Permalänk
Medlem
Skrivet av Valiumballong:

Skillnaden mellan ungrare och svenskar då, vad som än passar dig. Ut i Europa och res så märker du rätt snabbt. Speciellt om du inte bara åker mellan storstäderna.

Vi har ett högt skattetryck, som kritiseras, men som likväl accepteras. Svenskar betalar skatt och vi gör det utan att bråka i någon nämnvärd utsträckning. Vi gör detta därför att vi litar på våra myndigheter (de flesta i.a.f.). Jämför med forna soviet-stater och deras inställning till både sin egen stat och överstatlighet.

Kultur är som klimatet, om den jämförelsen gör det enklare för dig att förstå (varför vädret skiftar men klimatet är detsamma).

Energi, klimat, miljö och resursfrågor gör att vi inte har råd att vänta på att en naturlig homogenisering sker (för det gör den iom ständigt ökande välstånd, automatisering och kunskapsutbyten), så att vi alla kan samarbeta. Den måste påtvingas trots ineffektivitet och många mindre bra effekter som kommer med överstatliga organisationer.

Det man kan fråga sig är om det går snabbare att bygga vidare på EU som institution eller om man kan börja på ny kula med ett annat ramverk och omfång.

Nationalstatens dagar är räknade, desto snabbare man kommer överens med den tanken ju bättre.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Olegh:

Energi, klimat, miljö och resursfrågor gör att vi inte har råd att vänta på att en naturlig homogenisering sker (för det gör den iom ständigt ökande välstånd, automatisering och kunskapsutbyten), så att vi alla kan samarbeta. Den måste påtvingas trots ineffektivitet och många mindre bra effekter som kommer med överstatliga organisationer.

Det man kan fråga sig är om det går snabbare att bygga vidare på EU som institution eller om man kan börja på ny kula med ett annat ramverk och omfång.

Energi-, klimat-, miljö- och resursfrågor löses inte bara för att vi har ett överstatligt bestämmande, speciellt inte om detta överstatliga bestämmande måste ta hänsyn till vida skilda interna intressen.

Att intvinga självbestämmande nationer under EUs allt bredare paraply kommer att skynda på EUs undergång.

Skrivet av Olegh:

Nationalstatens dagar är räknade, desto snabbare man kommer överens med den tanken ju bättre.

Nationalstaten är inte död, tvärtom så är det snarare federala projektet EU på väg i graven och med det nationalstatens återfödsel.

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon4992:

Mycket text med ingen substans. Du påstår att vi inte lär oss något om kommunisternas brott mot mänskligheten? Måste vara din skolfrånvaro eller ouppmärksamhet, blanda inte ihop det med någon mörkläggningskonspiration. Olika sidor av våldsbenägna idioter. Varför det just nu diskuteras mest om nazister är ju för att dom är på stark väg framåt. Kommunistpacken finns också, men är så få, än så länge iaf o påkallar ingen direkt uppmärksamhet.

Det verker vara många som inte lärt sig mycket om kommunisems vidrigheter då många går runt och identifierar sig som kommunister. Har dom inte fått reda på hur deras hatobjekt nummer ett, kapitalismen, finansierade kommunismen i Sovjet? Det finns mycket mer vidrigheter om kommunismen som inte berättas om i Sverige men i öststaterna.

Skrivet av the squonk:

Ok, du listar en himla massa elände, fine. Du förutspår tom världskrig och massutplåning, fine. Men du föreslår inget alternativ, det gör hela inlägget en aning poänglöst.

.........

Mitt förslag till att göra världen bättre är att människor börjar titta inåt och läka skiten dom bär istället för att sprida elände, men mänskligheten är inte mogen som jag indikerade på i tidigare inlägget. Bättre att anpassa sig till samhället, lära sig av det och arbeta med sig själv så man sprider harmoni istället för elände och sedan dör man. En självisk metod.

Inte massutplåning men det kommer bli mycket mer oroligheter. Alla bomber och skjutningar (Utförd av emigranter) vi sett i Europa kommer bara att öka. Väldigt många idag är förbannade men bär det inombords och när det är moget kommer det bli stora konflikter mellan europas befolkning och emigranter. Många emigranter åker hit för att ta över Europa och det vill inte europas befolkning. Det kommer smälla. Det kommer bli (mer) blod på gatorna. Hur skall jag stoppa det? Kan inte så då är det bättre att anpassa mig till hur Europa kommer se ut i slutet av min livstid. Mesproppsvensson-metoden.

