Vad använder du för datormus?

MX Master på jobbet

Steelseries Rival 300 hemma

för stationära datorn används en Corsair m65 white (gamla helvita versionen)
https://inetimg.se/img/1600x900/6101831_4.jpg
Bra grejer - Vit och OK utseende ;). Samt inget gummerat överdrag som blir kass/kladdigt efter några år.
Kass - mjukvaran som inte är så logisk. Samt tumknappen som på första versionen var placerad så långt fram att den blir oanvändbar.

Jobb, surfplattor och annat - Logitech MX master
https://c.slashgear.com/wp-content/uploads/2015/03/logitech-m...
Bara bra rakt igenom. Ja inte till spelande kanske, men det används den inte till heller.
Hade visserligen velat kunna binda helt egna macros till någon knapp men det går inte vilket är synd. Finns främst på gamingtmöss verkar det som...

Logitech g600 hemma pga trådlöst är bäst! Inga störiga sladdar.

Skickades från m.sweclockers.com

Logitech G402. En duglig datormus!

Logitech G600. Finns ingen bättre MMO mus. Kommer bli så ledsen när denna går sönder. Dom tillverkas tyvärr inte längre. Grejen som gör denna lite mer speciell är just att den har en tredje mus knapp bredvid högerklick. Denna är enligt standard "bindad" till Logitech egna G-shift. Vilket gör att om du håller ned den och trycker på någon av tum-knapparna så blir det helt plötsligt helt nya "binds" på tum knapparna. Väldigt bra om ni frågar mig.

Underlättar när man spelar spel som FFXIV där man använder spells/attacker på 1 till "´" tangenterna. Så kan man ha 2 hotbars "bindade" till musens tum-knappar och då behöver man nästan aldrig flytta fingrarna från "WASD". Man måste nämligen röra på sig väldigt mycket under boss strider.

Plus att man också kan använda tum-knapparna som en NUMPad.

Steelseries Rival Optical Mouse

På jobbet: DELL generic

Hemma: ROCCAT TYON

EDGE 3200 T2

Jag kör på denna snart 10åriga skapelse. Det blir nog en Qpad 8K när denna ger upp.

har använt en massa razer möss i flera år innan jag bytte tillbaka till logitech

använde flera Razer Diamond backs men alla gick sönder efter runt 1-2 års användning. när dem slutade tillverka första versionen av dem byte jag till Razer Imperator, första versionen av Imperator var usel, men efter att dem ändrade om i sensorn så funkade den bra i CA 4år då vänster klicken gick sönder.

Har kört på Mionix Naos i många år nu. Har provat många dyra möss mellan åren men inga är lika sköna som Naos. Just nu har jag Naos 7000.

Microsoft Lazormouse 6000 (tror jag det står på undersidan, lite utslitet)

Både hemma och på jobbet

Logitech 603, G900, G403 wireless 2x + Trådad som extra mus.
Har massa extra över hemma, 3-4 Rival, Xtrfy musen heaton edtion.
Deathadders etc

Använder tre möss logitech g403 wireless, mionix naos 7000 x2. Gillar naos formen, otroligt skön. Dock så är trådlös helt fantastiskt på g403 ingen extra latens. Ingen kabbel som kan strula är grädden på moset.

Skickades från m.sweclockers.com

Mycket Logitech här Själv kör jag med en Mionix Naos 7000, som nyligen fick ersätta min Naos 3200. Nog den bästa musen jag har använt.

Logitech G600, deras MMO mus. Kör inte mycket MMOs längre men kan inte tänka mig vara utan den mängden tumknappar, är underbart att ha oavsett genre.

På jobb: MX Master
Hemma: MX Master 2 + MX Master
Jag vet, väldigt varierat.

kör med en Logitech G900, funkar helt okej som ersättare till min mx518 som gick i pension

Körde en Ace of sweden "Edge 3200 Laser mouse" som tjänade mig väl i ca 8-9 år, men nu har min högerklick och vänsterklick mer eller mindre gett upp
Byttes dock ut till en Steelseries Rival 700, har inte riktigt vant mig vid den, men än så Länge funkar den prima skinka

Logitech M720 Triathlon. Säkert 6:e Logitechmusen på 3-4 år, dyrast hittills och funkar bra. Har också haft nån från Microsoft som var sådär. Spelar inte på PC. Ska ta och testa en vertikal (ergonomisk) mus nån gång, har lite smärre problem med handleden.

hemma: Zowie ec2-a

på jobbet: Logitech MX Master

Om jag någonsin skulle behöva köpa en ny spelmus så skulle det kunna bli ec1-a men är i stort sett van vid ec2-a nu och det är den bäste musen jag har haft i hela mitt liv. Tom bättre än mx518 och Intellimouse Explorer 3.0 i mitt tycke. Synd att man har så skitiga händer så scrollen blir lite äcklig efter ett tag men det går ju bara att rengöra.

Kan superstarkt rekommendera båda mössen för sina ändamål!
Jag är dock noga med att den musen jag ska spela med måste ha en avago (pixart) 3310 sensor. Då den sensorn aldrig har svikit mig.

http://on-winning.com/flawless-sensor-mouse-list-perfect/ eller https://geekhack.org/index.php?topic=56240.0 brukar jag kolla på för att hitta en mus med rätt sensor.

Senast redigerat 2018-04-11 12:22

SteelSeries Sensei 310

Skickades från m.sweclockers.com

Steel Series Rival 300.

CADmouse

Asus ROG Gladius II och Qpad OM-75 som reserv.

Logitech G502.
Fick stänga an sniperknappen första veckorna då jag tryckte på den så fort jag drog musen mot mig. Nuälskar jag den. Skön och känns som attden håller bra kvalite.

Skickades från m.sweclockers.com

G900, klart bästa clicks och sensorn gör det man säger åt den att göra.
Sen såklart ingen sladd, att folk fortfarande envisas med det.

Razer Deathadder Chroma

Eftersom jag har mus i vänster hand när jag spelar så är det inte så lätt att hitta bekväm mus.
Förra veckan bytte jag till zowie za11
som jag är helnöjd med både i vänster o höger hand.

Senast redigerat 2018-04-11 12:41

Som många andra här kör jag också Logitech när jag inte testar en mus. Slog till på en Logitech G Pro när webhallen hade en bra kampanj. Förutom en grym sensor så tycker jag att deras knappar är klart skönast av alla modeller just nu.

Logitech G402 som har hängt med några år nu, tycker den känns bra i handen.