I våras firade Nvidia att det passerat 30 år sedan Jensen Huang, Chris Malachowsky och Curtis Priem gjorde slag i saken och startade ett företag ihop. I ett blogginlägg berättar VD:n Jensen Huang att de första planerna för vad som kom att bli Nvidia i själva verket kokades ihop på en Dennys-restaurang, bland högar av pannkakor, bacon, omeletter och givetvis litervis med kaffe.

Grafikjättens relation till Dennys är en lång sådan. Han berättar att ett av hans första jobb var på en Dennys i Portland, USA, när han var 15 år gammal. Där fick han bland annat diska och jobba som servitör. Enligt Jensen är det minsann "ingen som kan bära lika många kaffekoppar som han kan".

Valade-Huang-Dennys-1280x853.jpg

Här håller Jensen i en kopp, men han kan bära fler.

Han tillägger att han rekommenderar unga att börja i restaurangbranschen, för att lära sig ödmjukhet, gästfrihet och vad hårt arbete är. Det var dock inte under tiden han vände pannkakor som Nvidia kläcktes, utan det var långt senare och på en helt annan Dennys.

Dennys-Plaque-768x1106.jpg.webp

Båset där Jensen, Malachowsky och Priem sörplade kaffe och skyfflade i sig frukosträtter är numera dedikerat till Nvidia.

Bland fördelarna med att samlas på restaurangen var "den obegränsade mängden kaffe" och att trion kunde sitta där hur länge de ville utan att bli utjagade. Det båset har därmed tillägnats en helt egen plakett, i egenskap av Nvidias födelseplats. Jensen bär inga kaffekoppar längre, men håller fast vid att "på Dennys gör vi de bästa pannkakorna".

Hur många kaffekoppar kan du bära?