Rätt av Radiotjänst att kräva tv-avgift för datorer

Permalänk

Hur svårt ska det va att bara göra skiten till vanliga j*vla betalkanaler...och betalar man för skiten så får man även ett inlogg till SVT-play.

Visa signatur

PC: Define R3 | Asus Rampage II GENE | i7 920 | EVGA 660ti | 6GB RAM | 3TB HDD | Corsair 750W |
Ljud: Cambridge Audio DacMagic Plus - Beyerdynamic Dt990

Permalänk
Medlem
Skrivet av Cenorida:

Japp, Men då kommer nästa problem, Pengarna skulle inte räcka, SVT skulle behöva finansernas via reklam och detta skulle ju inte uppskattas utav de 10/8 som redan kollar på detta, Detta skulle sedan givetvis bli mycket större än de 1/10 som är arga för att det är som idag.

Problem uppstår och ibland får man lösa sig genom att inte alltid blir som man själv tycker. Sverige är demokratisk och ibland finns det ju nackdelar som nu. Skulle det bli folkomröstning om detta skulle 80% av rösterna ändå gå till att behålla systemet som det är idag.

Om pengarna inte skulle räcka för att SVT ska vara så stora så förtjänar de inte att vara så stora och får dra in på något. Om 8/10 ser på SVT så får de anpassa sig efter det. Det mest demokratiska är helt klart att de som vill betala och se på SVT betalar, då blir alla nöjda och inte bara 80%.

Visa signatur

Chassi Silverstone FT03-MINI Moderkort ASRock Z77E-ITX CPU i5 3570k @ 4.4Ghz GPU Gainward GTX 670 Phantom PSU Corsair VS 450W Lagring OCZ Vertex 3 240gb x2 RAID0 Ljud Beyerdynamic DT770 pro 250ohm / Beyerdynamic T70p + Schiit Magni 2

Permalänk
Medlem

NEJ!

Här skall inte bakas in i någon skatt, jag vet inte hur pass gamla ni är, men jag tycker vi betalar tillräckligt mkt skit på vår skattsedel!

PROTESTERA istället, om ni vågar, folk gick man ur huse för snuset, men tvskatt verkar ingen bry sig om, framförallt när radio tjänst "STJÄL" 2400kr av dig som du egentligen inte behöver betala.

Anledningen varför dem inte ordnar koder till Svts kanaler på nätet är för att dem 1, är dumma i huvúdet och inte behärskar sin egna teknik, 2 är så in i helvete lata och bry sig, 3, giriga som fan och inte vill!

Jag skiter fullständigt i om jag får ha 10 tvapparater, eller 5 datorer, dem kan fara och flyga.

Det är ingen licens det är en lagstadgad skatt, eller som jag brukar hävda, stöld från svenska folket!

Men jag gnyr inte, jag har ingen tv, ingen dator eller telefon, ingen elektricitet, dessutom befinner jag mig inte ens i ert århundrade, jag är i en annan dimension!

Fuck EM!

Visa signatur

Mac!

Permalänk

7an, du är Kung!!!!
Tyvärr så protesterar folket inte i det här landet. Kanske om det gäller Palestina men ej om sitt eget land.

Permalänk
Skrivet av d_m_r:

Varför gör de inte som grekerna och lägger det på elräkningen? Det går ju ändå mot att allt som går på el egentligen är till för att ta in SVT...

Från sydsvenskan: "I Grekland betalar alla hushåll och företag en tv-avgift på 37 kronor i månaden på sin elräkning."

Hade varit en bra idé. De enda människor som inte inräknas i den nya lagen är ändå 40 elallergiker i Järvsö, så då löser det sig ju fint att bara lägga det på elen.

Visa signatur

Chassi: Fractal Design Define R4 CPU: Intel Core i5-3470 GPU:Gigabyte Radeon R9 270X 2GB RAM: Crucial Ballistix Sport 8GB 1600MHz MB: Gigabyte GA-B75M-D3H Lagring: Kingston SSDNow V300 120GB, WDl Caviar Green 2TB PSU: Fractal Design Integra R2 500 W OS Windows 7 64 bit

Permalänk
Avstängd
Skrivet av Dussan89:

Radiotjänst, SVT, SR kan skrotas enligt mig då det var 10 år sen jag använde något av deras utbud senast.

