Kreativa bidrag vinner i Mionix-tävlingen

Vi bad er fotografera era designfavoriter för att delta i Mionix tävling, och nu är det dags för oss att välja våra vinnare!

För ett tag sedan bad Mionix oss att anordna en tävling för att fira företagets återgång till ett mer klassiskt designspråk. Konceptet gick ut på att ta en bild på sin favoritprodukt ur ett designperspektiv, förklara varför just den valdes och förklara hur Mionix kan dra lärdom av den.

Som vanligt levererade bidragen både högt och lågt, men redaktionen har vaskat fram guldkornen som kammar hem finfina priser från Mionix.

mionix-wei-top-led_2000x.png

Förstapris: Mionix Naos QG mus och Mionix Wei tangentbord
Specifikationer: Naos QG enligt ovan, Mionix Wei:
Röda Cherry MX-brytare
RGB-belysning
Utbytbara tangenter
Gummerad bas med aluminiumtopp
Värde: cirka 1 638 kr.

Naos-QG-Top-size_2000x.png

Andra- till femtepris: Mionix Naos QG mus
Specifikationer:
PMW-3360-sensor 12 000 DPI
7 programmerbara knappar
Programmerbar belysning
Gummerad yta
Hjärtslags- och aktivitetsmonitor med OSD
Värde: cirka 689 kr

Vinnarbidragen följer nedan i något förkortad version, för att se hela inlägget kan du klicka på vinnarens användarnamn.

etta.jpg

Förstapristagare: zin_90 med "ölringen"

Motivering:
"Ölringen, den du främst hittar på dryckesburkar och konserver. I detta fall valde jag ölringen då designen är enkel, smart och funktionell. När burken är stängd så vilar ölringen säkert på burkens topp. När det är dags att öppna burken så hjälper trycket inne i burken att bryta förseglingen med hjälp av en ventil som sitter precis under ölringens fäste. Som bilden visar så kan den även användas som sugrörshållare genom att vrida ringen 180 grader."

Råd:
"Detta är en av de mest lågtekniska lösningarna som fyller en viktig funktion utan att vara alltför komplex. En produkt som inte endast fyller en funktion, men även bygger på detta för att berika originalsyftet. En produkt som inte endast är välbyggd, men är även smart i sina lösningar för att anpassa sig till alla användare."

Stort grattis till zin_90 som kammar hem ett paket med mus och tangentbord. På plats två till fem hittar vi ytterligare fyra medlemmar som roade och inspirerade.

vinnare2.jpg

Andra till femtepris:
orginallinus med "Nikon FG"
Freds med "Kikkomansoja"
Masseman med "Luxor-tangentbord"
Dravond med "Legobiten"

Dessa fyra medlemmar har alla vunnit ett exemplar av musen Mionix Naos QC. Samtliga vinnare har fått ett PM i sin inbox att besvara med detaljer så att vi kan skicka ut vinsterna.

Var vinnarna värdiga och har ni några uppslag för nya roliga tävlingar vi kan anordna? Kommentera och lämna gärna förslag!