I somras introducerade Sony nya Inzone-serien, där företaget erbjuder skärmar och headset i en ny satsning på PC-spelande. Majoriteten av de utannonserade produkterna har lanserat skarpt, men Inzone M3-släpp har Sverige fått vänta på. Nu meddelar Sony att skärmen släpps i Sverige i januari och att riktpriset landar på 9 000 kronor.

Inzone M3 erbjuds i samma storlek om 27 tum som M9 och använder sig utav en IPS-panel, men skalas ned till 1080p-upplösning. Nedgraderingen av pixelantalet gör dock att uppdateringsfrekvensen kan dras upp i 240 Hz. Vidare erbjuds Display HDR 400-certifiering, 99 procent av sRGB samt stöd för G-Sync och variabel uppdateringsfrekvens (VRR).

9257e505188bc9b81926a37b5d51b3c1.webp

Designmässigt erbjuds samma upplevelse som storasyskonet, med ett vitt hölje och en fot som tagits fram för att spara utrymme på användarens skrivbord. M3 ärver även Playstation 5-exklusiva funktioner som bland annat "Auto HDR Tone Mapping" som automatiskt optimerar HDR-inställningar. Därtill kan skärmen byta mellan film- och spelläge beroende på hur konsolen används.

Vid lansering landade den amerikanska prislappen på 529 USD, en priskategori där konkurrensen ser annorlunda ut ställt mot 10 000-kronorsklassen i Sverige. Huruvida de Playstation 5-exklusiva fördelarna räcker för att möta de många snarlika och åtskilliga tusenlappar lägre prissatta modellerna som går att finna på svenska marknaden återstår att se.

Läs mer om Sonys satsning på tillbehör: