Handel av skins till vapen i Counter-Strike är en lukrativ sidosyssla för spelare när det inte aktivts skjuts på motståndare. De senaste åren har lotterisidor med Counter-Strike-skins ökat i popularitet och ingått i samarbeten med Twitch-streamers för att visa upp hasardspelen i sina strömmar. Twitch implementerar nu hårdare regler kring hasardspel och förbjuder samarbeten med sådana sidor.

Twitch gjorde ändringen i det tysta genom att uppdatera sina community-regler. Under kategorin Prohibited Gambling Content har Twitch gjort ett tillskott som specifikt förbjuder marknadsföring av lotterisidor med skins till Counter-Strike: Global Offensive.

Förbudet gäller inte bara ren marknadsföring, utan även sponsorskap. Detta är något som kan sätta käppar i hjulet för en stor del Twitch-streamers med fokus på CS:GO. Enligt Kotaku är 75 procent av de 300 mest populära CS:GO-strömmarna sponsrade av sidor som fokuserar på lotterispel med skins.

CS:GO-lotteri på Twitch kan förekomma ändå

Även om de nya reglerna implementerats anses ordvalen vara luddiga. Då specifikt marknadsföring och sponsorskap pekas ut, kan det vara fortsatt tillåtet för streamers att visa dessa lotteri-sidor medan de strömmar.

Twitch är inte ensamma om att sätta ner foten för den kontroversiella verksamheten. Även Valve har ansträngt sig för att stänga ner sidor där handel med skins och annan kosmetika från CS:GO bedrivs.