Permalänk

Billigast möjliga filserver?

Nu när min trotjänare sedan några år gått i graven, är det dags för nytt.
Jag har diskar redan, och behöver endast modermodem, processor, RAM, case och ett nätagg.
Jag, som fattig student, vill självklart ha ner prislappen så ABSOLUT MYCKET som möjligt.
Hade kanske tänkt mig något i stil med detta, eftersom det är relativt billigt, och klarar utan problem av att driva rtorrent, sshd och nginx. Jag behöver absolut ingen GPU, eftersom allting kommer skötas över ssh och http.
Har någon ett förslag på förbättringar? Man kan förmodligen komma undan billigare med ett billigare chassi, men då måste man ha ett nätagg till, och då hoppar prislappen iväg lite.
Jag skulle även vilja ha fler SATA platser än 4, så om någon känner till ett likvärdigt kort med kanske 6 SATA platser är detta ytterst tacksamt. Hur ligger Intels Atom-kort till här? Billigare?
Det som också är ganska viktigt är att nätverkskortet har GNU/Linux eller *BSD-stöd, och gigabit hade varit guldkant, men 100/100 fungerar faktiskt också.

Ljudnivå är inget större problem, så länge den inte låter som en mindre turbin, och strömförbrukning är heller inget problem, men vill ju inte koka ihjäl till sommaren.

Tacksam för all hjälp,
Mark

Visa signatur

oniichaNj@rizon, freenode, oftc, m.fl

Permalänk
Hedersmedlem

HP Proliant Microserver generation 7 har reats ut på senare tid, speciellt den snabbaste N54L. Som billigast för 1000kr, men fortfarande ett mycket bra köp för 2000kr. Har tre själv. Ser ut att uppfylla alla dina krav.

http://www.sweclockers.com/forum/122-server/1241106-hp-n54l/

Visa signatur

W10, Intel 5820K, Asus X99-S, Crucial DDR4 2133MHz 32GB, Sapphire 290X Tri-X, Intel 730 SSD, WD Black+Green+HGST, Silverstone FT02, Corsair AX1200, Corsair K90, Logitech MX518, Eizo 2736w, Eaton 5115 UPS. Pixel 7 pro

Permalänk

Löste detta problemet med hjälp av användaren Rashbalt, som hade komponenter jag kunde få.

Visa signatur

oniichaNj@rizon, freenode, oftc, m.fl