Nvidia Geforce RTX 2080 Ti prestandatestas – uppges klara över 60 FPS i 4K UHD

Skrivet av Dumsnuten:

Med dessa prislappar så känns det mer som om att GTX 2060 ska ersätta GTX 1070, RTX 2070 ersätter GTX 1080 medan RTX 2080 / TI är nya värstingmodeller. Det är helt absurt att man jämför grafikkort som är så mycket dyrare (vid bådas release) med billigare grafikkort bara för att de är en ny generation. Det är enligt mig mycket intressantare att se hur pass mycket bättre GTX 2060 kommer prestera gentemot förra generationens GTX 1070 / TI eftersom dem kommer att hamna i samma prisklass.

Tänker du på release i $ eller SEK?

Skrivet av HC-8315:

Jag ställer mig till skaran som tror att NVIDIA döljer något med denna serie. Jag kan ärligt erkänna att jag föredrar NVIDIAs grafikkort före AMDs grafikkort. Men just nu är jag inte alls övertygad om jag vill ha ett sånt här grafikkort. Jag är hyped över vad RT kan göra för spelens grafiska upplevelse. Men utan prestandatester så vill jag inte alls hoppa på tåget och ersätta mitt GTX 1080 som jag har idag.

Känns ju hyfsat uppenbart när man ägnar en hel presskonferens till enbart ray tracing. Det är absolut framtiden, men vi är ett par år (minst) från att det kommer bli den stora saken att satsa på. Att vi inte heller fick se vad korten presterar mot dagens kort i redan släppta spel utan ray tracing tolkar jag som att kortet sannolikt är bättre, men klart marginellt.

Man öppnar upp för förbokningar, trissar priserna men lyfter inte på NDA (om nu korten anlänt, vilket är tveksamt). Skulle gissa på att man nu fokuserar på att putsa drivrutinerna till sitt yttersta och sen kommer korten om 1-3 veckor och NDA lyfts på release.

Is i magen om man går i uppgraderingarstankar och vill köpa nytt, just nu så ser RTX 2070 ut som den klara vinnaren när det kommer till pris/prestanda. Det är ju dock bara spekulationer. Hade kortet funnits ute hos swec mm, hade vi nog sett mer läckor vid det här laget.

All denna hype för 4k med 60 fps ungefär som en ps4pro med vissa titlar som wipeout och några till. Omg det måste vara det sämsta släpp som gröna teamet gjort. Dålig prestanda med ny teknik överpriser pga ingen konkurrens. Fy n för de som köper denna generation, för mycket pengar för en halvgeneration som är nån slags betaskit som kostar skjortan. Visst väntar på tester men känner mig lurad redan nu.

Skrivet av Jackbob:

Jag är övertygad om att dom gör såhär vaga påståenden och delvis informationssläpp så att de ska kunna mjölka nyhetssidor på så många artiklar som möjligt. Hur många har Sweclockers gett dom? Jag räknar 21st på 3-4 dygn.

Och trots TJUGOEN artiklar om 2000-serien vet vi fan inte ett skit utöver att det är svindyrt och Nvidia tycker du ska förhandsboka.

Tack, men nej tack. Jag är less på Nvidia nu. Mitt 1080ti blir mitt sista Nvidiakort på länge nu. Kom igen nu AMD, jag känner för att sponsra er GPU-division!

Skickades från m.sweclockers.com

Jodå du borde spara en slant och behålla ditt 1080ti fram tills 2020 och se vad intel har kokat ihop för nått förhoppningsvis äre nå nice.

Skrivet av Xverminator:

Imponerande prestanda! Men prislappen är helt crazy! 14.000 för att få raytracing! Det är vad jag brukar lägga på en komplett speldator typ!

Ska jag unyttja detta kort så måste jag först skaffa en 4K skärm! Tycker 1080 p och 60 fps duger finfin än.

