Med Windows 11 har Microsoft bytt från två stora funktionsuppdateringar per år till en, men mellan dessa uppdateringar släpper företaget även flera mindre uppdateringar med nya och omgjorda funktioner. Dessa går under benämningen "Moment" och nu anländer Moment 3 som en del av julis obligatoriska uppdatering, KB5028185.

Nytt i Moment 3 är bland annat en ny VPN-ikon i meddelandefältet till höger i aktivitetsfältet. Den dyker upp när datorn är ansluten till en VPN-tjänst med Windows inbyggda VPN-funktion. Den känner däremot inte igen tredjepartsprogram, som är vanligt förekommande bland användare som prenumererar på en kommersiell tjänst.

VPN.webp

Den nya VPN-symbolen. Bildkälla: Bleeping Computer

En annan nyhet är en knapp för att kopiera engångskoder. Den detekterar koder direkt i notisen som meddelar att mejlet har landat i inkorgen och fungerar lite som Androids och IOS automatiska inklistring av engångskoder från SMS.

I listan över nyheter ingår även förbättrad stabilitet för Desktop Window Manager och en funktion som gör det möjligt att starta Terminal som administratör från ett vanligt användarkonto, genom att logga in på ett adminstratörskonto enbart för det programmet. Utöver detta ingår som vanligt buggfixar och säkerhetsförbättringar.