Någon form av stat men en väldigt liten stat med anknytning till lokala befolkningen. Ta tillbaka makt från Bryssel och Stockholm ut till små kommuner och byar. Inte anarki för mänskligheten är inte mogen att bära ansvaret av sig själv utan behöver något som bestämmer över dom, stat eller flera tusen år gamla texter. Tyvärr...

Skrivet av Mr.Borka:

Men vad fan är det du skriver...
..........
Nej, du bör nog spendera lite mer tid med att reflektera runt verkligheten. Gå gärna ut någon gång då och då så du inte hamnar bara med andra domedags-profeter.

En bra skola hade varit att säga att detta är idag den accepterade förklaringen av en historisk händelse oavsett vilken händelse det må vara, sedan be eleverna granska den utan att få reprimander om felaktigheter i dagens förklaring uppdagas. Vi vet att historia ändras när ny information kommer fram men tyvärr är det ofta som vetenskapen att dom gamla måste dö innan nya mer genomarbetade granskningar kan komma till ljuset. På den vägen offras många, se bara kristendomens förtryck av vetenskap för det gick emot kristendomens "sanna" förklaring. Det är många som tror sig veta sanningen och medvetet förtrycker det som dom anser vara stolligheter/BS som i själva verket är sant eller är sanningen på spåren.

Om jag skrev att massmedia skrev om kommunismen så var det fel. Det är tyst från deras sida. Jag hade gärna sett fler dokumentärer på TV om kommunismens baksida än Soviet Story. Det visas mycket om Hitler men knappt något om kommunismen som var värre på alla fronter.

Makt och korruption går ihop. Där makten är koncentrerad kommer korruptionen kort där efter. Därför är jag emot maktcentraliceringen oavsett det är Sverige USA, Bryssel eller religioner som har makten.

Jag är inte med i någon sekt vad jag vet av. Jag ser mer att mänsklighetens utveckling går i cykler och då väldigt mycket oroligheter idag och med minusränta så står ekonomin och vacklar samt det laddas upp för en stor konflikt mellan europas befolkning och emigranterna, och även en konflikt mot etablissemanget som nu blev synlig med BREXIT.

SD/Höger/extremhöger/nazister/alt-right/1488 och andra grupperingar växer nu för att många går dit då flesta andra alternativ som varit vid makten inte har gjort ett bra jobb. Trump blev republikanernas kanditat men folk valde inte Trump helt för att vad han säger utan för att han är inte en del av etablissemanget i USA, en frisk fläkt och ett alternativ till yrkespolitiker. Dessa grupper kommer bara växa sig starkare närmsta åren och dom kommer ta mycket mark i Frankrike och Tyskland nästa år. Det ligger i tiden.

Det kommande kriget har koppling till det som idag förekommer i mellanöstern. Det laddas inför det med terrorismaktiviten vi sett i Europa senaste året. Kanske det bryter ut där då Ryssland, Syrien, Kina står på ena sidan och USA, Turkiet (som stödjer ISIS), NATO står på andra sidan. Stora krig bryter ofta ut i ekonomiska kristider och ekonomin får nog gå ner en hel del innan kriget bryter ut på allvar.

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon185723:

Jag är också emot att bli en vasallstat. Politikerna planerar i dag sin EU-karriär och agerar utifrån sina privata intressen. Medias uppgift verkar nu vara att lära Svensken att EU är det viktigaste som finns. Det är förmodligen för att EU talar öppet om att bli en federation.

Att våra politiker och journalister vill att makten ska flytas till Bryssel är inget annat än absurt. Vi i Sverige vill rösta fram våra folkvalda som styr. Vi har ingen makt eller kontroll om privatpersonerna sitter i Bryssel och stiftar lagar över våra huvuden.

Norge och Schweiz lever utanför EU och deras tillväxt är högre än våran. Deras medborgare har inga problem med att resa igenom EU. Allt snack om krig och inte kunna skapa bra handelsavtal är bara käbbel. Det är snarare vårat deltagande i NATO som kommer dra oss in i det värsta kriget någonsin.

Norges och Schweiz tillväxt jämfört med vår?
http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.KD.ZG/countri...
http://www.tradingeconomics.com/norway/gdp-growth - Du kan jämföra med Sverige där
Samt GDP tillväxten per capita
http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.KD.ZG/countri...

Är inte säker på om jag kan hålla med dig där

Visa signatur

2600k @ STOCK <|> GTX 970 Omega!<|> Nån samsung 500gb ssd <|> 16 GB Kingston Hyper X <|> BenQ XL2420t
"Det finns inget skrot, bara gamla delar som kan användas på nya sätt" - Mulle Meck

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Du har en poäng där. Levnadssätt ändras ju i viss utsträckning med temperatur och väder. Men vore det då inte en fördel om de som trivs bättre med det får flytta dit utan påhittade hinder i vägen?

