Med första generationens VR-headset Reverb gav sig HP in i kampen om marknaden för virtuell verklighet i samarbete med Microsoft och Valve. Detta samarbete gäller även uppföljaren Reverb G2 som HP nu avtäcker. Den nya generationen bjuder på samma upplösning som föregångaren men med förbättrad skärmteknik.

Precis som med föregångaren levererar HP Reverb G2 en total upplösning om 2 160 × 2 160 pixlar för varje öga, vilket ger totalt 9,3 miljoner pixlar. LCD-panelerna använder också en full RGB-struktur, vilket innebär att röda, blå och gröna subpixlar är av samma storlek. Detta står i kontrast till den konkurrerande tekniken Pentile matrix-paneler, där subpixelstrukturen innehåller fler gröna pixlar än röda och blå.

Vidare erbjuds ett synfält (FOV) om 114 grader. Utöver rejäl pixeldensitet bjuder de två bildpanelerna på en uppdateringsfrekvens om 90 Hz. HP:s headset kommer utrustat med en teknik som företaget väljer att kalla "Interpupillary distance adjustment" (IPD) som gör det möjligt för användaren att justera bredden mellan bildpanelerna för att passa individen. Reverb G2 bestyckas dessutom med fyra kameror för att ge kontrollerna bättre spårning.

Självaste VR-hjälmen utrustas med små mjukare kuddar på insidan för att ge förbättrad viktdistribuering. Hjälmen bygger också på ett flexibelt material som gör att det bättre passar personer av varierande huvudform och storlek. Headsetet-högtalarna erbjuder 3D-ljud och är designade för att vara placerade 10 millimeter från användarens öron. Högtalare såväl som linser har utvecklats i samarbete med Valve.

HP anger på sin webbplats att design, träning och spelande är potentiella användningsområden för Reverb G2, och möjligheten att spela Half-Life: Alyx lär sannolikt vara en stark drivkraft hos många köpare. Sett till plattformar stöds Windows Mixed Reality och Steam VR. HP Reverb G2 går att förbeställa nu i USA, och i slutet av september blir produkten tillgänglig globalt för 6 500 kronor.

Läs mer om VR-headset: