Watch Dogs jämförs mot sex år gamla GTA IV

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Bananas2thebeat:

Japp, det är nästan alltid fel att skriva "dem". Mitt tips är att istället skriva "de" eller "dom": även i de få fall där det ska vara "dem" blir det inte lika fel att skriva "de" eller "dom" som det blir när man skriver "dem" där det ska vara "de" eller "dom".

Tack

Permalänk
Medlem
Skrivet av Phukkitt:

Kollade du på videon? I GTA4 så blev det ordentliga skuggor om man lyste på folk och saker, och i fönster så reflekterades vad som var tvärs över gatan, om än i väldigt mycket lägre upplösning. I WD så blev det inga skuggor alls när man lyste på folk och i fönster var det bara en generisk reflektion oavsett vad som fanns på andra sidan gatan.

Ja jag tittade på videon. Personen bakom den påstår att det inte går att lämna spår efter sig i världen i WD, vilket är helt efterblivet då de flesta objekt går att manipulera/lämna påverkan på. Objekt som alla då reagerar med fysik. Generiska reflektioner är sedan välanvänt i nästan alla spel som släpps även idag just för att det är alldeles för dyrt vad gäller resurser att låta dem vara "äkta".
Kan tillägga att de reflektioner som syns i fordon i WD baseras på det som finns runt omkring dem. I.E. "äkta".
Utöver det är det betydligt många fler genersika sådana i WD än i GTA4.

Så kort och gott en väldigt dum jämförelse. Inte minst med tanke på att det i WD används bra många fler avancerade visuella effekter samtidigt än i GTA4. För att inte nämna simulering av både vind och vatten som båda påverkas av och styrs av fysik.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Fredag:

Att Ubisoft inte kommer i närheten av GTA var väntat. Att de skulle släppa spelet i det här skicket var dock en överaskning. Next gen?
Tillåt mig småle och installera om GTA4 med moddar istället...

http://www.cinemablend.com/images/gallery/s62968/Gta_IV_13956...

Pratar inte bara om grafiken nu, utan innehåll och fysik. Vuxet innehåll, där Ubi fegar, humor, ragdoll, gore, strippor osv...

Min poäng är att Ubi borde polerat spelet ett par år till.

Kan inte ha att göra med att det är ett spel som speglar en helt annan typ av värld?
GTA handlar om överdrivet våld. WD gör det inte.
Vad gäller GTA4 med dessa moddar så är inte de ens i närheten av så optimerade som WD.
ENB på egen hand kräver enorma mängder resurser om det ska gå att spela med acceptabel prestanda på endast 30fps konstant.
WD riktar sig till en bra mycket bredare uppsättning hårdvara med en motor som skalas så väl som möjligt.
Sedan när har WD inte ragdolls förresten? Det har det. Att det sedan inte använder Euphoria och Natural Motion som kräver enormt mycket tid för att implementeras ordentligt är en annan sak. Licenspengar en annan faktor som gör att de flesta väljer bort det.
Rockstar är de enda förutom företaget bakom The Force Unleashed-spelen som faktiskt använder tekniken.
Man kan inte få allt.
Får nog ha i åtanke att de portat spelet till i princip alla system också.

Att det inte blev som du förväntat dig är en sak, men det ligger knappast efter utan helt klart bland andra nyare titlar som BF3-4, Crysis 3, NFS Rivals och vad mer som finns.

Permalänk
Medlem

Nice mobile phone and slo mo but is really next gen??

Visa signatur

My Rig https://classic.prisjakt.nu/list.php?ftg_check=on&exclude_ftg...
Fel av mig! Men sjutton vad snabba ni är på att kommentera vad andra gör och inte gör rätt och fel... :/

Permalänk
Hedersmedlem

http://www.hardocp.com/article/2014/05/28/watch_dogs_image_qu...

On the whole, Watch Dogs does look very good on the PC when you are able to utilize the highest in-game settings and "Ultra" textures. There has been a lot of debate about the quality, we have watched some gameplay videos on YouTube of this game on consoles like the PS4. In terms of image quality, what we experience on the PC looks superior in image quality to the console's image quality. The key is to enable "Ultra" textures and HBAO+ High with "Ultra" settings and SMAA and this game will look great on the PC.

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk
Medlem

Förstår inte vad alla klagar på (men det brukar ju vara så här..).

Har spelat 6-7 timmar (på PC) nu och det är suveränt. Bilkörningen är grym den med.

Permalänk
Medlem

Ville bara informera er grabbar som har problem med att logga in på uplay efter deras senaste uppdatering.