Sen har vi ju dessutom Europaparlamentet, som gör att vi får viss lokal representation även i bryssel så att säga.

Dessutom har vi ju redan idag EU-direktiv som måste följas, oavsett lokala lagar. Om man drar på ytterligare en växel på det hade det t. ex varit svårt för Sverige att behålla datalagringsdirektivet trotts att EU dödförklarat det.

Sen finns det ju såklart saker som t. ex snuset som skulle hänga löst (hehe) om man ökade överstatligheten, men om folket fick vara med och bestämma i högre grad så tror jag inte att det skulle vara någon fara eftersom mycket av den "forskning" som EU grundade sitt beslut på är ett rent beställningsjobb av de som vill skydda cigaretterna.

Om landet du vill flytta till vill ta emot dig så ser jag inga problem med det alls.

Om du med "viss" menar obetydlig så håller jag med dig, och det duger inte.

Ja?

Folket får inte vara med att bestämma, det är något av ett krav för överstatlighet. Hur ska vi assimileras om vi får bestämma hur vi ska leva? Vad ska vi få bestämma om? Färgen på våra skor? Vilket dagis barnen får gå på? Vilka mejeriprodukter vi ska köpa?

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10

Permalänk
Medlem
Skrivet av Snigeln Bert:

Detta men samtidigt är de nästan först på plats när Rosenbad stormades av aktivister och kör direktsändning där några dagar senare.

SVT censurerade orlando polisens pk. Härligt härligt, vad mer kan vi censurera i "godhetens" namn?

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av elklazor:

Norges och Schweiz tillväxt jämfört med vår?
http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.KD.ZG/countri...
http://www.tradingeconomics.com/norway/gdp-growth - Du kan jämföra med Sverige där
Samt GDP tillväxten per capita
http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.KD.ZG/countri...

Är inte säker på om jag kan hålla med dig där

Resultatet är inte så konstigt när politikerna dopar ekonomin med lån till bristningsgränsen. Migrationsverket har det allt tufft i dag. Det tar över ett år för Sverige att registrera de nya invånarna som kommer från hela världen. De hinner tyvärr inte registreras för att räknas med som invånare.

Grammatik
Permalänk
Medlem
Skrivet av elklazor:

Norges och Schweiz tillväxt jämfört med vår?
http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.KD.ZG/countri...
http://www.tradingeconomics.com/norway/gdp-growth - Du kan jämföra med Sverige där
Samt GDP tillväxten per capita
http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.PCAP.KD.ZG/countri...

Är inte säker på om jag kan hålla med dig där

Du vet väl att BNP automatiskt ökar vid en befolkningsökning samt den stigande belåningen hos både stat och privatperson? Även BNP per capita dras upp eftersom det tar över ett år för en nyanländ att registreras som invånare i Sverige. Titta tillbaka på BNP och BNP per capita när vi når 2018/19 så kommer du se att BNP per kapita kommer ligga mellan -0,5 % och +1 % för 2017/18, vilket är extremt dåligt för att vara en högkonjunktur.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Snigeln Bert:

Du vet väl att BNP automatiskt ökar vid en befolkningsökning samt den stigande belåningen hos både stat och privatperson? Även BNP per capita dras upp eftersom det tar över ett år för en nyanländ att registreras som invånare i Sverige. Titta tillbaka på BNP och BNP per capita när vi når 2018/19 så kommer du se att BNP per kapita kommer ligga mellan -0,5 % och +1 % för 2017/18, vilket är extremt dåligt för att vara en högkonjunktur.

Det är en perfekt timing för att försöka lägga skulden på valet 2018. Det räcker med att SD syns i opinionsmätningarna för att folk ska tro och bli religiösa.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Snigeln Bert:

Detta men samtidigt är de nästan först på plats när Rosenbad stormades av aktivister och kör direktsändning där några dagar senare.

Artikeln handlar om beslut som SR har fattat, det är lite oklart vad som är fel på det. Finns det något exempel på SVTs systematiska vinkling (gärna med ett exempel som SVT själva har producerat, med en motivation varför det är vinklat)?

Visa signatur

Fractal Design Define R5 | Aorus X570 Elite | AMD 5900x | MSI Radeon RX 6800

Permalänk
Medlem
Skrivet av DrDuke:

Artikeln handlar om beslut som SR har fattat, det är lite oklart vad som är fel på det. Finns det något exempel på SVTs systematiska vinkling (gärna med ett exempel som SVT själva har producerat, med en motivation varför det är vinklat)?