Önskar det skulle komma ett kort med raytracing men anpassat för 1080p för att hålla nere priset!
Finns nog ett stort segment att fylla där.

Att nått duger är lite som det här.
Jag köpte en lenovo tab 3 billigt för jag hade behöv av en surfplatta en viss period mer än innan
Men trots des svinbra batteritid så hade den endast 1600x800 i upplösning och efter en kort period så blev jag riktigt less dess lågupplösa skärm så jag gav bort den till min brorssån på 4år och han blev jätte imponerad och nöjd. Samtidigt köpte jag en surface pro åt mig själv som har närmare 3000x2000 "just under dem specsen " kom int ihåg exakta men nästan dem specsen och jag blev nöjd osv.
Men grejen är att min brorssån har inte nått att jämföra med ännu så hans platta duger också väl men skulle jag låna ut min surface pro i några veckor åt han vad skulle han då önska sig i julklapp? Jo en surface pro.

Samma sak när 24" skärmar blev nytt så köpte jag en och på lan tyckte mina kompisar att det var onödig storlek då dem själva hade 19&20" men vad är standarden idag i vanliga barnfamiljer? Jo 24" samma princip

Haha, "bara" 1080p i raytracing? Folk behöver ta sig en reality check...

Visst är Ray tracing väldigt snyggt men det är inget som motiverar ett köp av RTX 20xx för min del.
Är mest intresserad av råprestanda. Har förbokat ett 2080 då jag *hoppas* på att det klarar 4k@60Hz utan problem. Visar det sig att benchmarks blir skit så är det bara att avboka. Sitter på ett GTX 970 sedan 2014, så jag vill inte vänta en generation till heller. Ett 1080Ti klarar knappt den upplösningen i många fall om man skruvar upp detaljer, men hade jag suttit på ett 1080 / 1080Ti idag skulle det vara väldigt svårt att motivera en uppgradering.

Men, benchmarks som sagt.

Skrivet av Manne Saint:

Fy n för de som köper denna generation[...]

Känns väl kanske lite hårt uttryckt? Det är såklart helt okej om du väljer att stå över denna generation men det finns väl ingen anledning att svära över de som inte gör det?

@NordhNet: härligt svar! Så oväntad och det gör mig glad. Du har såklart rätt...min frustation över att min hobby blir utnyttjad över pengaglada företag som håller sitt intresse över den support de fått från entusiaster gör mig olycklig vilket fick mig att svära, Och det är ovanligt för mig men tack för du gjorde mig ödmjuk igen.

@Manne Saint: Ingen fara, alla är vi människor och jag kan förstå din frustration.
Vi får hålla tummarna på att testerna blir bra

Är de Minecraft och Terraria som dem har kört i 4K 100+ FPS? Inte imponerade isåfall. Säger dem inte vilka spel som testats så spelar de ingen roll hur höga siffrorna är dem kommer att förbli värdelösa om man inte vet om de är en titel som är krävande eller inte.

*Tråd rensad*

Tagit bort ett irrelevant och meninglöst sidospår. Vänligen håll er till ämnet.

Skrivet av Gyhlen:

Tyvärr så är det sånt tänk som gör att nVidia kan köra med sina otroliga ockerpriser.

Men vad ska vi alla göra då? Strunta i att köpa från dem och köpa sämre hårdvara från en konkurrent bara för att det är billigare. Eller strunta i att köpa nytt överhuvudtaget.

Vi flesta strävar efter bättre hårdvara och i detta fallet är det vi som får bita i det sura äpplet när det gäller priset.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Slagt:

.(...)Eller strunta i att köpa nytt överhuvudtaget.(...)

Skickades från m.sweclockers.com

Korrekt! Enda "språket" en producent förstår - är när kunderna uteblir.

Denna prissättning är förmodligen för att få tömma lagren på Pascal. Istället för att sänka priserna på dessa så väljer nvidia skyhöga priser på dom nya korten. När lagren på 1000-serien börjar vara tömda så hamnar troligen Turing på Pascals nuvarande priser.