Grabbar jag är idag eran räddare i nöden! Deras senaste update ändrade deras inställningar. Ni har ju kunnat spela offline mode innan dock. Tkr det dom gjorde är sjukt men vill ni komma online så gör detta:
Klicka ur boxen på inställningar/nätverk där det står: Allow Uplay to use a proxy connection to access the internet.
Varsågoda grabbar

Permalänk
Medlem
Skrivet av sKRUVARN:

Nej det går inte eftersom dom inte påstod att demot från E3 representerade ps3/xbox360 versionen. De var rätt öppna med att det spelades från en PC (med två 680 i sli om jag inte missminner mig) för att visa upp "next gen"-grafik eftersom det skulle släppas till de nya konsolerna (som de inte visste specifikationerna på då)

Ja, känns som att det börjar bli tydligt nu varför grafiken är nerskalad. Enligt TB flyter spelet inte ens spelet med två titan i ultra och det är bara i 1080p, inte många spel som inte flyter i den upplösningen med två titan.
https://www.youtube.com/watch?v=IBb2BIVrV7M

Det spelas ju på Xbox One i videon.. inte en 360. Och det är ju precis som dom uttrycker det, "next gen"

Visa signatur

|Asus PG278Q|Fractal Design R4|i7 4770K|Noctua NH-U14S P&P|MSI Z87-G45|Corsair 850 HX|
|8GB HyperX Predator 2400MHz|MSI GTX 780 TF OC|Xonar D2X| Corsair ForceGT SSD 120GB|Samsung 840 Basic 250GB|
|Fanatec FM4 CSR Wheel|CSR Elite Pedals|rSeat EVO3|Buttkicker Gamer 2|Xbox 360|PS3|PS4|

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hokulv:

Ja, nog var det mycket gnäll här alltid. Har läst 1,5 sida innan jag slutade.

Jag förstår mycket väl vad den ryska snubben på YouTube vill föra fram i sitt budskap, och i sak håller jag med honom. Man kan tycka att grafik och fysikaliska lagar hängt med om man jämför sex år mellan GTA IV och Watch Dogs.

P.S. Sluta skriv "dem" hela tiden. Att det inte räcker med nio års obligatorisk grundskola för att skriva bra svenska är ett mysterium.
Passar på att önska alla medlemmar här en glad sommar!

Och glad sommar på dig!

Visa signatur

If nobody hates you, you’re doing something wrong.

Permalänk
Medlem
Skrivet av sKRUVARN:

Beror ju på hur man definierar flopp, det kommer nog inte floppa ur en ekonomisk synvinkel men när det kommer till hur spelet kommer tas emot av spelare skulle nog säga att det är tvärt om: att det kommer floppa just på grund av all hype och PR.

Sen tycker jag det överdrivs nå jävulskt här, spelet ser verkligen inte förjävligt ut som flera här påstår. Det ser väl helt ok ut och spelet är säkert ok det också, blir väl att plocka upp det steamsale i framtiden. Sen förstår jag inte riktigt vad folk förväntar sig? Eller ja de kanske förväntar sig det vi såg på E3 men det här med "next gen"-grafik, det dog samtidigt som de avslöjade specifikationerna på de nya konsolerna då det dom klarar av att leverera har vi med kraftfulla system haft i flera år så förstår inte varför det skulle driva utvecklingen framåt så mycket.

Det intressanta är dock varför de skalade ner grafiken även på PC-versionen. Jag kan förstå att de måste skala ner till konsolerna men varför göra det till PC? Även om det kanske krävde oväntat mycket så kunde de väl ändå lämnat kvar de inställningarna till de med system som faktiskt klarar av driva dom. Kan det vara MS/Sony som tvingar dom till det för att inte "next gen" konsolerna ska se allt för dåliga ut... *foliehatt på*

Om vi fortsätter med lite hatt på... Anledningen kan vara den ytterst dåliga optimeringen skulle vara än mer synlig med bättre grafik. SLI Titan sub 60hz@1080Ultra. Jo jävlar... Men grafik är så verkligen inte allt när det gäller spel.

Visa signatur

”Det är en myt att det inte finns arbete att söka i svåra tider. Det finns alltid lediga platser. […] En viktig orsak till att ungdomar inte får jobb är att de inte söker jobb.” ~ Fredrik Reinfeldt , 2010

Permalänk
Skrivet av Isse00:

Alla som köper spelet slösar sina pengar, de som inte erkänner det ljuger för sig själva.

Isse... hjälp mig. Tänkte ta och slå till med att köpa injustice gods among us nu när det är på rea på ps4... Är det värt pengarna eller är det bara slöseri?

Visa signatur

Delat konto.

DrAg00nEn - #MultiplatformGamer
4thePlayers - #PlayStationGamer

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pinkn00b:

Ja så ser stillbilder ut av spelet i 4K, grattis.

Nae, lite enkelt information att hitta själv va? :P.
WD var inte i 4K på dessa bilder.

Det enda du behöver göra är att spara bilden till ditt skrivbord, högerklicka på den och kolla properties, då ser man att det är 1080p.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Pinkn00b:

Verkar vara konstigt att du länkar bilder på 4K medans du själv spelar på 1080p och om du vill snacka effekter så träffas inte ens bilen av regnet på en av bilderna vilket är ganska patetiskt för ett spel som släppts 2014 av en stor speltillverkare.

Det var inte bilder på 4k. Det var 1080p bilder. Ganska uppenbart eftersom du själv kan spara bilden till ditt skrivbord och kolla properties