I maj månad inledde Inet sitt arbete med att ta fram ett eget headset tillsammans med SweClockers medlemmar. Det första steget var att göra en stor läsarundersökning där våra medlemmar fick komma till tals.

Nu har vi börjat närma oss nästa steg i processen, vilken är att låta en panel av läsare sätta sig ned med olika samples och prototyper för att avgöra om Inet är på rätt spår eller inte. För att få en bättre inblick i hur Inets arbete och tankar går har vi spionerat lite.

I dagsläget jobbar fyra personer på Inet med projektet. Daniel är produktchef och figurerade tillsammans med Johan, som är marknadsansvarig, i Inets videointroduktion för er som följt projektet från start. Utöver dessa två herrar har företaget dedikerat en resurs från kundtjänst och en från inköpsavdelningen.

En kombination av befintliga och nya bekantskaper inom OEM-tillverkare har kontaktats i samband med projektet. För att kvalitetssäkra har Inet valt att använda sig av en oberoende tredje part och självklart kommer de själva samt fokusgruppen att testa samples och färdiga produkten rigoröst innan den når kundernas händer.

I augusti kommer vi att följa med på resan när fokusgruppen presenteras för övriga läsare och då hoppas vi också på att börja få se tidiga testexemplar. Angående mängden exemplar har Inet valt att minska antalet samples till de som är närmast den specifikation som byggts baserat på läsarundersökningen.

Läs mer om Inets headsetprojekt: