Crucial [v4 - Mod] 256gb något fel på ?

Crucial [v4 - Mod] 256gb något fel på ?

Hej!

Har nyligen köpt denna disk:
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=866381

Något är sjukt fel på den...

Mina 3 tidigare SSDs har funkar bra... har inte märkt något lagg eller så...

Men denna är kanske 3ggr värre än en mekanisk disk..

Läshastigheten är okej (i bench) men själva svarstiderna är riktigt dåliga... låt säga att jag kör igång wow så kanske det tar 30 sek. Kan t.ex. gå så långt att programmen slutar svara.

Händer också ingame och när man surfar. Laggar några sekunder och sen kommer allt tillbaka.

Att surfa är sjuuukt drygt. Varje gång jag öppnar en ny sida hänger sig chrome kanske 3 sek och sedan kommer allt tillbaka.

Kan också hända när jag vill gå in på disken.

Det är ungefär som att disken måste gå igång varje gång jag förfrågar något... ungefär som att en mekanisk disk måste spinna upp efter sleep innan den svarar.

När jag kör AS SSD Benchmark så ser allt bra ut utom "4K" där read ligger mellan 4-10MB/s

Någon som varit med om detta? Om det fortsätter så kommer jag måste köra på mekaniska istället!

Mvh robin

edit:

Körde en till bench bara på "4K" och det var hemskt...

låg på 0,10-0,30MB/s write i kanske 20 sek.. och sedan steg det till 6MB/s som fortfarande är lågt.
5,84MB/s read.

Märker nu att det är kanske något med multitasking... att om jag bara kör ett program så funkar det men så fort jag gör två saker samtidigt går benchmarken ner till botten på "4K" men allt annat ser bra ut.

Senast redigerat 2012-10-13 02:55

Kör du med senaste firmware ? Har du den inställd på ACHI?

Jag har inte testat uppdatera manuellt men själva programvaran säger att jag har nyaste.
Jag kör i ACHI.

FW: S5FAMM22
Hittade även det exakta namnet på disken: V4-CT256V4SSD2

Skrivet av dulingen:

FW: S5FAMM22
Hittade även det exakta namnet på disken: V4-CT256V4SSD2

Hoppas inte du beställt en M4 och fått en V4 istället. M4 och V4 är nämligen helt olika enheter.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1331379
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=866381

Oavsett det så var det inga roliga resultat. Har du möjlighet att testa den i en annan dator eller på en annan controller?
Annars är det nog retur som gäller, och givetvis retur om du fått fel enhet också.

säker att du köpt en m4 och inte en v4?
Det exakta namnet tyder mer på att du köpt v4'an, vilken är en riktigt budgetdisk, i klass med de gamla ssdnow från 2-3 år sen, utan något lullull etc.

okej ja det är en v4 nu när jag kollar... aja hur som helst ska det inte ha något med saken att göra. Ska fortfarande prestera lika bra/bättre än min gamla https://www.inet.se/produkt/4303861/corsair-ssd-force-series-...

Jag kan testa annan kontroller men inte dator.

Om detta fortsätter efter manuellt byte av firmware och memtest så skickar jag tillbaka den...

Skrivet av dulingen:

okej ja det är en v4 nu när jag kollar... aja hur som helst ska det inte ha något med saken att göra. Ska fortfarande prestera lika bra/bättre än min gamla https://www.inet.se/produkt/4303861/corsair-ssd-force-series-...

Jag kan testa annan kontroller men inte dator.

Om detta fortsätter efter manuellt byte av firmware och memtest så skickar jag tillbaka den...

Vad jag kunde se lite snabbt så finns det ingen firmware-uppdatering till V4.
Memtest? Har du anledning att tro att det är ditt internminne som spökar och skapar problem?

Jag vet inte...har nyligen bytt ut en sticka (vengeance) och var inga fel efter det...men tänkte att jag lika gärna kan köra det igen!

