Call of Duty: World at War, Unreal Tournament 3

Efter ett kortare uppehåll återvänder vi ännu en gång till andra världskriget i den senaste upplagan av Call of Duty. World at War bygger på en något förfinad version av motorn som användes i 2007 års Modern Warfare.

Eftersom utvecklarna Treyarch tog beslutet att slopa en timedemo-funktion blev vi tvungna att använda programmet Fraps för detta test. Detta innebär att en sektion av spelet måste spelas ett antal gånger medan programmet mäter fps och ger oss ett medelvärde. Det stora stridsvagnsslaget i uppdraget "Blood & Iron" fick stå som grund för detta test.

Samtliga inställningar är maxade samtidigt som anti-aliasing och anisotropic filtering är ställda till fyra respektive sexton gånger.

Geforce GTX 295 kniper ännu en gång förstaplatsen med en ledning på 10 procent. På grund av spelets dåliga skalning tillsammans med flera grafikprocessorer lyckas Geforce GTX 285 ta sig förbi Radeon HD 4870 X2 i den lägre upplösningen.

Unreal Tournament 3

Epics Unreal Tournament 3 är ett väldigt intressant spel att ha med. Detta tack vare motorn Unreal Engine 3. Den har till dagens datum stått till grund för nästan hundra olika spel, med titlar som Gears of War, Mass Effect, Bioshock och Mirrors Edge på meritlistan.

Spelets inställningar har ännu en gång ställts upp till max, tillsammans med full kräm på anti-aliasing och anisotropic filtering.

Här har vi ett utmärkt exempel på ett spel som skalar extremt bra med flera grafikprocessorer. Rollerna är ombytta och Radeon HD 4870 X2 tar sin första seger i den högre upplösningen. Geforce GTX 285 kan omöjligen hänga med toppkorten, men fortsätter att hålla sig 20 procent över GTX 280.