Hur länge håller er kringutrustning?

In-ear trådlösa för mobiltelefoner är jag hopplös med, finns inga som överlever 12 månader i princip. Hörlurar till pc har en livslängd på 2-3 år, senaste (AKG) är på väg in på 3-4 så håller tummarna. Är ändå varsam med grejerna men det är ju å andra sidan mer påfrestningar på dem än andra kringutrustningar.

Möss, tangentbord, skärmar klarar sig 5-10 år för min del (min g700 har dock utvecklat ett dubbelklick men ska antingen leja ut det eller byta själv). Lägger hellre en slant på kvalitet och får njuta av bra utrustning än köpa skräp varje år.

Hörlurar - Sennheiser HD 600: Inköpt 2011. Har gjort ett par byten av ofräscha kuddar men inga sladdbyten än så länge. Låter bara bättre med tiden.

Tangentbord - Ducky: Inköpt 2014. Aldrig haft ett mekaniskt tangentbord som pajat utan alltid bytt för att jag velat testa något nytt eller önskat andra funktioner.

Mikrofon - Audio Technica AT2020: Inköpt 2017. Inga problem än. Hade en USB Samson innan som fungerade i 8 år innan den började knastra.

Mus - Mionix Naos 7000: Inköpt 2017. Håller drygt 2-3 år innan de blir glapp i sladden. Men Mionix möss passar min hand perfekt så lär fortsätta med dem i framtiden även om det alltid blir glapp. Haft möss från dem sedan 2010 och flirtat med både Logitech och Steelseries men alltid gått tillbaka Mionix. Kör med deras musmattor också då de brukar hänga med i priset.

Jag har nog aldrig varit med om att något har slutat fungera (har oftast köpt nytt efter x antal år och lagt det gamla i en låda). Använder nog saker i minst 2 år (min MX518 och mitt Siberia V2 har hängt med bra länge dock).

Skulle vara en Ducky-bräda som frugans brorsa spillde cola i, men det är ju inte trasigt. Behöver bara en ordentlig rengöring (som aldrig blir av).

Min razer diamondback LE plasma pajade efter 6 år. Fungerar igen efter ghettofix av tråd på den. En Razer diamondback 3G som pajade efter några månader. Resten har hållit hittils och endast blivit ersatt pga inköp av bättre alternativ

Jag har et Creative Live! Cam köpt år 2006 det fungera fortfarande men jag blev tvingade att köpa nytt då Win 7 beta drivrutinen inte fungerade med UWP på Windows 10. Beta drivrutinen var den sista drivrutin som släpptes till det webcam.

Sen mitt SteelSeries G6 V2 har jag nu haft sen 2010 samma gäller med min Logitech G500 mus.

Min USB 2.0 HUB blev köpt 2008 som fortfarande används och fungera.

En Samsung 913n 4:3 monitor köpt år 2006 som fortfarande används och fungera.

Ett par Creative högtalare som jag köpte 2005 och i dag används av min mamma.

Creative 5.1 högtalare från 2005 någon gång börjar nog visa sin ålder nu.

G9 mus och G15 tangentbord från 2006/2007 är det också hög tid att byta ut.

Skärmen från 2006 används idag av mamma...

Hörlurar brukar jag byta efter 5-6 år. Mina första KOSS-lurar från 2003 använder jag på jobbet fortfarande, men kuddarna är rätt så stela och spruckna.

Men allt fungerar fortfarande så det tar emot...

Oftast lite för länge, ser nya saker som man skulle vilja ha, tangentbord eller möss eller headset. Men eftersom att prylarna inte går sönder utan bara håller så blir det lite svårmotiverat att köpa nya saker.

Sen går ju sånt annat sönder som kanske inte riktigt faller in under kringutrustning in, typ robotdammsugaren, mest en tråkig utgift när man vill lägga pengar på de övre sakerna

Jag har genom åren slängt otaliga headsets, både billiga och dyrare. Jag gav upp och köpte bara billiga headsets under ett antal år just för att det inte verkade spela någon roll om de kostade 149:- eller 1599:-, till slut blev det ändå glapp i sladden liksom.
De senaste åren har jag kört trådlöst, och när mitt trofasta creative headset sprack i plasten en dag så gjorde jag slag i saken och gav mig själv ett Steelseries Siberia 800 i present. Egentligen föll valet på just det för jag fick det för halva priset, annars hade jag nog aldrig ens tittat på det.
Hur som helst är jag förbannat nöjd med det. Bra ljud, inga uppkopplingsproblem, lång räckvidd, och det verkar vara hållbart (så här långt alltså)..

