Veckans fråga: När köpte du din första dator?

Är du ny i gamet, eller automatiserade du dina kulramar runt Dackefejden? Veckans fråga blickar bakåt mot det första datorinköpet.

Den första gången är inte alltid den bästa, men den tenderar att vara mest minnesvärd. I vissa fall har individen förberett sig i åratal genom videoguider och artiklar, medan det för andra handlat om spontant fumlande i mörkret – vi talar förstås om våra första datorinköp.

Oavsett om dina hårddiskar på 5 MB krävde frakt medelst flygplan eller om du tycker att USB-minnen på 16 GB är små har vi denna vecka dukat upp en meny årtal där tanken är att du som läsare ska dela med dig om årtalet du köpte eller byggde din första dator för egna pengar.

Som de gamla griniga gubbar vi på redaktionen är har vi denna gång avgränsat svarsalternativen till läsare som investerat pengar i sin datorhobby. Du som ännu inte köpt eller byggt en komplett dator, eller sitter i den avundsvärda sitsen där tillverkare skänker dig din hårdvara kan istället välja alternativet "har aldrig köpt dator".

I vanlig ordning – dela med dig av minnen och specifikationer från just din första gång i forumet. Bonuspoäng för polaroidbilder och Super-8-filmer. Och för all del – låt dig inspireras av tidigare diskussioner på ämnet i forumet.

I butiken: Bag of Gaben

En stenhård tygpåse för sanna spelfantaster, som helt och fullt är värdig att transportera guldklimparna i spelsamlingen till valfri destination.

Köp här!