Här har du en föredetta anställd på SR, självklart är han opartisk och neutral som inte passar SR/SVT.

https://putilov.org/2016/06/16/hur-opartiskt-ar-public-servic...

Permalänk
Medlem
Skrivet av Casper:

http://i.imgur.com/5spQOaX.jpg

Jag tycker att fri handel är otroligt viktigt och saker som att kunna utan problem få arbeta i andra länder likaså, men det kan lösas på andra sätt än EU, se på Sverige och Norge. Någonstans måste vi komma under fund med att Europa är ingen motsvarighet till USA; Rumänien, Turkiet, Grekland och Tyskland, Frankrike, Storbritannien fungerar inte i en sådan här union. Det finns inte ett enda land som ekonomiskt sett både ger och tar, vissa gräver guld och andra bränner pengar. Bortsett från hur länderna geografiskt är belägna är de helt olika kulturer.

Förvisso. Men för just Norge gäller ju dock att de har en deal med EU där de så gärna ville ta del av frihandel osv vilket gör att de också måste gå med på fri rörlighet med mera. Detta är vad som gör det möjligt att så enkelt jobba i Norge. Så det exemplet faller lite då det är EU's modell som appliceras där.

Visa signatur

Huvudriggen är en Gigabyte Aorus Xtreme | 128gb DDR5 6000 | Ryzen 7950X | 3080Ti
Utöver det är det för många datorer, boxar och servar för att lista :P

Permalänk
Medlem

*** raderat ***

Tur nog skrev jag ett utkast vid sidan om. Till @anon4992

Korrekt analys.

Allt handlar om ekonomi och en plats i samhället.

Om folk inte får vara med i samhället känner många att de lika gärna kan elda ner skiten och åtminstone få det nöjet för sig. Jag har känt likadant bitvis fastän jag haft ett ordnat liv utan direkt fattigdom.

Citat:

Judt explained that when the thick mesh of interactions between people and the state has been reduced to nothing but authority and obedience, the only remaining force that binds us is state power. The totalitarianism Hayek feared is more likely to emerge when governments, having lost the moral authority that arises from the delivery of public services, are reduced to “cajoling, threatening and ultimately coercing people to obey them”.

***

Like communism, neoliberalism is the God that failed. But the zombie doctrine staggers on, and one of the reasons is its anonymity.

Även liberaler börjar inse detta http://www.sydsvenskan.se/2016-06-12/carl-rudbeck-globaliseri...
Mer läsning i ämnet http://www.aftonbladet.se/kultur/huvudartikel/article10998907...

Det behövs ett nytt (social)demokratiskt ekonomiskt system som är till för människor och tillgodoser allas behov så långt det är rimligt och möjligt istället för tvärtom.

Sloganen "alla ska med" var så himla ostig och klyschig när sossarna lanserade den inför valet 2006, men det är precis det som är nyckeln. Jag har aldrig varit sosse, men har insett det ändå.

Det har grävts upp, tillverkats och komponerats enorma mängder resurser i världen, och mänskligheten har tillgång till en massa teknologi. Men väldigt få har tillgång till det.

Sen finns det ytterligare en stor faktor som aldrig tas upp: överbefolkningen. Inte ens med en utopiskt jämn och effektiv fördelning och användning av alla resurser skulle det gå att hållbart nära 7 miljarder människor. Resurslånet från jorden är helt enkelt för stort, och vi tar för mycket plats. Hur den etiken ska lösas har jag inget bra svar på. Bekvämast hade varit om aliens eller någon pandemi utrotat hälften. Jag tror tyvärr att mänskligheten kommer sluta som Påskön. Vi kör på som vanligt tills resurserna tar slut. Sedan försvinner 98% av befolkningen.
http://cornucopia.cornubot.se/2015/12/resurser-som-tagit-slut...

---

@Vatten
Läs https://www.theguardian.com/books/2016/apr/15/neoliberalism-i...

Skrivet av Pudeln:

@Mr.Borka:

Kommunismen och Nazismen/Fascismen är samma poltiska skola. Mussolini hade Karl Marx som sin favoritfilosof till att han dog.

Man använde bara kommunismen i länder där man ville bli av med just den eliten. Så som i Ryssland. Där man ville ha kvar eliten använde man Socialdemokratin och Fascismen. Och man fick då ett giftemål mellan den eliten som fanns på plats och staten.

En "högerextrem" person är rent logiskt en Anarkist och inte Nazist. Är man höger så vill man ha en svag eller begränsad stat. Och det är knappast något en Nazist vill. En nazist är en socialist.