Fortsatt fina marginaler på alla sålda Pascal och skyhög vinst på varje såld Turing. Win-win för Nvidia som bara konkurrerar bara med sig själva.

Skrivet av Ywap:

Denna prissättning är förmodligen för att få tömma lagren på Pascal. Istället för att sänka priserna på dessa så väljer nvidia skyhöga priser på dom nya korten. När lagren på 1000-serien börjar vara tömda så hamnar troligen Turing på Pascals nuvarande priser.

Fortsatt fina marginaler på alla sålda Pascal och skyhög vinst på varje såld Turing. Win-win för Nvidia som bara konkurrerar bara med sig själva.

Spot on !

Samt att keynoten som gavs var luddig. Det ligger givetvis i nvidias målbild att det ej ska vara enkelt att göra jämförelser mellan pascal/turing just nu. Man maximerar värdet genom denna fina manöver, vi kan kalla det hybrid marknadskrigsföring.

Aritekturella förbättringar i turing gick man ej igenom på djupet, heller inte gains av dlss. Med flit gissar jag.

Det är genialisk faktiskt. Embargot släpper dagar innan release, då har de för längesedan sålt av sin stock av 300k pascal kort de fått tillbaks ifrån OEM partnern. Hela internet (nästan) stormar, de har åstadkommit exakt vad keynotens syfte var.

Att skapa förvirring kortsiktigt, med målet att stänga gen 10.

Jaja spännande tider, väntan på rtx 2080/2080ti benchmark leaks från tredjepart har börjat

Det verkar snarare vara partnertillverkarna som är de som höjt priset för att kunna sälja sina Pascalkort, det är partnertillverkarna som sitter med massvis med kort de måste bli av med.

Skrivet av Aktsu:

Det verkar snarare vara partnertillverkarna som är de som höjt priset för att kunna sälja sina Pascalkort, det är partnertillverkarna som sitter med massvis med kort de måste bli av med.

Möjligt, vet inte hur det funkar riktigt. Men är inte en OEM partner någon som skapar tredjepartskort? dvs korten nvidia fått tillbaks är nakna kort utan kylare osv.

Jag misstänker dock att även om de tömmer lagren på gamla kort serien, så kommer priset ändå att ligga som det gör nu på RTX korten. Vi får se hur detta utvecklas. Sugen på ett, men inte till priset av en ultrabook.

Senast redigerat 2018-08-23 08:47: Rättstavning och fixat särskrivning.

Jag tror RTX blir ännu ett PhysX, eller liknande buzzword. Snabbare kort absolut, men att det skulle vara ett sådant teknikskifte tror jag inte på.

Skrivet av Doorfen:

Möjligt, vet inte hur det funkar riktigt. Men är inte en OEM partner någon som skapar tredjepartskort? dvs korten nvidia fått tillbaks är nakna kort utan kylare osv.

Fast har de fått tillbaka massa kort då? Det jag fått höra är att till skillnad från normalt så tar inte Nvidia på sig några kostnader i samband med att sälja ut gamla kort till lägre priser.

Skrivet av tvelander:

Kommer bli en lång månad av väntan

Synd att du bara får köpa två per eller hur?

och ja, det blir en lång månad.

Skrivet av Sifear:

Synd att du bara får köpa två per eller hur?

och ja, det blir en lång månad.

Inget beställt ännu vill see prestanda test om jag köper 2x 2080 eller 2080ti

Skrivet av Aktsu:

Fast har de fått tillbaka massa kort då? Det jag fått höra är att till skillnad från normalt så tar inte Nvidia på sig några kostnader i samband med att sälja ut gamla kort till lägre priser.

SweClock hadde en art. om dette for en tid siden. Nvidia vil ikke gi kompensasjon for salgskanalen dersom de senker priset for å kunne ta inn den nye linjen av kort. Noe de har gjort tidligere fra det jeg skjønner.

