Inledning

Det var rätt många år sedan nu som LG kom ut med sin först OLED-TV på 55 tum. Sedan dess har TV-apparater baserat på tekniken varit antingen 55 tum eller större. Till synes har tekniken fungerat bra på små väldigt pixeltäta bildskärmar (de som sitter i många mobiltelefoner idag) eller större mindre pixeltäta paneler (de TV-apparater som finns tillgängliga idag).

För oss PC-spelare som gärna hade haft en stor bildskärm men inte vill dras med de typiska nackdelarna som kommer med TV-apparater överlag såsom låg uppdateringsfrekvens och såsig responstid så råder LG i och med lanseringen av CX bot på dessa farhågor.

De har även passat på att krympa sin minsta modell med sju tum ner till 48 tum och det är precis den modellen som jag har fått ynnesten att leka runt med ett tag.

LG-OLED-48CX_logo_foot.jpg

Det är alltså en OLED-panel på 3 840 × 2 160 pixlar med en maximal uppdateringsfrekvens på 120 Hz som erbjuds. Den stödjer VRR-teknikerna från både Nvidia och AMD samt ett antal nya funktioner introducerade i HDMI 2.1-standarden som till exempel Auto Low Latency Mode (ALLM).

Dess OLED Motion Pro skall även med Black Frame Insertion (BFI) kunna ta ner responstiden till under 1 ms. Med Magic Remote och webOS styr man apparaten och dessa har i regel ett gott rykte sedan tidigare.

Allt som allt låter detta som en mycket lovande TV-modell och troligen en framtidssäker sådan. Är ni lika nyfikna som jag så häng med in och få lite bättre förståelse för vad denna TV är kapabel till.

Om testpiloten:

danielll.png

Daniel Ördén, mannen som handlöst kastar sig in i medelåldern utan att lyckats matcha fysisk ålder med den mentala. Hans intresse för datorer började redan på åttiotalet i unga dagar då bildskärmen refererades till "datorn" och chassit var "hårddisken". En gammal veteran på forumet som givits möjligheten att ge sitt personliga perspektiv på diverse intressanta produkter.

SweClockers testpiloter är recensioner av och för medlemmarna i forumet. Erfarna datorentusiaster får tillfälle att på egen hand provköra de senaste produkterna i datorvärlden.

Trevlig läsning – och glöm för all del inte att kommentera!

Läs mer om SweClockers testpiloter