Det var flera år sedan jag använde en bil, tycker alla bilar kan skrotas p.g.a detta.

Skrotas tycker jag inte de borde göra, Stig och Agda 85 måste ju få sin dagliga dos av sommarkrysset! Som många andra sagt bör de skicka inloggningsuppgifter till de som betalar licensen och göra så alla vi andra inte har möjlighet att ta del av deras skräp och på så vis låta oss utan tv slippa betala.

Visa signatur
Permalänk
Medlem

Patetisk avgift.
ALLA har tillgång, eftersom ex bibliotek har datorer alla KAN använda (även om man aldrig gör det)...alltså måste ALLA betala denna straffavgift.
Då borde det kallas skatt, då INGEN kan anse sig kunna stå utanför.

Visa signatur

Workstation: i9-13900K @ 6.1 GHz - Asus Z790 ProArt - G.Skill 6400MHz 2x32 GB - Asus TUF 4080 16 GB
Samsung 990 Pro MVMe 1 TB - Kingston Renegade MVMe 4 TB - Asus 990 Pro NVMe 4TB
ASUS ROG Strix Aura 1000W - EK-Nucleus AIO CR360 - LianLi O11 Dynamic EVO
LG 38GL950G - Sound Blaster Katana V2X Soundbar - Corsair RGB Strafe - G-Wolves Sköll
Server: i7-6700K @ 4.2GHz - Asus Maximus VIII - Corsair DDR4 4x16 GB - Samsung 950 MVMe 256GB - Samsung EVO 1 TB

Permalänk
Medlem
Skrivet av anon34034:

SVT Rederiet Säsong 1 Avsnitt 1 TILL 318
Debatt, Rapport, Vem vet mest, Uppdrag granskning, Julkalendern, Landet runt, Dreamhack...
Jag tycker inte avgiften skall faktureras utan istället betalas via skatten! Intresset för utbudet finns!

Men jag vill ju inte betala kommunisttjänst för något jag inte vill se?

Inför paket som alla andra har för dom som VILL betala och inte kommunist propagandan "innehav av tv" För kommunisterna menar att det är just SVT du ser på med din TV dator mobil surfplatta!

Permalänk
Medlem

Jag har rent principiellt valt att inte ha en TV just för att jag inte vill betala de dryga 2000 kronorna om året det skulle kosta för mig. Jag har gjort ett aktivt val att inte ha en TV för att jag inte vill se på TV. Det är lite som att jag ska behöva betala vägskatt för att jag har möjlighet att köpa bil, trots att jag inte har råd eller lust.

Något annat som är jävligt intressant är ju att Jeppes bilkmeck med 2 anställda och en dator med Windows 95 på måste betala TV-licensen på 2000 kr samtidigt som Vattenfall med sina tusentals anställda och minst lika många datorer bara behöver betala 2000 kr...

Problemet ligger som Emil skrev tidigare i tråden om hur avgiftshelvetet samlas in. SVT, SR och UR har en årlig budget på 6,7 miljarder (wikipedia), Radiotjänst omsätter 200 miljoner kronor. Inkomstskatten samlar årligen in 606 miljarder kronor. En höjning av inkomstskatten på 1% och uppsägning av kräken på Radiotjänst skulle alltså finansiera skiten alldeles utmärkt.

Skrivet av ficklampa:

Klart de kan. Innehav av tv-mottagare utan att betala tv-licens är ett brott enligt svensk lag och kan resultera i dagsböter som påföljd.

Fast allt de kan göra är att skicka en kontrollant... typ... Och kontrollanten får inte komma in i lägenheten utan husrannsakningsorder. Du kan spela SVT-nyheter på högsta volym i lägenheten och ändå neka kontrollanten tillträde till din bostad och du kommer inte tvingas betala någon TV-avgift förrän de kommer tillbaka med en husrannsakningsorder och verifierar att du har en TV-mottagare. Å andra sidan åker man ju på dagsböter om de faktiskt får genomföra en husrannsakan... Men man har all rätt i världen att säga nej.

Visa signatur

En potatis

Permalänk
Medlem

Egentligen inte så otippat när dinosaurier bestämmer om stenålderslagar, men vad förbannad man blir >:(

Permalänk
Medlem
Skrivet av Schnitz:

Vad räknas som dator? Vilka komponenter måste vara monterade för att TV-mottagargränsen ska vara passerad?

Du måste innehava.

1 En bildskärm av valfri teknik t.ex LCD LED Plasma CRT TFT osv.
2 En komplett dator MED ETT NÄTVERKSUTTAG eller kort för trådlöst internet.
3 En webbläsare installerad, <--- då Microsoft har sapat in skräpet internet explorer, måste du radera även denna.
4 En aktiv ethernetanslutning från t.ex Telia Bredbandsbolaget osv.

Saknas något av dessa,
skall du tydligen slippa skiten.
Men dom okrimerade sattygen har nog hittat på ytterligare ett helvete, för att klämma ut dina pengar du tjänat, genom blod svett och tårar.
Men som någon nämnde, om vi nu började säga åt dom, att vi skall ha in barnbidrag, eftersom att MÖJLIGHETEN finns att skaffa ungar,
SÅ SKULLE DET BLI ETT LIV UTAN DESS LIKE.
För betala oss, det vill dom jävlarna inte.
Men betalt skall dom ha.

Tillägg:

Ni som vill baka in det i skatten måste tänka efter en gång till, btw vid närmare eftertanke så ska jag tänka åt er.

1 Bakas det in i skatten så betalar vi det automatiskt.
2 Betalar vi det automatiskt så är det ingen som tänker på det.
3 Är det ingen som tänker på det, så betalar alla utan att en enda käft opponerar sig.
4 Gratulerar allesammans......Dom har vunnit över er.

Visa signatur

Deepcool Matrexx 30 & MSI Z87-G43 Gaming!
Intel Inside Core I7 4790K med AMD Radeon R9 390!
Rubbet strömförsörjs av Corsair RM750X!

Permalänk
Medlem

Ok, så här långt kan jag sträcka mig: 50kr/månad för rätten att nyttja P1 men inte en millimeter längre.

Visa signatur

Riggen:ASRock X570M Pro4 - AMD Ryzen 7 3700X - Corsair 32GB DDR4 3200MHz - Corsair MP510 960Gb NVME - EVGA 1080ti SC2 - 3x Samsung 840 500GB - EVGA SuperNOVA G1+ 650W - Fractal Design Meshify C Mini Dark TG
NAS: FreeNAS @ HP Proliant MicroServer Gen 8 - Xeon E3-1230 V2 - 16Gb Kingston ECC RAM - Intel 530 120Gb - IBM m1015/LSI 9220-8i - 4x WD Red 3Tb

Permalänk
Skrivet av Meantek:

Perfekt. Nu har de en helt ny marknad av tolvåringar de kan kräva pengar av.

Nä,, jag tror att mamma och pappa redan betalar licens för sin tv

Visa signatur

Intel I7 2600K@ 4,5GHz | GTX580 SLI | ASRock Fatal1ty Z77 Professional-M | 16GB Vengeance | Corsair AX1200 | SSD Samsung 830 128GB | Fractal D. mini matx | Vattenkylning Phobya 1080 9x120 = knäpptyst dator :) |

Permalänk
Medlem
Skrivet av Da´Russian Stallion:

Asså jag kan förstå att vissa blir upprörda, men många har har inte fattat hur viktigt public service är, antar att det har med den låga genomsnittsåldern att göra, eller att utbudet hos SVT inte passar alla samhällsgrupper, även om dem breddat sitt utbud rejält sista åren.

Så du tycker faktiskt det är rättvist att t.ex. jag som aldrig! kollar på tv ska betala även om jag inte har tv, bara för att jag har en dator?

Var är din logik undrar jag.

