Inledning

Det väller nästan dagligen ut nya tillbehör för spelentusiaster. Möss, headset, musmattor, glides, tangentbord och högtalare. Spel dels för PC-datorer och konsoller har blivit en riktigt stor marknad och är mycket större än till exempel filmmarknaden, om man pratar intäkter. Vi har tidigare testat möss som Steelseries Xai, Mionix Naos, Roccat Kova,Ace Edge och Qpad 5K och skall idag fortsätta testningen med ett gäng tangentbord som dykt upp på redaktionen.

Razer är en tillverkare som de flesta spelentusiaster känner igen. De har producerat möss i många år nu och har på senare år även gått över till ett gäng olika typer av produkter. Tangentborden vi erhållit från dem är Arctosa och Lycosa. Vad som skiljer dem och vilka funktioner de erbjuder kommer vi undersöka senare i artikeln.

Vi skall även kika närmare på tangentbordet Arvo från tillverkaren Roccat. Det är ett mini-tangentbord men som är anpassat för spelentusiaster. Vi är mycket nyfikna på detta tangentbord och vilka funktioner det erbjuder.

Microsoft kanske inte har något jätterykte när det gäller tangentbord för gamers, men detta kanske ändras i framtiden då de nyligen lanserat ett antal olika tangentbord för spelentusiaster. Tangentbordet vi skall titta närmare på heter X4 och ingår i Microsoft Sidewinder-serie för gamers. Det har speciella makroknappar och ett futuriskt utseende.