Vi har lurkat i forumet för att ta reda på vad som står högst upp på medlemmarnas önskelistor. Naturligtvis finns ingenting som slår kraftfulla datorkomponenter, men samtidigt finns massvis av intressanta pryltips för den som gärna passar på att även köpa andra teknikprylar i den stora mellandagsrean.

I denna artikel har vi handplockat ett gäng trevliga produkter från fem populära kategorier. Kanske kan du vidarebefordra listan till släkten i god tid inför nästa jul, eller passa på att köpa en sen julklapp till dig själv. Läs vidare och missa inte att även följa årets mellandagsrea här på SweClockers!

Betalt samarbete med Amazon

I denna artikel finns länkar till Amazon, där SweClockers får provision på genomförda köp. Detta innebär ingen extra kostnad för dig som kund och bidrar till att stötta SweClockers fortsatta verksamhet. Vi är givetvis tacksamma om du använder dem!

1. Riskokare – Omåttligt populärt bland medlemmarna

Den stora riskokar-tråden har engagerat SweClockers sedan 2017. Påkostade riskokare är helt enkelt riktigt populära bland datornördar, även om alla inte håller med om att det måste vara en modell med extra allt. Här kommer tre aktuella riskokare från favoritmärkena Yum Asia och Zojirushi.

Yum Asia Bamboo

En av de mest populära riskokarna bland konnässörer. Yum Asia Bamboo håller värmen i upp till ett dygn, har program för olika typer av ris och gröt samt ett innerlock av rostfritt stål.

Köp Yum Asia Bamboo här

Yum Asia Panda Mini

Den gulliga lilla pandan är en prisvärd riskokare som passar singelhushåll eller par. Ställ in en timer och håll riset varmt tills du kommer hem eller koka ditt favoritris med ett knapptryck.

Köp Yum Asia Panda mini här

Zojirushi NS-LLH05-XA

För den som verkligen älskar ris duger inget annat än en japansk premiumriskokare. Den här modellen går att programmera och har varmhållningsfunktion. Viktigast av allt är dock att riset blir perfekt varje gång.

Köp Zojirushi NS-LLH05-XA här

2. Sällskapsspel – Den perfekta presenten?

Vi brukar kanske inte bry oss om vad Svensk Handel utser till årets julklapp, men när de riktade strålkastarljuset mot sällskapsspel var det inte utan att vi kände oss träffade. Det här har nämligen varit vår go-to-julklapp till släkt och vänner sedan tomten gick i kortbyxor. I den här forumtråden diskuteras nya sällskapsspel flitigt och här är några ytterligare tips som vi tycker förtjänar uppmärksamhet.

Diamant

I familjespelet Diamant kan upp till åtta skattsökare pröva lyckan i de förrädiska grottorna. Spelet är lika lätt att lära sig som det är beroendeframkallande.

Köp Diamant här

Fungi

Snabbt och strategiskt kortspel för två som går ut på att plocka svamp som du säljer eller steker. Illustrationerna är magiska och svampjaktskänslan finns där. Korka upp julmusten och utmana en kompis!

Köp Fungi här

Drakborgen: Bokspelsäventyret

Den här Dan Glimne-författade versionen av Drakborgen är som klippt och skuren för dig som nu lämnar familjemyset och åker hem till singelhushållet. Drakborgen: Bokspelsäventyret spelas som ett soloäventyr där dina eller ödets val avgör vilka platser du hamnar på och vad du får vara med om.

Köp Drakborgen: Bokspelsäventyret här.

3. Pannlampa – För riktiga ljushuvuden

I forumet har pannlampor (!) oväntat nog seglat upp som en populär produkt i vinter – ett smidigt hjälpmedel som ofta underskattas i all sin enkelhet. Snygg och trendig blir man också när man har på sig den. I Amazons sortiment finns många pannlampor till låga priser, men vi föredrar ändå lite mer påkostade modeller.

Armytek Wizard C2 Pro Max

Pannlampornas Rolls-Royce? Armytek Wizard C2 Pro Max går att skruva upp till hela 4 000 lumen och lampan kan kopplas loss och fästas på väggen eller cykelstyret, om du nu inte nödvändigtvis känner för att bära den på huvudet hela tiden.

Köp Armytek Wizard C2 Pro Max här.

PetZL Swift

Lätt och kompakt pannlampa med upp till 900 lumen. Pannlampan kan själv justera ljusflödet efter omgivningen och väger endast 100 gram.

Köp PetZL Swift här

4. USB-C-laddare – Med hög effekt

SweClockers teknikfantaster behöver ladda många prylar och allra helst ska det gå snabbt också. Det märktes inte minst under Black Friday, då många fyndjägare passade på att införskaffa kraftfulla USB-C-laddare från bland annat Ugreen. Här följer de riktiga storsäljarna:

Ugreen Nexode 65 W

Liten men kraftfull nog att ladda allt från mobilen och surfplattan till din bärbara speldator och Steam Deck. Perfekt att ta med sig på resan.

Köp Ugreen Nexode 65W här

Ugreen Nexode 100 W

En råstark laddningshubb med en total uteffekt på 100 watt, som låter dig ladda upp till fyra enheter samtidigt. Passar särskilt bra till bärbara datorer, som ofta behöver lite extra kräm.

Köp Ugreen Nexode 100 W här

Ugreen Nexode 65 W Bordsladdare

För dig som även behöver en ordentligt laddare vid skrivbordet har Ugreen en anpassad modell med förlängningssladd och uttag för upp till fyra enheter. Mycket smidigt om man använder många enheter och trådlösa datortillbehör.

Köp Ugreen Nexode 65 W Bordsladdare här

5. Handkontroll – För spelmys i mellandagarna

Vad är den bästa handkontrollen till PC? Den frågan diskuteras flitigt i forumet. Det är sedan gammalt att mellandagarna bäst ägnas åt att spela tillsammans med någon man tycker om. Låt co-op-myset börja!

Xbox trådlös handkontroll

Omåttligt populär trådlös handkontroll som är nästintill standard för PC-spel. Har allt som behövs och finns i flera färger och mönster.

Köp Xbox trådlös handkontroll här

8BitDo Ultimate Controller

Välkända 8BitDo har släppt företagets kanske bästa handkontroll någonsin. 8BitDo Ultimate Controller ansluts till Bluetooth eller via en 2,4 GHz-dongel och du kan skapa olika profiler med inställningar, som du växlar mellan beroende på vad du spelar. En bonus är att den fungerar utmärkt även till Nintendo Switch.

Köp 8BitDo Ultimate Controller här

Logitech F310

En gammal och pålitlig arbetshäst med trådad anslutning. Logitech F310 såg dagens ljus redan 2010 och fungerar utmärkt till de flesta PC-spel. Ett säkert val för dig som för dig som vill komma billigt undan och slippa tänka på att ladda handkontrollen.

Köp Logitech F310 här

Sponsras av Amazon
Denna artikel produceras i betalt samarbete med Amazon. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan SweClockers fortsätta erbjuda högkvalitativt innehåll utan kostnad för dig som läsare.