Microsoft vill gärna att Windowsanvändare kör Edge istället för någon annan webbläsare, och försöker på olika sätt knuffa dem i den riktningen. Bland annat visar systemet en dialogruta efter uppdateringar som uppmanar användaren att byta till ”rekommenderade webbläsarinställningar” vilket innebär Edge som standardwebbläsare och Bing som sökmotor.

De senaste dagarna har användare rapporterat om hur Edge går betydligt längre än så och utan att fråga om lov importerar alla öppna flikar från Chrome. Tom Warren på The Verge skriver att han först inte ens märkte att det var Edge och undrade varför han var utloggad från alla sina vanliga webbplatser.

Edge har en inställning för att importera Chrome-data varje gång programmet startar, som ett slags synkfunktion för de som kör båda webbläsarna och vill kunna hoppa fram och tillbaka med samma öppna flikar. På Tom Warrens dator var den inställningen avstängd, och andra användare har kommenterat på X att de har upplevt samma sak.

En möjlig förklaring är att det rör sig om en bugg i Edge som gör att inställningen inte respekteras och att grundbeteendet som programmet faller tillbaka på är att importera flikarna istället för tvärt om. Microsoft har ännu inte kommenterat uppgifterna.