Medan teknikvärldens många aktörer slår på stora trumman när nya produkter är redo, är de många stegen fram till färdig produkt höljda i dunkel. Nu bjuds Youtube-kanalen Gamers Nexus in till AMD:s processorlabb i Austin, Texas. Det djuplodande besöket sammanfattas i en matig dokumentär på strax under en timme.

Dokumentären skildrar bland annat flera av de steg som krävs för att validera att processorernas funktion verkligen överensstämmer med den tilltänkta, något som är en helt annan utmaning än med en färdig processor. Utmaningen med att hitta eventuella fel och vad som orsakar dem är ännu knivigare. Avancerade analysverktyg och sätt att modifiera kislet syns i den verktygslådan, som också avhandlas i dokumentären.

Kanske mest intressant är att några av företagets erfarna ingenjörer får en stund i rampljuset för att berätta anekdoter om kreativa lösningar och utvecklingssteg som väldigt sällan når den breda massan. Sådana inslag finns inkilade här och där i den sevärda videon, som är uppdelad i lättnavigerade avsnitt för den som är extra nyfiken på vissa avdelningar, eller som vill dela upp tittandet i flera sittningar.