Microstuttering/lagg(?)

Spelar du bara onlinespel eller händer det även i spel som inte är online?

Endast spelat onlinespel, så det vågar jag faktiskt inte svara på.
Men vad tänker du är felet ifall det inte skulle hända i offlinespel?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av pettiz:

Endast spelat onlinespel, så det vågar jag faktiskt inte svara på.
Men vad tänker du är felet ifall det inte skulle hända i offlinespel?

Skickades från m.sweclockers.com

Eftersom du bara testat online spel kan det mycket väl vara din internetanslutning som krånglar.

Det känns mer som när ”nätet” hackar till än hårdvara. Hade det varit hårdvara skulle du antagligen ha det hela tiden och inte bara vissa dagar.

Skrivet av KeyPakt:

Det känns mer som när ”nätet” hackar till än hårdvara. Hade det varit hårdvara skulle du antagligen ha det hela tiden och inte bara vissa dagar.

Det är ju hela tiden jag har dessa problem, men kan ju testa något offlinespel för att utesluta det

Men vad bör jag göra isåfall?

Skickades från m.sweclockers.com

Detta ser ut att vara precis samma skit som jag har...

Detta löste mina problem.

http://www.thewindowsclub.com/ultimate-windows-tweaker-4-wind...

How to : https://www.youtube.com/watch?v=7XnMc3haf0k

Senast redigerat 2018-06-04 21:25
Skrivet av Marroak:

Detta ser ut att vara precis samma skit som jag har...

Detta löste mina problem.

http://www.thewindowsclub.com/ultimate-windows-tweaker-4-wind...

How to : https://www.youtube.com/watch?v=7XnMc3haf0k

Jag har testat det där, samma problem kvarstår. Även vid överklocking av processorn blir det inte någon skillnad.
Jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja i nu.

Skrivet av pettiz:

Jag har testat det där, samma problem kvarstår. Även vid överklocking av processorn blir det inte någon skillnad.
Jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja i nu.

Har du provat med något offline/singel player spel ännu?

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av pettiz:

Jag har testat det där, samma problem kvarstår. Även vid överklocking av processorn blir det inte någon skillnad.
Jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja i nu.

Tråkigt att problemet kvarstår!
Skulle du kunna skriva exakt vad du använder för hårdvara och hur din uppställning ser ut.
Som t.ex vilken router använder du och kör du på trådlöst nätverk, samt vad har du för nätverkskort installerat?
Använder du dig av de integrerade ljudkortet eller ett annat via PCI/USB?

Skrivet av Xyborg:

Har du provat med något offline/singel player spel ännu?

Skickades från m.sweclockers.com

@pettiz:

1.Lås uppdateringsfrekvensen till 60Hz i Nvidias kontrollpanel, se om det gör någon skillnad.

2.Kanske testa utan dedikerat grafikkort, testa att köra med den integrerade kretsen som sitter inbyggd i CPU.
Sedan kör du något lättare spel och skalar ned grafik.

Skrivet av Xyborg:

Har du provat med något offline/singel player spel ännu?

Skickades från m.sweclockers.com

Nej, kan du tipsa om något jag bör testa?

Skrivet av b0tman:

Tråkigt att problemet kvarstår!
Skulle du kunna skriva exakt vad du använder för hårdvara och hur din uppställning ser ut.
Som t.ex vilken router använder du och kör du på trådlöst nätverk, samt vad har du för nätverkskort installerat?
Använder du dig av de integrerade ljudkortet eller ett annat via PCI/USB?

Intel Core i5 8600k @stock.
MSI Z370-A Pro, kör med det standardinbyggda nätverkskortet.
Dessa ram minnen
EVGA Supernova G2 850W
Asus ROG Strix-GTX1070 Gaming OC
OCZ-ARC100 som jag kör windows på, sen en Samsung SSD 850 EVO 500GB med spelen på.

Spelar ingen roll ifall jag kör med ena eller andra, problemet är detsamma.

Kör med Telias standardrouter med kabel.

Jag kör med ett Steelseries arctic 7.

Har bytt ut moderkortet, samt testat ett annat grafikkort.

Har jag missat något så får du gärna hojta till!

Skrivet av Persikan:

@pettiz:

1.Lås uppdateringsfrekvensen till 60Hz i Nvidias kontrollpanel, se om det gör någon skillnad.

2.Kanske testa utan dedikerat grafikkort, testa att köra med den integrerade kretsen som sitter inbyggd i CPU.
Sedan kör du något lättare spel och skalar ned grafik.

1. Har faktiskt inte testat låsa uppdateringsfrekvensen på 60Hz, men kanske bör testas. Om jag nu inte ser några fler problem, vad är problemet då? skärmen? Har faktiskt inte testat en annan skärm.. Men med tanke på att det även laggar till med ljud osv så ser jag det som att det är ganska långsökt, men jag är villig att testa allt!

2. Jag har testat med ett annat grafikkort, tycker det borde vara löst då om det nu skulle vara grafikkortrelaterat.
Även bytt moderkort om det nu skulle vara så att PCI-E porten har tagit stryk, men samma problem kvarstår..

