Veckans fråga är denna gång sponsrad av KFA2.

Hur mycket av en materialsport är egentligen gaming är frågan vi ställer oss denna vecka. Framförallt i tävlingsinriktade spel som exempelvis Counter-Strike eller battle royale-genren. Allt från mus, tangentbord, headset till den faktiska råprestanda som din dator kan leverera kan möjligtvis påverka dina resultat.

Frågan är till vilken grad, och ställer man den frågan till NVIDIA så får man svaret att det påverkar till en väldigt hög grad. Med deras Frames Win Games-kampanj har de undersökt förhållandet mellan höga bildfrekvenser och spelares prestation i en rad olika spel.

I deras mätningar har högre bildfrekvenser kunnat svara för upp till 90 procent bättre K/D-ratio i battle royale-spelen Playerunknown's Battlegrounds och Fortnite. Så frågan vi ställer till er är nu kort och gott hur stor skillnad ni anser/tror att det gör.

När vi ställer frågan tänker vi att ni tar in i beräkningen att spelupplevelsen också sällskapas av en skärm med en uppdateringsfrekvens som kan visa en motsvarande hög bildfrekvens. Givetvis är det också exempelvis spel som Counter-Strike: Global Offensive eller Playerunknown's Battlegrounds vi tänker på, snarare än hur bra det går i Harpan eller MS Röj.

Har ni själva märkt av att ni presterar bättre i spel efter att ni uppgraderat grafikkort eller bytt från en 60 Hz- till 120 Hz-skärm exempelvis? Diskutera i forumtråden!

Om kampanjen NVIDIA Frames Win Games
NVIDIA har studerat korrelationen mellan K/D-ratios och hög FPS – tävlingsinriktade spel kräver hög bildfrekvens och snabba reflexer för att sålla mellan vinnare och förlorare. Ett snabbare grafikkort kan leverera högre bildfrekvenser så att du kan se, sikta och reagera snabbare än dina motståndare. E-sportproffs har under många år använt snabba grafikkort, skärmar med hög uppdateringsfrekvens (144+ Hz) och optimerade inställningar för att nå höga bildfrekvenser. Allt för att kunna ge dem ett övertag i den e-sport de utövar. Läs mer här.