3DMark Vantage, Crysis Warhead

Vi inleder med det syntetiska speltestet 3DMark Vantage. Värt att notera är att sedan ett par månader tillbaka har Nvidia stöd för acceleration via fysikmotorn PhysX direkt i grafikkortet. Eftersom programmets CPU-test använder sig av PhysX påverkas detta ganska kraftigt av kortens hårdvaruacceleration, vilket färgar av sig på slutpoängen.

Det är främst Extreme-testet som är intressant här. Geforce GTX 295 intar en bekväm ledning framför HD 4870 X2. Asus överklockade GTX 285 hänger på X2-kortet förvånansvärt bra och presterar ungefär 20 procent bättre än föregångaren GTX 280.

Crysis Warhead

Crysis Warhead är trots prestandaförbättringarna jämfört med föregångaren ett av världens mest krävande spel. Vi testar det med en timedemo-slinga på spelets första nivå "ambush". Kvalitetsinställningen är inställd på "Enthusiast" vilket motsvarar "Very High". För att pressa korten riktigt hårt har även generösa mängder kantutjämning applicerats.

Med dessa inställningarna kan man tyvärr inte kalla spelet för spelbart på något av korten. Geforce GTX 295 tar ledningen i båda upplösningarna men har stora problem att hålla sig över 30 bilder per sekund. Geforce GTX 285 ligger ett par fps före GTX 280 och lyckas faktiskt komma ikapp 4870 X2 i den lägre upplösningen.