I soviet så trodde man också på en övermänniska. "Den sovietiska mannen" precis som Nazisterna trodde på sin övermännsika. Detta kommer ifrån Theosophismen. Ariern är en mytisk ras från Atlantis. Läs Helena Blavatski om ni vill veta vilken tanke som Nazismen kommer ur. Det var hon som använde sig av både Swastikan samt "Judestjärnan" (läs: Hexagramm) i sin religion. Precis som Nazisterna.

Nazismen och socialismen är samma religion. Det hermetiska giftermålet osv. Balans osv. Allt detta är gamla religionen som har Kristendommen som sin fiende. Kristendomen tror inte att männsikor kan bli gudar. Men den religion som socialismen/nazismen kommer ur tror på detta. Det hatar till och med Gud och tycker han är helt hemsk som satt oss på den här planeten och att han har förtryckt våra gudomliga krafter.

Scientologin osv är ärliga med detta. Men socialismen är mindre ärlig med att de tillhör samma religion.

Det räcker att slå på TVn så ser man att denna religion existerar ännu idag fast av en annan variant. Vad tror ni alla Marvelfilmer handlar om egentligen? Halvgudar som springer runt på jorden och styr upp allt åt oss andra "värdelösa människor" som inte ens kan knyta skorna om det inte vore för Superman, Batman osv.

Byt ut ordet socialism mot kommunism så är jag med. Socialism är precis som liberalism ett tämligen brett spektrum, och dess två är inte alltför långt ifrån varandra tros allt. Båda handlar om en relativ frihet, där liberalism fokuserar på de negativa friheterna, medan socialism fokuserar på de positiva friheterna. Systemet ska jobba för människorna. Tvärtom är det med nazism och kommunism, det handlar om underkastelse till ett totalitärt system.

Sen plockas det idéer och föreställningar mellan olika religioner och ideologier ganska friskt.

Skrivet av anon4992:

...

Lite tragiskt att vi började samarbeta, och tom religionen var på väg ut och nu istället har vi andra lögner. Är vi såna, människan att vi måste hitta på saker, och gärna fiender som inte egentligen existerar för att klara vardagen?

Skickades från m.sweclockers.com

Bara när människan känner sig maktlös inför sitt öde, mentalt eller verkligt.

§ 5
Visa signatur

Räkna ut hur kraftigt nätaggregat du behöver på OuterVision Power Supply Calculator. 500W räcker för de allra flesta vanliga system. Seasonic är bäst. ;) – Elektrostatisk urladdning är ett verkligt problem.
"People who are serious about software should make their own hardware" – Alan Kay
Bojkotta maffian

Permalänk
Medlem
Skrivet av Silcan:

Här har du en föredetta anställd på SR, självklart är han opartisk och neutral som inte passar SR/SVT.

https://putilov.org/2016/06/16/hur-opartiskt-ar-public-servic...

Tycker att det är ett intressant ämne just det här om att PS skulle vara partiskt.

Det som kan vara viktigt att veta i den här ekvationen gällande just ovanstående person är väl att han själv är ganska partisk gällande flyktingfrågan. Det är bara att söka efter hans artiklar så ser man ganska snabbt var han står i frågan. Därav är väl frågan om det är ett så bra exempel? Det är ju trots allt hans personliga åsikt samt hans chefs personliga åsikt det handlar om. Möjligtvis är de båda högersympatisörer och gillar inte att man inte får ta ställning i den här frågan, vad vet jag. Det är dock inte tillräckligt fog för att tro att hela PS skulle vara en ända stor konspiration där man vill lura befolkningen osv.

Kom gärna med fler exempel dock, tycker det är intressant som sagt.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem

Mindre än en halvtimme kvar tills man får veta hur mycket kalaset kostar. Spännande nu...

Visa signatur

| Fractal Design Define Mini C | MSI Z490M MPG GAMING EDGE | Corsair RM750X 750W v2 | Intel Core i5 10600K |
|GIGABYTE RTX 3070 AORUS Master |Corsair 32GB DDR4 3200MHz CL16 |
| Asus Strix Raid DLX | Acer 27" Predator XB271HK G-Sync 4K IPS | Tobii 4C |
| LG OLED55B6V | nVidia Shield V2 |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Storage Jar:

Mindre än en halvtimme kvar tills man får veta hur mycket kalaset kostar. Spännande nu...

Blir alltid överdrivet kraftiga reaktioner till en början när det gäller marknaden, behöver inte tvunget vara signifikativt för de långsiktiga effekterna.

Visa signatur

AMD RYZEN 9 5900X - ASUS ROG X470-F STRIX - 32GB DDR4 @ 3200MHz - ASUS RTX 3070 Ti

Permalänk
Medlem
Skrivet av Storage Jar:

Hoppas vi också får rösta. Ett Sexit 😁
Siffran på banken blir lite lägre ett tag men det vänder. I det långa loppet är det bättre.