@dlq84: Beror helt på vilken typ av ray tracing man talar om. Det är mycket långt kvar till realtids fotorealistiskt ray tracing. Jag körde ray tracing på min GPU redan 2012 https://www.youtube.com/watch?v=pm85W-f7xuk

Skrivet av Slagt:

Men vad ska vi alla göra då? Strunta i att köpa från dem och köpa sämre hårdvara från en konkurrent bara för att det är billigare. Eller strunta i att köpa nytt överhuvudtaget.

Vi flesta strävar efter bättre hårdvara och i detta fallet är det vi som får bita i det sura äpplet när det gäller priset.

Skickades från m.sweclockers.com

Precis, det är vi konsumenter som har makten.

Skrivet av Exxovion:

Precis, det är vi konsumenter som har makten.

Men va fan är det för resonemang, egentligen? Bojkotta Audi genom att köra Skoda istället och sitta i sin lite sämre, lite mindre roliga och lite billigare bil och sura om att Audi ska minsann fan inte ha mina pengar. Lever folk så? Ok om det är mer pengar än man har råd att lägga och man är missnöjd över det, det är rimligt ändå men att sänka sin standard bara för att bevisa en poäng för ett high-end varumärke känns bara fånigt och självdrabbande.

Skrivet av requiro:

När kan man förvänta sig att Sweclockers lägger upp prestanda testet på rtx 2080 ti?

Så resurskrävande att grafikkort som lanseras i år som bokstavligen skapats för tekniken inte hänger med. Med andra ord... den är inte mogen och därför är folk negativa. Inte svårt att räkna ut direkt..

Skickades från m.sweclockers.com

@Masyve: Skulle väl snarare säag isåfall att om man vill rösta med plånboken så kan man välja att inte köpa in till ovettiga priser för att få features som inte är i bruk på spelmarknaden än. Jag önskar att jag kunde motivera ett köpt av 2080Ti för att byta ut mitt 1080Ti men misstänker att jag skulle ångra köpet då jag tror det kommer dröja ett tag innan jag får något riktigt bra i utbyte och i de saker som faktiskt spelas nu så vet jag inte om prestandaökningen kan motivera 10k mellanskillnad.

Och håller inte med om jämförelsen Skoda - Audi- har en fullutrustad Octavia Scout från tidigt 2016, provkörde även A4 Allroad, samt Passat och A6, kände inte att någon kändes lyxigare eller "bättre" än någon annan, men Scouten är rätt rejält mycket billigare. A4 vilken var närmast Scouten annars satt man trångt som fan i tyckte jag och Passat / A6 kändes tunga och mindre "sportiga". Men, alla bilentusiaster jag känner har förklarat ett antal gånger att Audi är den enda bilen som har en fyrhjulsdrift som faktiskt fungerar, VW kan vara okej om man är fattig men en Skoda är i princip meningslös Efter 28 månader och 6900 mil körda så har jag dock inte ett enda klagomål.

Skrivet av grönsaksröra:

Haha, "bara" 1080p i raytracing? Folk behöver ta sig en reality check...

vadå, kan man bara köra den upplösningen för RT?
Är det officiellt uttalat?

Skrivet av Masyve:

Men va fan är det för resonemang, egentligen? Bojkotta Audi genom att köra Skoda istället och sitta i sin lite sämre, lite mindre roliga och lite billigare bil och sura om att Audi ska minsann fan inte ha mina pengar. Lever folk så? Ok om det är mer pengar än man har råd att lägga och man är missnöjd över det, det är rimligt ändå men att sänka sin standard bara för att bevisa en poäng för ett high-end varumärke känns bara fånigt och självdrabbande.

Audi och Skoda, samt några andra märken, ägs av VAG-koncernen. Så ska man bojkotta Audi får man välja en bil ifrån ett annat bolag givetvis.

Det har ju effekt iallafall, om de inte får sälja till det pris de sätter.

Skickades från m.sweclockers.com