Inledning

Ljud har märkligt nog aldrig varit ett intresse för mig. Lyssnat på musik har jag gjort hela mitt liv men kvaliteten på ljudet har kunnat kvitta. Inte förrän mer avancerade ljudbilder dök upp i spelen började ljud bli viktigt för mig, framförallt för att höra fiendens steg samt förmågan att tydlig kunna förmedla till mina medspelare var fienderna fanns.

Helt plötsligt blev det av yttersta vikt att mina medspelare hörde exakt vad jag sa med bästa möjliga kvalitet. När det väl sedan begav sig med videor till SweClockers testpiloter samt lekande med en egen Youtube-kanal samt Twitch-streaming blev det än viktigare. Plötsligt var kvaliteten på min inbyggda mikrofon i headsetet på en tveksam nivå.

Utifrån de här erfarenheterna, intresset och kunskapsnivån blev jag nyfiken på att testa en mikrofon. Jag kommer inte att gå in på tekniska detaljer utan fokuserar på min subjektiva upplevelse utan några särskilda testverktyg förutom mina och era öron.

Med det sagt har Elgato med Wave 3 utlovat en premiummikrofon för streamers med bra byggkvalitet, ljud och mjukvara. Jag som glad amatör är mycket spänd på om jag och mina discordvänner kommer att märka någon skillnad.

Testpilot2019.jpg

Välkommen till SweClockers testpiloter!

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Om Testpiloten Deriveh:
Jag är en hårdvaruentusiast som hängt av och till här på forumet i många år. Det var först 2017 som jag på allvar blev en frekvent besökare på forumet.
Sedan december 2018 är jag en av Sweclockers testpiloter och har en försmak för att göra videos. På SweClockers Awards 2019 fick jag den stora äran att bli utnämnd till årets testpilot, något som jag är mycket stolt över!

När jag inte testar hårdvara arbetar jag inom äldreomsorgen och är i grunden utbildad sjuksköterska. Ni kan säkert även hitta mig hängandes på Discord i PUBG-kanalerna eller i moddningskanalen då chassi-moddande är min största hobby.

Läs mer om SweClockers testpiloter