Test: Spel

Som vi nämnde ett par sidor tillbaka utförs samtliga speltester i något lägre grafiska inställningar än vad vi är vana att se när vi exempelvis testar grafikkort. Detta är av den enkla anledningen för att undvika fall där grafikkortet blir en flaskhals, vilket är i princip oundvikligt vid höga upplösningar med mängder av kantutjämning.

Den DirectX 10-baserade testsviten 3DMark Vantage får ännu en gång äran att börja dagens speltester. I programmets "Performance"-läge påverkas slutpoängen till en stor del av processortestet. Detta reflekteras även i diagrammet där Gulftown utan några som helst problem kniper förstaplatsen.

I programmets CPU-test är skillnaderna ännu mer påtagliga. Core i7 980X placerar sig på ett tryggt avstånd från resten av fältet med imponerande poäng.

Prestandadödaren Crysis Warhead är för en gångs skull fullt spelbart på samtliga system i testet i de lägre grafikinställningarna. Core i7 980X tar förstaplatsen, men det är dock inga jättemarginaler det handlar om.

I djungelpangaren Far Cry 2 verkar Gulftowns extra kärnor stjälpa mer än hjälpa då den landar på exakt samma resultat som den lägre klockade i7 950.

Även i det svenska RTS-spelet World in Conflict ligger i7 980X i toppen. Det känns dock som att den högre klockfrekvensen spelar in mer än de ytterligare kärnorna.

I Capcoms senaste upplaga av Resident Evil är det väldigt jämnt mellan de olika i7-modellerna. Gulftown ligger en enstaka bild per sekund bättre än i7 950.

Modern Warfare 2 visar överraskande resultat när Phenom II X4 965 kör om samtliga processorer. Ännu en gång kan i7 980X inte ta nytta av sina extra kärnor, vilket verkar stämma in på de flesta speltitlarna.

Sist ut är Rocksteady Studios Batman: Arkham Asylum. Ännu en gång tar sig i7 980X upp på förstaplatsen, även om det inte har så mycket att göra med de extra kärnorna.