Hittade en kille med exakt samma fel!
http://forum.crucial.com/t5/Solid-State-Drives-SSD/Crucial-V4...

"I'm sorry to say that I have found a solution to MY V4 problems.

1) Take out Crucial V4 drive
2) Replace with other brand
3) Enjoy speeds that were promised when I purchased V4"

känns kul

Inkopplad på SATA 3?

Skrivet av Konqer:

Inkopplad på SATA 3?

Enheten v4 är SATA2 så det ska inte spela någon roll och verkligen inte ha något med de underliga felen han får att göra. Kan som sagt vara värt att testa en annan controller men inte av den anledningen.

Du kan ju ha fått ett felaktigt exemplar också, även dåliga diskar kan bli sämre!

din Force-disk du hade förut var/är ju en av de bästa man kan ha med sata3, bättre hållberhet osv.
Men v4an är ju ganska oöverträffad vad gäller pris per GB, så försök få den utbytt?

Startade om datorn och nu är det dött. Bootmgr is missing. Iaf så ser jag att det är en liknande tråd under mig så ska fixa mgren imorgon och fortsätta testa...många verkar ha fixat det.

Skickades från m.sweclockers.com

Tjena, fixade mgren och installerade alla sata-drivers till mitt sabertooth och nu funkar allt klockrent!

Har alltid kört på windows 7s egna och har funkat bra tills nu så förstod inte att man måste göra det.

Tack för all hjälp

Mvh robin

Nej nu är det samma fel igen... vad är det som är galet?

0.30 MB/s write 0,19 read... på "4K"

Hittar flera med samma fel när man googlar.

t.ex.
http://forums.crucial.com/t5/Solid-State-Drives-SSD/Crucial-V...

Skrivet av dulingen:

Nej nu är det samma fel igen... vad är det som är galet?

0.30 MB/s write 0,19 read... på "4K"

Hittar flera med samma fel när man googlar.

t.ex.
http://forums.crucial.com/t5/Solid-State-Drives-SSD/Crucial-V...

Här kommer mina värden från Bench....först min M4 (SATAIII port) som sitter i sign:

Sedan grabbens nya Crucial V4 256GB (han har ett Asus Crosshair Formula III moderkort 790FX - SATAII port) :

Skall jag vara nöjd eller skall jag testa installera AMD-AHCI -driver? Tycker den känns seg vid installation...annars känns det bra.

Jämförelse bench med Hitachi 500GB SATAII disk (SATA II port):

Senast redigerat 2012-10-18 23:56
Skrivet av Fidel Castro:

Här kommer mina värden från Bench....först min M4 som sitter i sign:

http://imageshack.us/a/img823/3254/asssdbenchm4ct128m4ssd2l.p...

Sedan grabbens nya Crucial V4 256GB (han har ett Asus Crosshair Formula III moderkort) :

Tror du glömde en av bilderna.

http://forum.crucial.com/t5/Solid-State-Drives-SSD/Solution-C...

Har du testat detta och än så länge så funkar allt!

Folk säger att det har fixat deras read-problem men inte write... men det skiter jag i...

Skrivet av dulingen:

http://forum.crucial.com/t5/Solid-State-Drives-SSD/Solution-C...

Har du testat detta och än så länge så funkar allt!

Folk säger att det har fixat deras read-problem men inte write... men det skiter jag i...

Men vad tycker du om mina värden...ok?
Eller skall jag testa AMD-AHCI drivare?

Skrivet av dulingen:

Nej nu är det samma fel igen... vad är det som är galet?

0.30 MB/s write 0,19 read... på "4K"

Hittar flera med samma fel när man googlar.

t.ex.
http://forums.crucial.com/t5/Solid-State-Drives-SSD/Crucial-V...

Fick hem min disk idag och hade samma problem som dig att allt gick som sirap.

Efter att ha installerat Intel Rapid Storage Technology Driver till moderkortet (vilket förövrigt tog över 40 minuter..) ser det ut såhär istället vilket känns klart mer acceptabelt.

