Sedan ett par år tillbaka är inte koreanska LG Display ensamma om att tillhandahålla OLED-paneler i större storlekar, då landsmännen hos Samsung Display numera saluför den konkurrerande tekniken QD-OLED. Utöver tv-apparater har QD-OLED blivit ett populärt panelval för flaggskeppsklassens gamingskärmar, men i den sistnämnda kategorin har tekniken varit reserverad till större modeller med ultrabreda bildförhållanden. Detta ämnar Samsung att ändra på under början av nästa år.

På sin kinesiska Weibo-sida (via Wccftech) meddelar Samsung att de just nu är i massproduktion av två nättare QD-OLED-skärmar. Den första av dessa är en 31,5 tummare med bildförhållandet 16:9 och en upplösning på 3 840 × 2 160 pixlar. Bolaget avslöjar inte vilken uppdateringsfrekvens det handlar om, men då MSI sedan tidigare har avtäckt en bildskärm med vad som ser ut att vara samma panel är 240 Hz ingen högoddsare.

Den andra skärmen är något mindre vid 27 tum, där bildförhållandet åter är 16:9 men upplösningen skruvas ned till 2 560 × 1 440 pixlar. Något som däremot ökar är uppdateringsfrekvensen som här landar på 360 Hz. Övriga detaljer kring skärmarna är ännu höljda i dunkel, men väntas bli tydliga när de lanseras skarpt i januari månad nästa år under CES 2024.

Har du redan uppgraderat till en OLED-skärm eller planerar du att göra det? Dela med dig i kommentarstråden!