Den 12 oktober anländer Assassin's Creed Mirage, där berättelsen följer Basim Ibn Ishaq, som introducerades redan i Valhalla. I vanlig ordning väntas huvudkaraktären ha en arsenal av vapen till förfogande, inklusive de berömda gömda bladen i rockärmen. Även Ubisoft har ett ess gömt i rockärmen, för att spelare ska lära känna den nya lönnmördaren lite närmare än vanligt.

I ett samarbete med Owo, som tillverkar haptiska västar, presenterar de en särskild kollektion som kort och gott heter Assassin's Creed Mirage Edition. Stämpeln "Feel the Assassin" och "låt hägringen bli verklighet" är högst bokstavliga tolkningar, eftersom tröjan gömmer haptik i form av elektroder som kan stimulera upp till tio olika punkter på överkroppen och armarna samtidigt.

väst.jpg

Haptik-tröjan kan även användas för att få smaka på stryk i VR-spel.

Det är Owo som står för själva västen, medan Ubisoft lånar ut namn och designelement, samt den något oroväckande varningen om att "inte låta fienderna komma för nära inpå". Hur en sådan konsekvens kan tänkas kännas förklaras av specifikationerna för Owo-västen, som bland annat kan imitera känslan av att bli huggen med dolkar och yxor, genomträngas av pilar eller pistolskott eller ta en smäll av gamla hederliga knytnävar. Lite mindre smärtsamma scenarion inkluderar kittlande insekter eller känslan av vind.

Den haptiska tröjan kostar 499 euro, eller lite drygt 5 700 kronor, och inkluderar en digital kopia av spelet. Den ansluts trådlöst med Bluetooth och har cirka åtta timmars batteritid. För att spela Assassin's Creed Mirage är det PC, Playstation 5 eller Xbox Series S/X som gäller, men tröjan är kompatibel med flera olika VR-headset och mobila enheter. Det går således att bli påpucklad även i andra titlar, där Halo Infinite, Half-Life: Alyx och Counter-Strike: Global Offensive är några nämnvärda exempel.