Sedan Spotify först debuterade i mobilversion har applikationen genomgått ett antal förändringar, allt eftersom tjänsten utvecklats och fått tillskott av nya funktioner och färskt innehåll. Grunden har trots det varit förhållandevis igenkännbar, men nu blir det andra bullar. Under ett lanseringsevent på onsdagskvällen slår den svenska musiktjänsten på stort och omdanar delar av applikationen från grunden.

I vad som bolagets VD beskriver som "den största förändringen på tio år" satsar Spotify stort på video. Satsningen tar bland annat form i ett helt nytt flöde, som hämtar inspiration från de snabba videoflöden som återfinns på plattformar som Tiktok och Instagram. Totalt delas den nya upplevelsen i tre olika kategorier: ett för musik, ett för podcast och slutligen ett för ljudböcker.

New-Home-Feed_FTR-Header-1440x733.png
spotify.webp

Tanken är att lyssnandet ska bli mer interaktivt och intressant att navigera. Utöver att hitta rekommendationer för nytt innehåll kan användare även få smakprov på allt från låtar till spellistor eller ljudböcker, för att lättare avgöra huruvida det faller en i smaken eller inte. Andra nyheter inkluderar realtidstextade podcastavsnitt, för den som som hellre vill läsa innehållet, och en smartare shuffle-funktion.

För Premium-användare i USA och Kanada tillkommer även en ny DJ-funktion där användare kan låta artificiell intelligens sköta musikvalen, men resten av världen får sköta det på egen hand ett tag till. Alla andra förändringar och uppdateringar rullas ut löpande.

Vad tycker du om Spotifys nya satsning? Faller det nya flödet dig i smaken?