Håller inte alls med. titta nu på gbr och ha det som skräckexempel. kommer inte kunna hålla samma status inom den finansiella sektorn.

Visa signatur

🧠i9-10900k @ 3,7GHz 📹3080Ti STRIX OC 12GB 📼Corsair Vengeance 64GB
📰MSI MEG z490 Unify 💽Samsung 970 EVO plus 500GB/1TB 📺Asus PG348Q 34"

Permalänk
Medlem

Auch. 6% att börja med. 10k fattigare sammanlagd. FU UK.
Återhämtar sig i löpet av veckan tänker jag.

Skickades från m.sweclockers.com

Visa signatur

Bosna u <3

I7-6700K :-: 16gb DDR4 :-: ASUS 1080TI :-: MSI Gaming Carbon :-: NH-U14S :-: FD R5 :-: Seasonic X 760W

Permalänk
Medlem

Väntad reaktion, ingen fara på taket. Bara att sitta still och eventuellt gå in om börsen i Tyskland återhämtar sig.

Ingen vet vad som händer och den osäkerheten påverkar börsen. Cameron lär inte aktivera artikel 50 imorgon, utan det blir till hösten. Gott om tid att konkretisera, följt av två år av förhandlingar.

Storbritannien kommer att fortsätta att vara en del av Europa.

Visa signatur

i5 4670k 4.2Ghz 1.2v
AMD R9 290
Windows 10

Permalänk
Medlem

Finns mycket köplägen på börsen nu

Visa signatur

| ASUS ROG G750JM bytes mot 120hz laptop

Permalänk
Medlem
Skrivet av channe:

Finns mycket köplägen på börsen nu

Jepp. Får se dagens förlust som morgondagens vinst 😀

Visa signatur

| Fractal Design Define Mini C | MSI Z490M MPG GAMING EDGE | Corsair RM750X 750W v2 | Intel Core i5 10600K |
|GIGABYTE RTX 3070 AORUS Master |Corsair 32GB DDR4 3200MHz CL16 |
| Asus Strix Raid DLX | Acer 27" Predator XB271HK G-Sync 4K IPS | Tobii 4C |
| LG OLED55B6V | nVidia Shield V2 |

Permalänk
Medlem

Om jag förstår detta rätt, så har Cameron ogiltigförklaras röst resultatet och ny omröstning om Brexit?
"With one fell swoop yesterday at 9:15 am, Cameron effectively annulled the referendum result, and simultaneously destroyed the political careers of Boris Johnson, Michael Gove and leading Brexiters who cost him so much anguish, not to mention his premiership."

http://indy100.independent.co.uk/article/people-are-really-really-hoping-this-theory-about-david-cameron-and-brexit-is-true--bJhqBql0VZ

Som det ser ut är detta vad UK folket vill, ny omröstning och hoppas få stanna kvar i EU. Få se nu vad som kommer hända.

Visa signatur

AMD 5900X|ASUS X570-E|Corsair 32GB 3200Mhz|Samsung 990 PRO 4TB + 980 Pro 1TB|ASUS TUF 3080 OC |LG 38GN950-B|Fractal Design Define R6 USB-C|Corsair RM1000X v3|Noctua NH-D15 SE-AM4|Corsair K70 RGB LUX|

Permalänk
Medlem
Skrivet av XPerion:

Om jag förstår detta rätt, så har Cameron ogiltigförklaras röst resultatet och ny omröstning om Brexit?
"With one fell swoop yesterday at 9:15 am, Cameron effectively annulled the referendum result, and simultaneously destroyed the political careers of Boris Johnson, Michael Gove and leading Brexiters who cost him so much anguish, not to mention his premiership."

http://indy100.independent.co.uk/article/people-are-really-really-hoping-this-theory-about-david-cameron-and-brexit-is-true--bJhqBql0VZ

Som det ser ut är detta vad UK folket vill, ny omröstning och hoppas få stanna kvar i EU. Få se nu vad som kommer hända.

Nej, det är en teori. Läs om artikeln igen.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av channe:

Finns mycket köplägen på börsen nu

Man tjänar storkovan om man köper rätt. Storbritannien kommer kunna förhandla fram bättre handelsavtal med länder som EU har sanktioner och avgifter emot. Ryssland och Japan är bara några få av de länder som är överlyckliga. Tyskland och Frankrike har inget annat val. De får ett budgetunderskott om de inte ger Storbritannien ett bra handelsavtal.