När det gäller mus och tangentbord kör jag inga speciella grejer, och de byts ut när de går sönder eller är slut på andra sätt (dubbelklick osv). Jag hade en mus ett tag som blev äcklig till slut, det var nåt gummiöverdrag på den som långsamt smulades sönder, och blev kladdigt i sommarvärmen. det var någon Steelseries också tror jag. Det blev en Razer Chroma efter det och den har hållt bra.

Förr fick barnen ärva mina skärmar när jag skaffade nya, oftast för jag ville ha större. Men nu verkar det ha blivit tvärt om, grabben köpte nån fancy 240hz skärm med gsync, så jag fick ärva hans gamla

Jag är en Logitech människa. Ni som minns dom gamla MX mössen och mössen innan dess, 5xx serien t.ex.
Så jag har alltid kört på Logitechs grejer när det kommer till tangentbord och möss. Men sen en dag förra hösten så köpte jag Destiny 2 Collectors Edition tillsammans med mus, headset och tangentbort (dock utan ÅÄÖ). Den musen har fått en grop i vänstra sidan där tummen skall vila, skrollhjulet låter märkligt, vänster klicken klickar liksom inte riktigt men registrerar ändå klicken.

Headsetet, det glappar i sladden och då har sladden mer eller mindre legat stilla sedan dag 1, har dragit ur den någon enstaka gång dock.

Dessa prylar är från Razer..
Så jag gör detta kortfattat. Kommer _ALDRIG_ köpa en produkt från Razer igen. Utan det får bli Logitech, har ändå redan ersatt tangentbordet med Logitech G910 och musen är ersatt med en från Logitech. Deras prylar håller i 10år. Kan inte säga så mycket om deras headset dock, men högtalare som t.ex Z-5500 har fått dunka HÅRT under 7 år innan dom blev utbytta mot Z-906. Deras skit håller helt enkelt och dom vet vad som pysslar med

Inget har gått sönder någonsin förutom en scrollwheel på min rival 300 mus som gick att fixa med att öppna musen och pilla lite.
Nu kör jag en Sensei 310 som är bekvämaste musen jag haft på 20 år.

99% av grejerna håller tills köpsuget på nytt skit kommer.

Min g502 har börjat göra någon form av dubbelklick när jag klickar en gång och den är nog lite mer än 1 år nu tror jag

Tangentbord - Logitech G15 (V.1) ca 10 år
Mus - Logitech MX518 ca 10 år
Headset - Steelseries Siberia (V.1) ca 8 år
Tangentbordet i lika bra skick som när det köptes. Absolut värt sina pengar. Musen lite nött, men nästan i lika bra skick som när den köptes in. Absolut värt sina pengar. Headsetet fungerar fortfarande, en del som nyligen lossnade men gick att lösa med tejp. Lite plastigt men annars perfekt headset som sitter bra på huvudet.

DVD-brännare

Min dvd-brännare har nog följt med braaaa länge nu. Använder den aldrig, men flyttar alltid över den till nya chassien "ifall att"
Gissar att den är från 2003 eller nått

"Tills den går sönder" eller "det beror på".

Jag mördar ingen utrustning i frustration, så ur det perspektivet är det ganska länge. Men vissa saker går ju sönder för att jag eller nån i närheten fumlar kraftigt. Som när mitt gamla Logitech G15v1 fick en halv cider i sig. Det kämpade på tappert i ett par år efter det, men till slut gav USB-kontakten upp pga slitage. Det åkte med till många LAN.

Nu har jag haft samma grejjor i flera år. Min gamla Belkin n52 ligger fortfarande i en hylla, fullt fungerande men ersatt av en G13. Höll hela min World of Warcraft-karriär, så det får jag ändå se som ett toppbetyg i kvalitet.

Det jag bytt ut mest på sistone är skärm (uppgradering till 144hz) och tangentbord (ville ha mekaniskt). Men inget för att det gått sönder sedan mitt G15v1.

Jag har min gamla trådlösa G7-mus nånstans med, men mottagaren är spårlöst försvunnen. *sadface*

Har mina uråldriga Creative Fatal1ty-lurar på jobbet sedan de ersatts av trådlöst hemma. Fortfarande top notch.

Tangentbord brukar hålla rätt länge. Mitt nuvarande från qpad köptes 2012 och har hängt med sedan dess, utan att strula. Visst saknas det text på tangenter och space är blankpolerad, men det hänger fortfarande med och visar inga tecken på att sluta. (Trots ett par spill-incidenter)

Mus. Nuvarande har varit med i snart två år, men den förra hängde med från 2005 (Så ungefär 11-12 år) och byttes bara ut för att den började bli lite väl sunkig och svår att hålla ren. mx518 var en riktigt trevlig mus!

Headsets brukar inte tåla ett dugg, och håller vanligtvis i ett par år. Nuvarande har dock hängt med i 3, vilket gör att de reserver jag har liggande känns lite överflödiga..

Mus + tangentbord 10+ bast.
Headset max(!) 3 månader.

Skrivet av Jonny Myran:

Tangentbord – 5 år
Hörlurar – 2 år
Möss – 2 år

Exakt fast hörlurar kan ha ännu kortare livslängd för mig. Typ 1-2 år.

Skickades från m.sweclockers.com

Min senaste skärm har hängt med sedan 2008, väldigt nöjd med den och roligt nog köpte jag den via en reklamannons på swec (Eizo FlexScan HD2441W). Släpade den till och med över Atlanten.

När jag var mindre bytte jag möss rätt ofta, inte för att dem paja utan för jag ville testa något nytt. Var riktigt trevligt att byta från kulmus till optisk (Microsoft IntelliMouse). Men efter jag flytta utomlands så har det blivit en och samma mus ett bra tag (+5år), och var bara nu det senaste året jag bytte upp mig till en logitech G900, då jag var tvungen att skruva isär min gamla hela tiden och fixa brytarna. Men den funkar fortfarande, frun använder den, men klicken är riktigt svampiga om man jämför med G900.

Tangentbord var lite tvärtom mot möss. Bytte sällan när jag var mindre, kanske 3-4år. Där var några som strök med pga cola spill etc på lan. Körde ett vad jag tror är logitech k740 (kan vara en tidigare modell) i +5år, vilket nu används av frun. Då jag för några årsedan upptäckte ErgoDox tangentborden och har gått över helt till dem. Hoppas dem ska hålla ett bra tag framöver.

Hörlurar är nog det som har hållt sämst för mig, många sladdar som jag har behövt byta pga glapp. Behövt uppgradera pga att dem har slutat sälja reservdelar osv. Kör trådlöst nu så får se om det funkar bättre.

Använder fortfarande ett Logitech Ultra X Premium

Det måste vara minst 12 år gammalt.

Min MS intelliMouse explorer 3.0 köptes för 14-15 år sen, går aldrig sönder, är inne på min 6 MX master på andra datorn, köpte när 3.0 skulle sluta säljas 2 st för att ha i reserv den har aldrig behövt använda dem ännu!

Det andra börjar bli till åren men klarar sig, önskar att min Eizo skärm snart ska dö så man kan köpa en 4K men blir nog först när 8K kommer skarpt som den dör.

Sitter på ett Ducky Shine 3, köpte begagnat och har nu +5 år på nacken
Hörlurar byts ut mellan 2-3 år
Mössen håller också något liknande

Hörlurar-Sennhesier HD414. Köpta någon gång på 80 eller 90-talet. Bytt sladd några gånger. Problem med stor kontakt men har en adapter till dagens 3.5 mm. Har även fått byta skumgummikuddarna några gånger som brukar vittrar sönder efter några år.

Har ett headset Logitec G35 som jag haft några år. Blir lite varma om man har dom ett tag så används väldigt lite men kåporna har börjat vittra sönder. Ca 5 år men dålig kvalitet på kåporna.

Mus LG-5xx (Proton) som jag haft några år. Trodde ett tag att den var slut, som förra att lampans som är i stället för kulan slutat lysa. Körde med andra musar(möss?) ett tag men sen visade det sig att jag fått ny Windovsversion som inte var uttestad. Nu går den igen.