Att det finns en stark koppling mellan stationära datorer och stora mängder kablar råder det ingen tvivel om. På senare år har dock förbättrad teknik för trådlös överföring gjort det möjligt att skala ned ormboet bakom datorn, där exempelvis nätverk och kringutrustning numera kan agera sladdlöst med förhållandevis goda resultat.

Inom entusiastsfären vet vi dock att kablar fortfarande är kung sett till deras stabilitet och okompromisslösa prestanda. Detta är också ämnet för veckans frågeställning, där vi kort och gott undrar hur många kablar ni har inkopplade till er primära stationära dator där hemma?

För att förtydliga eftersöker vi alltså kablar som är inkopplade på utsidan av datorn, och inte komponenterna på insidan. Trådlösa USB-donglar gills inte, utan här gäller kablar som går från en punkt till en annan, exempelvis från en USB-port till ett tangentbord eller en nätverksport till en router.

Så, in och kryp bakom datorn och räkna kablar, och dela gärna med dig av hur din kabeluppsättning ser ut i diskussionstråden!