Visa signatur

Main: Acer X32FP Fortress II Ryzen 5900X ROG Strix B550-F Wifi II RTX 3080 Ducky Shine 6 SH HD650 O2 amp + DAC Audioengine 2+ Samsung 970 Evo Plus 1TB + Kingston FURY Renegade 2TB
Server: Lian Li PC-V354B X11SCH Xeon E-2176G 64GB ECC RAM LSI 9207-8i
Media: Sony KD-65XF9005 Sony HT-ZF9 nVidia Shield TV pro 2019
nVidia Shield TV pro 2015 SSD Yamaha HS-5

Permalänk
Medlem

Galet, galenskap! Så man kan principiellt starta en tvkanal och streama och KRÄVA pengar. Vad hindrar tv3, tv4 eller andra kanaler att få ta del av kakan. Eller gäller inte samma regler för alla?

Kan den lokala pizzaturken lämna några pizzor utanför valfri lägenhet och kräva pengar. Du behöver inte gilla pizza eller ens vilja ha den , Det är innehavet som har betydelse" Möjlighet att äta pizzan. Precis samma äckliga tänkande.

Det räcker med att man har tillgång till en dator för man ska vara betalnings skyldig. Dvs om man har tillgång till en dator på jobbet. Vilket jag har cirka 15 min av mina 10 timmars pass som jag använder den till. Ska jag betala? Vart går gränsen?. Sen att datorn har win98 och tar cirka 15 min att gå från aftonbladet -sweclockers.se spelar tydligen ingen roll. DET ÄR INNEHAVET.

Vad är problemet med att skicka med en licens/kod så dom som betalar enbart dom kan logga in kan kolla sina favorit repriser av åsa nisse.

Visa signatur

Datamaskin: ///// P166 MMX//// s3virge//// tvkort/// Moderkort noname

Permalänk
Medlem

hur ska jag med begränsat 4g då kunna streama från svt 24/7 utan att jag slår i taket då? får jag sänkt pris eller?

Permalänk
Medlem

Som nån skrev, undrar om jag kan bli åtalad för våldtäkt för jag har ju apparaten eller om jag kan få barnbidrag för jag har ju möjligheten i och med att jag har apparaten.

Skrota licensen nu och finansiera skiten på annat sätt.

Visa signatur

I ate a clown once, he tasted funny :)

MB: Asus X99-A, GPU: Asus GTX980Ti, CPU: Intel 5820K, Ram: 16GB 2666Mhz, Ljud: Sound Blaster Z, Skärm: ASUS VG278H 120Hz., Datakunskap:Amatör

Permalänk
Inaktiv

Varför skall vi behöva tvingas att betala för en tjänst som vi inte har behov av!?

Permalänk
Medlem
Skrivet av GaMeR2K5:

Och skatten smiter vi undan genom att jobba svart.

Vi är verkligen påhittiga när det gäller o komma på sätt för att undvika extra avgifter.

Frågan är ju bara vem som ska betala för allt i slutändan?

tja vad sägs om, dom som vill se på svt?

Visa signatur

Datamaskin: ///// P166 MMX//// s3virge//// tvkort/// Moderkort noname

Permalänk
Medlem

Det är helt sjukt, trodde vi kommit längre i världen? Jävla maffiafasoner.

Visa signatur

Asus Prime Z390-A - Intel I7 9700KF - Corsair Vengeance 2x8GB 3200Mhz CL16 - MSI GeForce RTX 2080 SUPER 8GB Ventus XS OC - Creative Sound Blaster Z (skäms) - Corsair AX 1200i Digital 1200W 80+ Platinum - Fractal Design R6 - Sennheiser GSP 600 - Acer Predator XB271HUA

Permalänk
Inaktiv

Kommer aldrig betala till rånartjänst

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av GaMeR2K5:

Och skatten smiter vi undan genom att jobba svart.

Vi är verkligen påhittiga när det gäller o komma på sätt för att undvika extra avgifter.

Frågan är ju bara vem som ska betala för allt i slutändan?

Ja, det hade ju varit synd om Radiotjänst fallerade pg.a förlorade intäkter...

