AMD avslutar 2014 med brakförlust

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozzed:

Med tanke på att AMD tappat så mycket pengar, som skulle kunnat gå till RnD, så tror jag AMD och intel skulle vara jämnbördiga idag. De har ju spöat intel tidigare, när de också hade pengar, så jag tror mer det har att göra med avsaknad av kapital än usel personalpolitik, även om det sistnämnda säkert också spelar in.

Jag överlever på min klockade FX-8350 tills ZEN kommer, särskillt om det nu stämmer att DX12 hjälper till att minska effekten av flaskande CPU. Och jag kommer köpa ZEN, för även det inte räcker till att gå ikapp intel så är den sannorlikt bättre än Piledriver.

1) Jo jag vet att Intel har fått smäll ett flertal gånger, när det var jämnare mellan dom ekonomiskt sett.
När man har det dåligt ställt som ju AMD har, så skulle jag i deras sits, redan direkt efter Phenom II ha sett till att få tag i bästa möjliga personal.
Det gäller att få tag i dom som kan sina saker, och då skära ner så mycket som möjligt. Lite som felsökning, bryt och begränsa.
Det AMD skulle ha behövt redan efter Phenom II, är just dom som nu har återvänt till AMD för att utveckla ZEN.
Hade bara dessa kommit tidigare, så hade dom sluppit både Bulldozer och Piledriver. som det fiasko det förstnämnda faktiskt är.
Då hade AMD legat mycket längre fram i kriget mot Intel.
Jag körde ju som du vet en Phenom II 1100T BE, tillsammans med Asus Crosshair IV Extreme. Och den processorn hette duga.
Jag drev HD6990 + ett HD6970 och alla tre GPUer gick på 99%. Det kan man verkligen inte klaga på.
Den gick även fint i Sony Vegas Pro 12.
Men sen ökade mina krav och min Phenom II fick gå till polarn, när jag fick min 4770K.
Kan inte vara nöjdare än jag är med 4770K i dagens läge. Men Phenom IIan har också sin plats i mitt minne.
Innan jag skaffade 4770K så kollade jag på Bulldozer men insåg att den inte var något alternativ.
Inte heller FX 8350 som hade varit en nedgradering mot Phenom II på grund av IPC´n.
Så därför fick det bli Intel, och det var ungefär som ATI vs nVidia för min del, både på papperet och på upplevande av prestanda.
Men jag hoppas att ZEN blir riktigt bra, det behövs verkligen. Även om min 4770K kommer få slava under mitt styre länge än.

2) Ah vesst faen, jag glömde bort Mantle och DX12. Får hoppas att dom ger din FX-8350 lite mer Sauer Kraut.

3) Nej helt ikapp Intel kommer den nog inte gå men förhoppningsvis betydligt bättre än Piledriver.

/Lifooz

Visa signatur

Deepcool Matrexx 30 & MSI Z87-G43 Gaming!
Intel Inside Core I7 4790K med AMD Radeon R9 290!
Rubbet strömförsörjs av Corsair RM750X!
Hjälp Teamtrees plantera träd på vår jord. https://teamtrees.org/

Permalänk
Medlem
Skrivet av havoc:

Du har helt rätt, jag menar vilket annat företag konkurrerar med Nvidia vad gäller högpresterande grafikkretsar?
Vilket annat företag har en snabbare grafikdel på APU'er, vilket annat företag har levererat kretsar till alla nuvarande spelkonsoller och vilket annat företag konkurrerar med Intel vad gäller X86 processorer (även fast man inte är speciellt lyckosam inom detta område just nu)?
Så du har rätt helt klart ett riktigt skitföretag.

Vilka av de andra företagen du antyder på går med förlust år efter år? Att gör det är rätt kast enligt mig. Deras aktier faller och verkar aldrig kunna komma upp i några rimliga nivåer igen.
Och bara för att deras produkter är snabbare i vissa områden så leder det inte till något mer i kassan.

Permalänk
Medlem
Skrivet av zowix:

Vilka av de andra företagen du antyder på går med förlust år efter år? Att gör det är rätt kast enligt mig. Deras aktier faller och verkar aldrig kunna komma upp i några rimliga nivåer igen.
Och bara för att deras produkter är snabbare i vissa områden så leder det inte till något mer i kassan.

På grund av att Intel är ekonomiskt mer välmående har de möjligheter att lägga mycket mer resurser på forskning. På grund av att de lägger mer pengar på forskning lyckas de bättre och/eller snabbare att ta fram nya modeller. På grund av att de är bättre och/eller snabbare kan de sälja sina produkter till konsumenterna i större mängd än konkurrenten. Denna massproducering leder i sin tur till att tillverkningskostnaden per enhet sjunker. Att produktionskostnaden sjunker medför att de kan sätta ner sina priser och ändå nå en imponerande marginal.

På grund av Intels dominerande ställning måste AMD konkurrera med Intel genom att antingen producera bättre grejer - vilket uppenbarligen är svårt när bolaget inte har samma resurserna som Intel att lägga på R&D - eller genom att sälja sina prylar billigare vilket självklart riskerar att helt eliminera vinsten för bolaget.

AMD är alltså på grund av tidigare händelser fast i en negativ spiral och kommer fortsätta att vara det helt oberoende av hur kasst eller icke-kasst bolaget kan anses vara. Du kan alltså inte utifrån AMD:s finansiella ställning dra några slutsatser av hur bra skött bolaget är i dagsläget, bara att det tidigare av någon anledning har lyckats sämre än Intel.

Permalänk

Om AMD vill gå med vinst så får dom väl sälja sina prestanda kort mycket billigare än vad dom gör i dag men det verkar som att detta inte är intressant för AMD så då skiter jag i om dom går i konkurs.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Herr Andersson:

Om AMD vill gå med vinst så får dom väl sälja sina prestanda kort mycket billigare än vad dom gör i dag men det verkar som att detta inte är intressant för AMD så då skiter jag i om dom går i konkurs.

Hur tänkte du nu? Främst är "prestandakorten" en attans liten del av den totala försäljningen, och försäljningen av dem påverkar knappt totalen. Det betyder att spel med marginalerna här kommer ge obetydliga resultat. Men min största undran är.... Varför drar du upp en tråd som är ett helt jäkla år gammal?
B!

Visa signatur

Allting jag skriver är om inget annat uttrycks, min åsikt! Ingenting måste vara dagens sanning enligt din åsikt, och gör du antaganden baserade på mina åsikter hoppas jag att du övervägt mer än bara just min åsikt.