Det ser onekligen ut som att 2024 blir OLED-panelens år för gamingorienterade bildskärmar, där den självlysande tekniken tar plats i fler storleksklasser än någonsin. Koreanska LG har bland annat avtäckt en modell på 32 tum som kan växla uppdateringsfrekvens mellan 240 och 480 Hz, med brasklappen att den sistnämnda frekvensen endast kan uppnås om skärmen ställs ned till den förhållandevis låga upplösningen 1080p.

För den som önskar högre upplösning utan att tumma på uppdateringsfrekvensen presenterar nu LG Display en ny OLED-panel som ska ta plats i färdiga bildskärmar under årets första halva. Det rör sig om en 27-tummare med upplösningen 2 560 × 1 440 pixlar samt en uppdateringsfrekvens på skyhöga 480 Hz. Panelen är, likt LG:s tv-apparat G4, bestyckad med ett MLA-lager (micro lens array) för att öka ljusstyrkan markant utan att för den delen öka risken för inbränningar.

Utöver den nya 27-tummaren kommer LG Display att avtäcka OLED-paneler i storlekarna 32, 34, 39, och 45 tum på CES 2024, där dessa kommer att ta plats i bildskärmar från både LG och flertalet andra skärmtillverkare. Likaså förbereder konkurrenten Samsung Display en bred skara paneler med QD-OLED-teknik, vilket innebär att det lär bli en mindre kavalkad med gamingorienterade OLED-bildskärmar som hittar ut i butik under årets första halva.