Permalänk
Medlem

Helt sjukt detta. Personligen så har jag ingen telefon registrerad på mig. Istället har jag en företagsmobil som jag bara svarar i efter arbetstid om jag vet vem det är som ringer. Öppnar aldrig dörren, är ändå sällan hemma. De sjuka är att jag har inte ens en TV men en dator äger man ju så klart. Men FU gestapo kiruna att jag kommer ge er något bidrag för min dator! Speciellt med tanke på hur ni slösar bort hundra tusentals kronor på ert idiotiska VD-byte för ett par år sedan. "Marknadsmässiglön" my ass! Hoppas politikerna tar tag i denna skiten snart för de börjar bli CopySwed över hela skiten.

Visa signatur

🎮 ASUS RTX 3080 STRIX • i7-13700K • Define 7 • ASUS B660-PLUS D4 ⌨ 64GB DDR4 3600MHZ 💿 4TB NVMe
🖥️ Acer Predator 43" CG437KP 120hz 🖥️ 2 x LG 43" 43UN700

📹 Mitt skrivbord 🎬 Mitt biorum

Permalänk
Medlem

Förstår inte varför de inte bara har en skatt istället. Public service köper jag ändå att betala även om jag inte skulle använda det. Men jag ser helst att det bara är instuvat bland skatteutgifterna så jag inte behöver tänka på det.

Visa signatur

X2 3800+ A64 Manchester (10*240, 2400 mhz 1.55v), MSI K8N NEO 2 Platinum, 2048 mb Corsair TwinX 3200C2 (2.5-3-3-8, 200 mhz, 2.75v), AIW X800XT (544/544), 74 gb Raptor, 250 Seagate, Tagan 480w

Permalänk
Medlem
Skrivet av Da´Russian Stallion:

Asså jag kan förstå att vissa blir upprörda, men många har har inte fattat hur viktigt public service är, antar att det har med den låga genomsnittsåldern att göra, eller att utbudet hos SVT inte passar alla samhällsgrupper, även om dem breddat sitt utbud rejält sista åren. Jag kollade aldrig heller på SVT när jag var yngre,och undvek också avgiften, men nu kollar jag ofta på det och betalar avgiften. Gå in och kika och se vad ni hittar där, lovar att många av er kommer hitta nått ni är intresserade av.

Det är ett viktigt politiskt redskap i ett demokratiskt samhälle som granskar politiken så oberoende som det går. Detta måste på något sätt finansieras, nu när felr och fler gör över till att enbart ha dator så måste de ju få in sina pengar på något sätt. En skatt som gäller alla är ju ett alternativ, men då blir helt plötsligt public service mycket mer politiskt knutet. Men ni som är missnöjda har så klart rätt till er åsikt, jag är dock helt övertygat att om det skulle ske en folkomröstning på om vi skulla ha SVT och SR kvar så skulle det inte finnas på kartan att det ska avskaffas. Kolla va som hände i Grekland när dem försökte och fick ta tillbaka sitt beslut. Där emot tycker jag att vissa borde kunna få uppskov/rabatt för avgiften, tex studenter, eller allmänt personer med mycket låg inkomst. Vet dock inte om det funkar rent praktiskt.

Så bara för att vi har en fast avgift via radiotjänst är den helt politiskt oberoende?

Då skulle jag vilja veta vilka som beslutar hur stor avgiften ska vara?
Vilka tar beslut om lagarna i Sverige?

Svaret på dessa frågor är POLITIKERNA.
Kan de plocka bort det radiotjänst gömmer sig bakom för att driva in pengarna till vår public service? JA
Är det då politiskt oberoende jämfört med att ha en skatt där politikerna beslutar hur mycket som ska gå till public service? Nej

Permalänk
Medlem
Skrivet av Ozeroun:

Det jag är förbannad över kommunist systemet är det dubbla budskapet

Radiotjänst vill först framstå det handlar om du måste betala pga tv innehav

Men det är GLASKLART du måste betala radiotjänst om du har dator mobil surfplatta för att du KAN surfa in på SVT PLAY och ska TVINGAS betala för det

Detta gör man för att komma åt de som INTE betalade den vanliga tv-licensen där många sagt upp sin tv men har dator! INGEN ska komma undan!