Skrivet av Fidel Castro:

Men vad tycker du om mina värden...ok?
Eller skall jag testa AMD-AHCI drivare?

Lite lägre än vad jag fick men inga enorma skillnader.

Har också en v4, dock 128 gb versionen, kan tyvärr meddela att även jag har de problem med disken som du beskriver. Testat den i Win7 pro och Opensuse 12.2 på två olika system men inget har hjälpt =/. Slängde in en OCZ Agility 3 istället och den fungerar felfritt (efter firmware uppdatering ska tilläggas )

Skrivet av dulingen:

http://forum.crucial.com/t5/Solid-State-Drives-SSD/Solution-C...

Har du testat detta och än så länge så funkar allt!

Folk säger att det har fixat deras read-problem men inte write... men det skiter jag i...

Har du blivit av med alla problem med den?

Jag löste som sagt det med låg write på min men det hjälpte bara när man enbart kör ett program åt gången, startar jag något mer så fullständigt dör SSDn och allt går klart långsammare än med en gammal mekaniskt disk, ända positiva so far är att den inte bluescreenar i alla fall...

Jag testar min som speldisk nu, alltså har jag inget OS installerat på den.
Återkommer med besked hur det går.
Dessutom har jag bytt moderkort från Asus Crosshair Formula 3 (790FX med SATA 2.0) till ett Asus Sabretooth R2.0 (990FX med SATA 3.0)
Skall köra en bench med nya moderkortet som jämförelse imorgon.

Edit: Här kommer benchen med disken som icke systemdisk samt på ett Asus Sabretooth 990FX 2.0 med disken kopplad i brun SATA 3.0 (AMD SB950)

Verkar faktiskt som disken uppför sig bättre med SATA 3.0 samt som icke systemdisk.

Edit igen:
Stora problem med att Assassins Creed 3 som är installerat på disken hänger sig / fryser hela tiden. Kan det vara spelet som strular eller är det disken?
Skall testa Assassins Creed Brotherhood som är ett äldre spel i samma serie...det lider inte av barnsjukdomar.
Fryser det också så är det disken som suger....då åker den tillbaks till Crucial/CDON.

Senast redigerat 2012-11-22 22:43

Ujujuj: http://www.anandtech.com/show/6325/crucial-v4-256gb-review/3

Random read och write är så dåligt att man häpnar.

får detta nu när jag testar... men har bytts från msachi till iaStor av någon anledning. ska kolla bios om det.

men hur som helst suger detta:

http://imgur.com/6ZN3c

Skrivet av dulingen:

får detta nu när jag testar... men har bytts från msachi till iaStor av någon anledning. ska kolla bios om det.

men hur som helst suger detta:

http://imgur.com/6ZN3c
http://i.imgur.com/6ZN3c.jpg

Ja usch det där var inget bra:D

Tycker väl att disken funkar hyffsat som speldisk men som OS-disk suger den rejält!

Senast redigerat 2012-11-24 13:50
Skrivet av Fidel Castro:

Ja usch det där var inget bra:D

Nää... pratat med cdon och crucial och dom tycker jag ska skicka in och få en ny.

Men har på känn att det kommer va samma problem... men visst är det så att jag kommer få en "likvärdig" om det strular mer?

Någon som kan legler på detta?

Varför finns det ingen lösning på detta? varken crucial eller någon på sweclockers verkar kunna lösa det :/

Kan säga att jag har också samma fel.. har försökt med alla tips och tricks jag hittat för att lösa problemet utan resultat. Min är så seg att jag knappt kan installera windows på den och när jag kör SSD benchmark orkade jag inte ens låta den bli klar, tog hur lång tid som helst. >.<
Om jag ska försöka få den utbytt, är det bäst att gå till cdon, där den är köpt, eller crucial?

Jag hade samma problem med min, fungerade katastrof dåligt, testade dock flytta över den till min andra dator (med ett p67 moderkort istället för ett z77 kort) och där fungerar den bra.