Menar inte att jag inte bör testa det du skriver, men känns fortfarande långsökt.
Uppskattar all hjälp för att lösa det här, snart blir jag nästan tvungen att skrota datorn och köpa mig AMD istället då detta är något som förstör min spelupplevelse något enormt!

Det är W10 som har problemet, med minnes läckor i W10 senda 1803.

Jag kör W7 pga det atm sålänge.

https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/7a0763/standby_me...

Mini fix inte säkert det funkar.

https://forums.geforce.com/default/topic/1004600/geforce-driv...

Samma här över 300 sidor.

Jag orkade inte mer körde på W7 på en extra disk.

@Pettiz

Skrivet av tvelander:

Det är W10 som har problemet, med minnes läckor i W10 senda 1803.

Jag kör W7 pga det atm sålänge.

https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/7a0763/standby_me...

Mini fix inte säkert det funkar.

https://forums.geforce.com/default/topic/1004600/geforce-driv...

Samma här över 300 sidor.

Jag orkade inte mer körde på W7 på en extra disk.

@Pettiz

Testade med windows 8, samma problem där.

Lyckades aldrig kunna installera windows 7 av någon skum anledning, så jag orkade inte hålla på mer så jag testade windows 8.

Skrivet av pettiz:

Testade med windows 8, samma problem där.

Lyckades aldrig kunna installera windows 7 av någon skum anledning, så jag orkade inte hålla på mer så jag testade windows 8.

Tvek w8 löser det samma grund som W10

Skrivet av tvelander:

Det är W10 som har problemet, med minnes läckor i W10 senda 1803.

Jag kör W7 pga det atm sålänge.

https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/7a0763/standby_me...

Mini fix inte säkert det funkar.

https://forums.geforce.com/default/topic/1004600/geforce-driv...

Samma här över 300 sidor.

Jag orkade inte mer körde på W7 på en extra disk.

@Pettiz

Wow! Men vad innebär det om man inte upplever dessa problem själv med W10 och senaste patcharna?

Skrivet av tvelander:

Tvek w8 löser det samma grund som W10

Lite det jag var orolig för, haha...
Kanske ska ge mig på att installera w7 igen då..

Skrivet av Joppis:

Wow! Men vad innebär det om man inte upplever dessa problem själv med W10 och senaste patcharna?

Då har du inte det problemet, jag har det på 4a datorer.

Skrivet av pettiz:

Nej, kan du tipsa om något jag bör testa?

Intel Core i5 8600k @stock.
MSI Z370-A Pro, kör med det standardinbyggda nätverkskortet.
Dessa ram minnen
EVGA Supernova G2 850W
Asus ROG Strix-GTX1070 Gaming OC
OCZ-ARC100 som jag kör windows på, sen en Samsung SSD 850 EVO 500GB med spelen på.

Spelar ingen roll ifall jag kör med ena eller andra, problemet är detsamma.

Kör med Telias standardrouter med kabel.

Jag kör med ett Steelseries arctic 7.

Har bytt ut moderkortet, samt testat ett annat grafikkort.

Har jag missat något så får du gärna hojta till!

1. Har faktiskt inte testat låsa uppdateringsfrekvensen på 60Hz, men kanske bör testas. Om jag nu inte ser några fler problem, vad är problemet då? skärmen? Har faktiskt inte testat en annan skärm.. Men med tanke på att det även laggar till med ljud osv så ser jag det som att det är ganska långsökt, men jag är villig att testa allt!

2. Jag har testat med ett annat grafikkort, tycker det borde vara löst då om det nu skulle vara grafikkortrelaterat.
Även bytt moderkort om det nu skulle vara så att PCI-E porten har tagit stryk, men samma problem kvarstår..

Menar inte att jag inte bör testa det du skriver, men känns fortfarande långsökt.
Uppskattar all hjälp för att lösa det här, snart blir jag nästan tvungen att skrota datorn och köpa mig AMD istället då detta är något som förstör min spelupplevelse något enormt!

Prova vilket nyare spel som helst med singelplayer. Far Cry 5 eller Battlefield 1?

Skickades från m.sweclockers.com

Ja, nu drar jag igång denna tråd igen.

Har inte prövat någonting nytt igen, förutom en formatering av burken.
Testat diverse inställningar, olika drivrutiner, olika grafikkort, olika moderkort.
Så nästa steg är att testa andra ram-minnen, CPU, men tycker det känns långsökt att detta skulle ha något med det hela att göra...

Har ni några andra idéer?

Oftare än aldrig är det mjukvara som spökar, jag föreslår att du resettar allt på den sidan.
Formatera och installera endast grafikdrivrutinerna och inte geforce experience, återkom med resultat

@pettiz:

Du måste utesluta ditt nätverk.
Gör något så enkelt som att ansluta din telefon med usb, sedan internetdelar du via usb-sammanlänkning (dra ur nätverkskabeln)
Kvarstår problemet?

Kan du inte internetdela via telefonen, ta datorn till valfri vän och prova där (ta inte med den nätverkskabel du använder fn)

Sedan skulle jag vilja veta vilken skärm du använder, upplösning samt hz.