Tidningarna med sina agendor tycker självklart annorlunda och argumenterar sämre än någonsin. Frågan är om människorna i Bryssel har tillräckligt med makt och inflytande. Så att de kan skrämma tillbaka Storbritannien till EU.

Tog bort sarkasm.
Permalänk
Medlem

På sätt och vis är det fånigt att se massmedias dystopiska vinkling av ja-sidans förluster. Det vore hundra gånger mer intressant att lyssna på de nya möjligheter som öppnat sig och framför allt få höra nej-sidans segerjubel. Vart tog SVTs "politiska opartiskhet" vägen? Kan inte annat säga än att nu är man helt partisk med Brysselpolitiken.

Jag ser detta som en framtida ljusglimt. Ett hopp har tänts där folk sätter ned foten. EU har gjort både bra och dåliga saker men de dåliga sakerna överväger: Överstatlighet där de lägger sig i landspolitiken där de inte har något att göra. Kulturell utarmning. Dödat små näringsidkare både i stan och på landsbygden. Orsakat att en bonde om dagen lägger ned och där de flesta av dem (som jobbat ett helt liv utan semester) får gå ifrån sina fädernesmarker med miljonskulder upp över öronen. Snuset. Storleken på jordgubben. Datalagringsdirektivet. Ipred. Över 80% av Sveriges lagar stiftas i Bryssel.

Nere i Bryssel är man duktig på att plocka in medlemspengar och peka med pekpinnen åt länderna i unionen men när länderna behöver ha EU står det där tyst som en mus och försöker tiga ihjäl frågan eller får en knäpp och pekar med pekpinnen överallt och sprutar ut humbug.

Nu tycker jag visserligen att EU idag är den bättre av de tre stora federationerna i världen. Den Amerikanska eller Ryska federationen trampar för mycket på människan men tyvärr är EU på väg dit också och ju mer homogena vi blir med resten av EU desto värre blir det.

Jag kräver en svensk folkomröstning för jag vill ha tillbaka vårat land, våran värdegrund, våra bönder, vår kompetens, våra svenska företag, vår kultur och vårat eget självbestämmande i världen.

Visa signatur

Kör Linux - Yes! We are the 2 percent! And growing... Föreslå inte ens något Windows-exklusivt om jag inte specifikt frågar efter något till Win.
2600K - 18GB RAM - 1TB HDD - 64GB SSD - GTX 650 Ti Boost
Minnesvärda trådar: 1, 2

Permalänk
Medlem

Det som jag retar mig mest med EU är , att vi i Svearike ska va ett netto land , det vill säga att vi går minus varje år och har gjort det sen 1995. Vi betalar mest Vilket innebär att vi ska ha höga skatter på allt för att försörja länder som till ex Grekland , Spanien osv.....

Sveriges EU-avgift 2016
Avgift: 31,8 miljarder kronor
Återflöde: 12,7 miljarder kronor från EU
Nettoflöde: -19,1 miljarder kronor

Jag tycker det är skrämmande att våra bönder ska krypa på blodiga knä innan deras nackar knäcks , bara för att " VI " ska pröjsa för andra länders inkompetenta utveckling.
Jag tycker att UK gjorde det ända riktiga valet , det kommer garanterat att bli svårt i början men sen har dom allt att vinna.
Detta betyder samtidigt att vi som netto land ska pröjsa en ännu högre månadsavgift , nää lägg ner detta tramset som vi kallar för EU.
Hitler har försökt , Belgien, Frankrike, Italien, Luxemburg, Nederländerna och Västtyskland har försökt.
EU = Extra Utgifter
http://www.eu-upplysningen.se/Sverige-i-EU/Sveriges-EU-avgift...

Läs gärna länken , så ser ni hur mycket pengar som vi hade kunnat använda i bättre syften än EU!!!
Jag röstade NEJ!!! , när det begav sig och skulle gladeligen göra det igen.

Visa signatur

Ryzen 5 3600 @ 4.2 Ghz - Cooler Master Hyper 212 Black Edition
MSI B450M Mortar Max - Corsair Ryzen LPX 32GB 3600MHz / DDR4
Phanteks Eclipse P300 - PNY GeForce RTX 3070 8GB - Seasonic Focus+ / 650W / 80+ Gold
Samsung SSD 850 EVO 500GB - Kingston A400 SSD 480 GB
ACER Predator X34GS - Nobelchair Hero Black Edition

Permalänk
Skrivet av Snigeln Bert:

Du vet väl att BNP automatiskt ökar vid en befolkningsökning samt den stigande belåningen hos både stat och privatperson? Även BNP per capita dras upp eftersom det tar över ett år för en nyanländ att registreras som invånare i Sverige. Titta tillbaka på BNP och BNP per capita när vi når 2018/19 så kommer du se att BNP per kapita kommer ligga mellan -0,5 % och +1 % för 2017/18, vilket är extremt dåligt för att vara en högkonjunktur.

