Storlek och kapacitet för stationära datorer och bärbara är långt från huggna i sten och på marknaden finns exempelvis små energieffektiva datorer av båda typer. På samma sätt är stationära datorer inte längre det enda valet för spel och andra tunga uppgifter, sedan tillverkare knäckt koden och monterat in kraftfull hårdvara i bärbara datorer, om än på bekostnad av portabilitet.

Varför användare investerar i den ena eller andra datortypen kan självklart bero på många olika faktorer och i veckans fråga undrar vi därför vilken datortyp som SweClockers användare valt att primärt använda privat. Svara nedan och hoppa över till kommentarstråden, för att förklara varför du valt den datortypen!

För dig som privat använder både stationär och bärbar dator lika mycket finns ett passande alternativ, medan mer ojämnt blandad användning snarare kvalar in under ett av de renodlade alternativen. Om du helt har skrotat dator till förmån för surfplattan eller telefonen, välj det alternativet och berätta gärna mer i ett inlägg.