Samt skulle jag vilja veta om du har problem med ljud-drivrutinen fortfarande eller om du löste det på något sätt.
Syftar på: https://imgur.com/a/shDfcPh

Återkom

Senast redigerat 2018-11-30 22:25
Skrivet av trattgunnar:

Oftare än aldrig är det mjukvara som spökar, jag föreslår att du resettar allt på den sidan.
Formatera och installera endast grafikdrivrutinerna och inte geforce experience, återkom med resultat

Datorn har varit nyformaterad, med endast drivrutinen installerade utan GeForce Experience utan någon skillnad alls.

Skrivet av milkab:

@pettiz:

Du måste utesluta ditt nätverk.
Gör något så enkelt som att ansluta din telefon med usb, sedan internetdelar du via usb-sammanlänkning (dra ur nätverkskabeln)
Kvarstår problemet?

Kan du inte internetdela via telefonen, ta datorn till valfri vän och prova där (ta inte med den nätverkskabel du använder fn)

Sedan skulle jag vilja veta vilken skärm du använder, upplösning samt hz.

Samt skulle jag vilja veta om du har problem med ljud-drivrutinen fortfarande eller om du löste det på något sätt.
Syftar på: https://imgur.com/a/shDfcPh

Återkom

Jag ska testa det där med att internetdela via telefon och återkomma.

Skärmen jag använder är en Asus ROG Swift PG279Q, 144hz, prövat med g-sync på och av, ingen skillnad.

Ja, jag har avinstallerat hela ljud-drivrutinen och kört på nytt. Sedan dess har inte det programmet visat något.

Jag har testat utan nät, helt och hållet. Kör single player spel men dessa smålagg finns kvar, testade även med att internetdela via telefon utan någon förbättring.

Kan ett dåligt nätaggregat påverka detta?

Grafikkortet som sitter i burken nu satt i min gamla dator som fungerade utan problem, samma med SSD-diskarna.
Nätaggregatet är dock nytt, samt moderkort, CPU och ram.

Senast redigerat 2018-12-05 05:29

Testat stänga av pagefilen?
Har du kollat så inga processer sitter och kör?
Stäng av services i Windows som inte används.

Jag är intresseead av lösningen av detta problem.

Skrivet av Larrxi:

Testat stänga av pagefilen?
Har du kollat så inga processer sitter och kör?
Stäng av services i Windows som inte används.

Jag är intresseead av lösningen av detta problem.

Inget arbetar ovanligt högt, så inget som spikar där.
Pagefilen har jag inte testat att stänga av, får testa det.

Alla onödiga services är avstängda.

Ja, en lösning vore toppen

Skickades från m.sweclockers.com

Prova stänga av HPET.

Det finna två olika sätt. Att stänga av i BIOS och att stänga av i Windows.
Testa stänga av i BIOS först och sen även i Windows.

Har du installerat alla drivers till moderkortet?
Hittade på MSI för MSI Z370-A Pro dessa drivrutiner:
https://www.msi.com/Motherboard/support/Z370-A-PRO

Intel Chipset Driver
Intel Rapid Storage Technology Driver
Realtek PCI-E Ethernet Drivers

Senast redigerat 2018-12-06 03:35
Skrivet av Larrxi:

Prova stänga av HPET.

Det finna två olika sätt. Att stänga av i BIOS och att stänga av i Windows.
Testa stänga av i BIOS först och sen även i Windows.

Har du installerat alla drivers till moderkortet?
Hittade på MSI för MSI Z370-A Pro dessa drivrutiner:
https://www.msi.com/Motherboard/support/Z370-A-PRO

Intel Chipset Driver
Intel Rapid Storage Technology Driver
Realtek PCI-E Ethernet Drivers

Alla drivrutiner installerade, även prövat utan osvosvosv.
HPET avstängt i BIOS, ingen skillnad, även testat att stänga av i Windows, men det hjälper inte.

Vilka drivrutiner har du testat? Det kom ett gäng versioner som hade problem med "Using power monitoring in GPU monitor tools causes micro stutter.". Jag hade problem med det i slutet av sommaren när jag uppdaterade från drivare från januari.

Tror dock det är fixat nu om du kör senaste drivrutinerna, vilket jag antar att du gör. Men lika bra att ge alla möjliga relaterade lösningar för säkerhets skull.

Skrivet av epaaj:

Vilka drivrutiner har du testat? Det kom ett gäng versioner som hade problem med "Using power monitoring in GPU monitor tools causes micro stutter.". Jag hade problem med det i slutet av sommaren när jag uppdaterade från drivare från januari.

Tror dock det är fixat nu om du kör senaste drivrutinerna, vilket jag antar att du gör. Men lika bra att ge alla möjliga relaterade lösningar för säkerhets skull.

Antar att du syftar på grafikdrivrutinen? Isåfall är det den senaste. Är ganska noga med att uppdatera så fort en ny kommer ut.

@pettiz: Vilken skärm kör du? Tänker om du kör med gsync eller 144hz osv