Ja, och då har vi inte ens snuddat vid att BNP även innefattar offentlig sektors konsumtion. Ensamkommande "barn" är ju en ypperlig "katalysator" för att sälja in lögnen "det går bra för Sverige". Varje "unge" kostar i runda slängar 2-6k per DYGN i första ledet. 2015 vällde det in 35.000. Klart det går bra när capita "spenderar" deras kostnader varje månad. Sedan så följer ju det kommunala åtagandet med dedikerade dyra resurser i X-antal år. Att folk inte fattar hur illa det är..

En ärlig måttstock (i dagens klimat) på nationell ekonomisk hälsa vore BNP/Resident. (Resident = alla individer som lever och konsumerar i landet)

Permalänk
Medlem
Skrivet av Clint Eastwood:

Ja, och då har vi inte ens snuddat vid att BNP även innefattar offentlig sektors konsumtion. Ensamkommande "barn" är ju en ypperlig "katalysator" för att sälja in lögnen "det går bra för Sverige". Varje "unge" kostar i runda slängar 2-6k per DYGN i första ledet. 2015 vällde det in 35.000. Klart det går bra när capita "spenderar" deras kostnader varje månad. Sedan så följer ju det kommunala åtagandet med dedikerade dyra resurser i X-antal år. Att folk inte fattar hur illa det är..

En ärlig måttstock (i dagens klimat) på nationell ekonomisk hälsa vore BNP/Resident. (Resident = alla individer som lever och konsumerar i landet)

Och BNP/capita räknade vi bara med svenska medborgare. Runt 200 tusen lever i vårt land där dom exkluderade dessa i bnp per capita, så att dom säger att sverige går bättre en aldrig förr är buffel o båg. Inkl det du nämnde. Vet inte varför man ska vilseleda medborgarna med det? Tids nog kommer det ifatt och då är vi naiva igen.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Clint Eastwood:

Ja, och då har vi inte ens snuddat vid att BNP även innefattar offentlig sektors konsumtion. Ensamkommande "barn" är ju en ypperlig "katalysator" för att sälja in lögnen "det går bra för Sverige". Varje "unge" kostar i runda slängar 2-6k per DYGN i första ledet. 2015 vällde det in 35.000. Klart det går bra när capita "spenderar" deras kostnader varje månad. Sedan så följer ju det kommunala åtagandet med dedikerade dyra resurser i X-antal år. Att folk inte fattar hur illa det är..

En ärlig måttstock (i dagens klimat) på nationell ekonomisk hälsa vore BNP/Resident. (Resident = alla individer som lever och konsumerar i landet)

Ja, BNP/resident, eller i alla fall någonting rättvisare vore ett bra mått men blir nog samtidigt svårt att genomföra eftersom svensk polis fram tills nyligen hade riktigt dålig koll på vilka som kom och gick in i landet.

Skrivet av Silcan:

Och BNP/capita räknade vi bara med svenska medborgare. Runt 200 tusen lever i vårt land där dom exkluderade dessa i bnp per capita, så att dom säger att sverige går bättre en aldrig förr är buffel o båg. Inkl det du nämnde. Vet inte varför man ska vilseleda medborgarna med det? Tids nog kommer det ifatt och då är vi naiva igen.

Fifflet började redan under Borgs tid som finansminister där man slutade redovisa BNP/capita år 2010 och framåt eftersom "den europeiska tigern" (Sverige) inte alls gick så bra som omvärlden blev lurade av Reinfeldt och Borg. Tvärt om ökade Sveriges BNP/capita mindre än Europas genomsnitt. Finns mycket nyttiga saker att läsa skrivna av Tino Sanandaji om ämnet som här och här.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Snigeln Bert:

Ja, BNP/resident, eller i alla fall någonting rättvisare vore ett bra mått men blir nog samtidigt svårt att genomföra eftersom svensk polis fram tills nyligen hade riktigt dålig koll på vilka som kom och gick in i landet.

Fifflet började redan under Borgs tid som finansminister där man slutade redovisa BNP/capita år 2010 och framåt eftersom "den europeiska tigern" (Sverige) inte alls gick så bra som omvärlden blev lurade av Reinfeldt och Borg. Tvärt om ökade Sveriges BNP/capita mindre än Europas genomsnitt. Finns mycket nyttiga saker att läsa skrivna av Tino Sanandaji om ämnet som här och här.

Vi är som grekland då, trixxar med siffrorna så det ser bättre utåt en vad det är.