radio som skattebetalarna ska betala eller ska man kanske börja betala övriga nöjen också, typ spelkonsoller, entusiastbilar, resor?

Ge mig en enda vettig anledning till varför jag ska tvingas betala för Morran och Tobias som går i kväll på SVT1, exempelvis.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag ser skillnad,och kan inte ge en vettig anledning till varför du ska betala för det, och hade du läst sista stycket jag skrev står det att exakt vad SVT, SR och UR gör och ska göra bör ifrågasättas men det är inte samma argument som "Jag använder inte X, och där av inte betala för X", då blir argumentet " X gör inte saker jag tycker är nödvändigt för samhället, och jag vill därför inte betala för X".

Om du därtill ser vilka saker jag tar upp som exempel är det saker som är i grå zonen i min åsikt på samma sätt som SVT och SR.
Bibliotek, finns mycket bra med dem, men varför ska alla vara med att betala för allt de har? De har film utlåning, det är väl en direkt parallell till att SVT visar samma film (och det är inte bra dokumentärer och dylikt).

Högskola, det finns riktiga ploj kurser som folk bara går för att ta enkla HP eller för fritidsintresse.

Dagis... ok, den kanske inte är så i gråzonen som de andra.

Jag skrev inte polis, brandkår eller sjukvård just av orsaken att de inte är gråzoner (även om jag eg tror att folk har åsikt om vad de pysslar med rent administrativt, och att de behöver ses över för att fungera bättre).

Visa signatur

| Intel i2500k | 16g Ram | ASUS ROG STRIX RX460 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av gabriel15:

Skottlossning och misslyckade försök att få fram en statsminister skulle jag nog gissa på är gårdagens,dagens och morgondagens nyheter.

Det känns som jag vet vad som händer nu för tiden utan att behöva kolla nyheterna ens.

EDIT: https://www.svt.se/ hahahaha herregud det första jag ser när jag går in för att kolla vilka nyheter som finns på svt är exakt skottlossning och bråk mellan våra riksdagspartier.

Förutom att du givetvis inte vet vad som händer genom att kolla på nyheterna. Nyheterna sammanfattar bara ett minimalt axplock utav avvikande händelser eller händelser som tittarna, eller konsumenterna, förväntas vara intresserade av att ta del utav. Att en svårlöst politisk situation fortlöper är ju inte själva nyheten, utan är en fråga som läsarna förväntas vilja ha daglig information kring. Om inte annat för att se hur de olika partierna beter sig och hur de lever upp till vad de lovat väljarna.

Så när du går in på SVT:s hemsida och läser en artikel om regeringskrisen så är inte krisen nyheten, utan nyheten kommer från de mer aktuella händelserna som rör sagda kris.

Det du missar är allting runtomkring förstasidesstoffet med din ytliga genomskumning.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Petterk:

@Yooriitzz: Du kanske missat att det är färre och färre nyhetsjournalister ute i landet, att också skära bort detta från public service betyder bara mindre bevakning och en ännu större minskning av nyhetsjournalister. Kvar skulle bara underhållarna och tyckarna finnas i praktiken.

Finns massor med självständiga jounalister som granskar och rapporterar.

Visa signatur

Aspirerande Nätverk- och Sysadmin
Ryzen 5 1600|Hd 7950|16 GB RAM|
"Går det att installera Linux på den här brödrosten?"