Har sett 1 program på SVT-play för ett tag sen.
Tror det var Carl-Gustav Johansson(VD Radiotjänst) var med och skulle försvara varför datorn har blivit licenspliktig, problemet var att inte ens han tyckte att datorn är licenspliktig (sa det inte rent ut men bytte ämne omgående när han fick frågan) men däremot så har man lyckats få fler att teckna tv-licens och det är det som är viktigt.
Tingsrätten verkar gå samma väg, tror inte ens att de egentligen tycker att datorn är licenspliktig enl nuvarande lag men det ger pengar till statsapparaten.

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av Ozeroun:

Men jag vill ju inte betala kommunisttjänst för något jag inte vill se?

Inför paket som alla andra har för dom som VILL betala och inte kommunist propagandan "innehav av tv" För kommunisterna menar att det är just SVT du ser på med din TV dator mobil surfplatta!

Jag har inga svar att ge, jag ville bara påpeka att utbudet är och har varit av kvalité genom många år!

Permalänk
Medlem
Skrivet av Söderbäck:

Alltså, problemet ligger inte i att den saknar rätt mjukvaruuppsättning. Problemet ligger i att den inte duger som signalomvandlare för ändamålet vad man än gör med den. Att det är en persondator gör den inte automatiskt lämplig som signalomvandlare.
Det sitter små enkla processorer i automatiska dörröppnare, belysning och allt möjligt annat också (PLCkretsar) och de duger inte heller som signalomvandlare för SVTs utskick. Så de är inte heller licenspliktiga. Skulle vara märkligt att sätta TVlicensplikt på en fönsterhiss i bildörren bara för att den har en processor...
Alltså en signalomvandlare måste ju på något sätt kunna omvandla signalen för att att den skall kunna klassas som signalomvandlare kan man tycka... Och det klarar faktiskt inte C64:an av.

Det är inte kvaliten på ljud och bild som avgör licensplikten. Du behöver inte ens kunna se eller höra något bara du har apparaten (hel eller trasig) som kan visa bilder om än väldigt långsamt. Finns inga krav i lagen på visst antal bilder per sekund eller kvailten på bilden, det behöver inte ens vara färg.

Permalänk
Medlem

Detta är bara absurt radiotjänst drar in 7.1 Miljarder kronor och en spottyver går till public service !

Jag stog och pratade med en trevlig kontrollant härom dagen, och han talade om att majoriteten gick ner i över 100 höga chefers plånbok så detta skall jag vara med o stödja?! Alldrig i helvete att jag skall betala för detta skit jävla parasiter dax seriöst att flytta från sverige usa känns bättre !

Visa signatur

Chassi: Adtronics 7890A (modifierat) || Moderkort: Asus m5a99x-evo || Cpu: Amd PhenomII 1100T || Ram: 32GB ddr3 1600mhz || Gfx: Hd5850 || Hdd: Vertex3 120gb Lagring: 1x3TB 3x2TB 2x1TB mm || Nätagg: Corsair AX850

Permalänk
Medlem
Skrivet av Hagis2k:

Detta är bara absurt radiotjänst drar in 7.1 Miljarder kronor och en spottyver går till public service !

Jag stog och pratade med en trevlig kontrollant härom dagen, och han talade om att majoriteten gick ner i över 100 höga chefers plånbok så detta skall jag vara med o stödja?! Alldrig i helvete att jag skall betala för detta skit jävla parasiter dax seriöst att flytta från sverige usa känns bättre !

Om det där faktisktr sant så kan jag inte förstå hur de inte skäms. Skulle aldrig våga visa mig om jag höll på med sånt därnt hyckleri. Uppror mot skiten, spräng allt i luften. The way to go. 95%~ Går väl till gräddrövarnas golfklubbor och så har de mage att påstå det går till public service. Nejjskit på er. Tyvärr funderar även finska staten på att införa ett företag likt radiotjänst, men här skyller de på att företaget behövs då det finns anledning att kontrollera privat internettrafik.

Ett eget land vore ändå bäst. Eller flytta till typ Andorra eller nåt

Skickades från m.sweclockers.com